Canon EOS-1D X Mark II ikuistaa jokaisen hetken

Canon EOS-1D X Mark II ikuistaa jokaisen hetken

Canon julkistaa tänään kauan odotetun, malliston huipulle sijoittuvan digitaalisen EOS-1D X Mark II -järjestelmäkameran. EOS-1D X Mark II:n myötä ammattikuvaukseen syntyy uusi vertailukohta nopeudelle: 14 kuvaa sekunnissa täydellä AF/AE-seurannalla ja 16 kuvaa sekunnissa elävän etsinkuvan ollessa näytössä. Tämän ansiosta kamera sopii erinomaisesti nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamiseen vaikkapa luonnossa tai urheilukilpailuissa.

EOS-1D X Mark II -kameran suunnittelussa on hyödynnetty EOS-1D X -kameran käyttäjiltä saatua palautetta eri puolilta maailmaa. Uusia ominaisuuksia ovat mm. 20,2 megapikselin täysikokoinen CMOS-kenno, jatkuva Al Servo AF III+ -tarkennus ja 60p-videokuvaus 4K-resoluutiolla, joten kyseessä on täydellinen työkalu ammattikuvaajille.

Verraton kuvanlaatu ja automaattitarkennus

EOS-1D X Mark II -kameran ISO-herkkyys 100–51 200 on laajennettavissa arvovälille 50–409 600, joten kuvista tulee erittäin laadukkaita kuvattaessa missä valaistuksessa tahansa.

Uusi 61 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on 41 ristikkäistyyppistä pistettä, kattaa entistä laajemman alueen ja tarkentaa myös erittäin vähäisessä valaistuksessa (jopa –3 EV) tuottaen poikkeuksellisen tarkat kuvat. Kuvattaessa tietyillä telejatkeilla ja teleobjektiiveilla tarkennusjärjestelmä mahdollistaa nyt automaattitarkennuksen aukolla f/8 kaikilla 61 pisteellä siten, että tarkennuspiste on valittavissa. Canonin suosittujen tarkennustekniikoiden, kuten EOS iTR- ja AF Case –asetusten lisäksi EOS-1D X Mark II -kamerassa on myös uusi AI Servo AF III+. Se parantaa seurannan herkkyyttä kohteen liikahtaessa äkillisesti.

Yhdessä automaattitarkennusjärjestelmän kanssa toimiva uusi 360k RGB+IR -mittausanturi mahdollistaa tarkan valotuksen ja entistä tehokkaamman kohteen tunnistuksen. Välkkymisentunnistustekniikka, jota käytettiin ensimmäisen kerran EOS 7D Mark II -kamerassa, varmistaa tasaisen valotuksen keinovalaistuksessa kuvattaessa.

Kuvaa kaikki hetket

EOS-1D X Mark II rikkoo kuvausnopeuden aiemmat rajat: kameran kuvataajuus on 14 kuvaa sekunnissa täydellä AF/AE-seurannalla RAW-tilassa. Näin voidaan kuvata juuri se ratkaiseva hetki urheilukilpailussa tai ikuistaa vaikkapa saaliinsa nappaava pyydystäjä. Vieläkin nopeampi kuvataajuus saadaan elävällä etsinkuvalla, jolloin ilman automaattitarkennusta kuvattaessa suurin kuvataajuus on peräti 16 kuvaa sekunnissa. Jatkuvalla nopealla kuvauksella (14 kuvaa sekunnissa) kamera voi tallentaa CFast 2.0™ -kortille JPEG-kuvia ilman määrärajoitusta tai 170 RAW-kuvaa.

EOS-1D X Mark II on kaikkein nopeatoimisin EOS-järjestelmäkamera. Osaltaan se on kahden DIGIC 6+ -prosessorin ansiota, sillä ne pystyvät käsittelemään kennon tallentaman valtavan datamäärän erittäin nopeasti. Peilimekanismin uusi rakenne mahdollistaa nopeaa kuvauksen vähentäen peilin värähtelyä.

Ammattilaistason 4K-videokuvaus

EOS-1D X Mark II -kamerassa on hyödynnetty Canonin monipuolista osaamista 4K-videokuvauksesta, joten kameralla voidaan kuvata ammattitason DCI 4K-videoita (4 096 x 2 160) jopa 60 kuvaa/s CFast 2.0™ -kortille. Full HD (1 920 x 1 080p) tarkkuudella voidaan kuvata peräti 120 kuvaa/s, mikä mahdollistaa laadukkaat hidastukset. Ratkaiseva hetki: nopeudella 60 kuvaa/s tallennetuista 4K-videoista voidaan irrottaa kamerassa laadukas 8,8 megapikselin stillkuva.

Canonin Dual Pixel CMOS AF -tekniikan ja Movie Servo AF -tilan ansiosta nopea ja sulava automaattitarkennus on myös 4K- ja Full HD -videokuvaajien käytettävissä. Tarkennuspisteet voidaan valita nopeasti kosketusnäytöstä videokuvauksen aikana.

Optimaalinen kuvanhallinta ja luotettava toiminta

Kamerassa on ammattimaiset toiminnot muun muassa kuvien helppoon siirtämiseen uutistoimistoille tai jakeluun muutamassa sekunnissa. Sisäänrakennettu GPS tallentaa kuvauspaikat EXIF-tietoihin, joten kuvaamisesta on helppo pitää tarkkaa kirjaa ja useiden kameroiden kellonajat voidaan täsmäyttää yhteen. Ethernet-verkkoliitäntä ja SuperSpeed USB 3.0 mahdollistavat kuvien siirtämisen joko FTP-palvelimille tai suoraan tietokoneille. Uusi langaton lähetin WFT-E8  tukee nopeaa 802.11ac-standardia (5 GHz:n taajuusalueella).

EOS-1D X Mark II -kameran otekahvan ja käyttösäädinten muotoilua on hienosäädetty, joten kamera sopii käteen ja sen käyttö on nopeaa. Kameran sääsuojaus mahdollistaa kuvaukset vaativissakin oloissa. Intelligent Viewfinder II -etsin näyttää kuva-alasta noin 100 %. Kuvaustiedot näkyvät siinä elektronisesti, joten katsetta ei tarvitse välillä siirtää pois etsimestä.

EOS-1D X Mark II -kameran tärkeimmät ominaisuudet:

  • Poikkeuksellisen hyvä kuvanlaatu
  • Terävät kuvat erittäin tarkalla automaattitarkennuksella
  • Erittäin nopea ja luotettava toiminta kaikenlaisten kohteiden tallennukseen
  • Edistyksellinen 4K-videokuvaus
  • Tehokas kuvanhallinta ja nopea jakaminen