Canon XF205 ja XF200: pienikokoiset ja monikäyttöiset videokamerat ammattikäyttöön

Uudet Canon XF205- ja XF200-videokamerat on kehitetty ammattilaisilta saadun palautteen perusteella. Molemmat uudet XF-mallit tarjoavat kuvaajalle entistä monipuolisempia ominaisuuksia, tehokkaamman Canon HD Video -järjestelmän, runsaasti kuvaustiloja, langattoman yhteyden ja paremman käytettävyyden. Ominaisuudet antavat entistä vapaammat kädet otosten kuvaamiseen, tarkastelemiseen ja jakamiseen.

Monipuolinen käyttö

Molemmissa malleissa on Canon HD Video -järjestelmä, johon on tehty merkittäviä parannuksia. 26,8 mm:n laajakulmainen Canon HD -objektiivi, jonka optinen zoom on kasvatettu 20-kertaiseksi, toimii saumattomasti yhdessä Canonin uuden HD CMOS PRO -kennon ja tehokkaan DIGIC DV 4 -prosessorin kanssa. Lisäksi 50 Mbps:n MPEG-tallennus ja 4:2:2-värinäytteenotto tuottavat TV-lähetystasoisen videolaadun. Suuri herkkyys ja laaja dynaaminen alue varmistavat erinomaisen kuvanlaadun myös heikossa valaistuksessa kuvattaessa.

 

Ammattilaisille optimoitu, kaikkien saatavilla

XF205 ja XF200 on suunniteltu vaihteleviin tarpeisiin, ja niillä voidaan kuvata useille tallennusvälineille samalla kertaa. Käytettävissä on useita tallennusvaihtoehtoja, joten samanaikaisesti voidaan kuvata MXF-tiedostoja teräväpiirtotarkkuudella CF-korteille ja MP4-tiedostoja HD-tarkkuudella tai pienemmällä resoluutiolla SD-kortille. Näin on helppo tallentaa sekä TV-lähetyksiin että nettikanaville sopivia otoksia.

Uusi kiertyvä kahva parantaa hallintaa ja vakautta, keventää käyttöä ja helpottaa pitkiä kuvausjaksoja. Kolme erillistä objektiivin rengasta tarkennuksen, zoomin ja himmentimen säätöön muodostavat kokeneille kuvaajille tutun kokoonpanon, joka nopeuttaa käyttöä dynaamisissa kuvausympäristöissä.

Rajaamista ja otosten hallintaa on helpotettu merkittävillä parannuksilla. Optimoidun etsimen resoluutio on 1,23 miljoonaa pistettä, mikä parantaa tarkennuksen tarkkuutta. Päivitetty 3,5 tuuman OLED-näyttö tuottaa entistä paremman kontrastin, eloisammat värit ja nopeammat vasteajat, joten se on vertaansa vailla etenkin kirkkaissa oloissa käytettäessä.

XF205 ja XF200 sopivat myös vähemmän kokeneille kuvaajille. Ammattikäyttäjille suunniteltujen hallinta- ja tarkkuusominaisuuksien lisäksi helppokäyttöinen säätimien asettelu, täysautomaattinen kuvaustila ja monet aputoiminnot, mukaan lukien kasvojentunnistus, auttavat kaikentasoisia kuvaajia saamaan kameroilla laadukkaita videoita.

 

Audio ja liitännät ammattikäyttöön

Päivitetyt äänentallennusominaisuudet tuottavat TV-lähetystasoisen äänenlaadun. Molemmissa kameroissa on nelikanavainen lineaarinen PCM-tallennus ja kaksi XLR-tuloa, jotka mahdollistavat ammattitasoisten mikrofonien käytön. Lisäksi yhdysrakenteiset stereomikrofonit ja 3,5 mm:n mikrofoniliitännät lisäävät äänentallennusmahdollisuuksia.

Wi-Fi- ja Ethernet LAN -liitäntöjen ansiosta molemmat mallit voidaan liittää suoraan tai langattomasti moniin laitteisiin, kuten älypuhelimiin, tabletteihin ja kannettaviin tietokoneisiin. Langattoman yhteyden kautta kameraa voidaan hallita ja otoksia katsella etäältä sekä siirtää tiedostoja FTP:n kautta ilman muiden ohjelmistojen käyttämistä. Lisäksi uusi CameraAccess-toiminto mahdollistaa matalaresoluutioisten tiedostojen suoratoiston toiseen laitteeseen Wi-Fi-yhteydellä, mikä nopeuttaa uutisten ja muun sisällön jakamista.

XF205-kamerassa on myös valittava 3G-SDI/HD-SDI sekä aikakoodi- ja Genlock-liitännät, joiden avulla kamera on helppo integroida monikamerakuvaukseen tai muihin broadcast-laitteisiin.

Kieran Magee, Canon Euroopan ammattilaistuotteiden markkinointipäällikkö, kertoo: ”Uudet XF205 ja XF200 ovat luonnollinen askel XF-sarjan uudistamisessa, sillä ne tarjoavat entistä helpomman käytön sekä parannuksia kuvan- ja äänenlaatuun. Monipuolisuutensa ansiosta Canonin XF-sarjan kameroilla on ollut hyvin paljon erilaisia käyttäjiä, ja lisätyt uudet ominaisuudet tarjoavat asiakkaille enemmän mahdollisuuksia ja luovia vapauksia kuin näin pienikokoisilta videokameroilta on totuttu näkemään.”

Saatavuus

Canon XF205 ja XF200 tulevat myyntiin Euroopassa heinäkuussa 2014. Kamerat esitellään NAB 2014 -messuilla.