Canon EOS Cinema -järjestelmä laajenee uudella kameramallilla – Canon EOS C100

Canon EOS C100 on suunniteltu itsenäisille videokuvaajille, jotka kuvaavat yksin, ilman kuvausryhmää. EOS C100 perustuu EOS C300:n perusominaisuuksiin ja se sisältää myös monipuolisia automaattisia toimintoja.

EOS C100 mallissa on Super 35 mm -vastaava, 8,3 megapikselin, Bayer-suodattimella varustettu CMOS-kenno. Kamera on noin 15 % pienempi kuin EOS C300. Kameran kuvausjärjestelmä mahdollistaa saman prosessoinnin kuin kolmen kennon RGB-järjestelmissä, joten se pystyy tuottamaan laadukkaat värit, laajan dynaamisen alueen ja laadukkaan hämäräkuvauksen. Kamerassa voidaan käyttää EF-, EF-S sekä Canon EF Cinema -objektiiveja.

EOS 100C -kamerassa käytetään yleistä AVCHD-koodekkia. Tallennus tapahtuu SD-korteille täyden teräväpiirron tarkkuudella (1 920 x 1 080), 24 Mbps:n nopeudella ja 4:2:0-värinäytteenotolla. HDMI-liitännän kautta pakkaamaton video aikakooditietoineen voidaan myös tallentaa ulkoisiin tallentimiin.

Tuetut kuvataajuudet ovat 24/25/30p ja 50/60i. ISO-alue vaihtelee välillä 320-20 000. Uusi laajan dynaamisen alueen gamma-asetus mahdollistaa kuvaamisen suurikontrastisissa olosuhteissa, jolloin saavutetaan jopa 800 %: suurempi dynaaminen alue ilman jälkituotannon muutoksia. Lisäksi Canon Log Gamma -käyrä mahdollistaa videokuvauksen laajalla dynaamisella alueella ja varmistaa, että videon dynamiikka ja värimaailma sopivat yhteen  Cinema EOS -kameroiden kanssa monikameratuotannoissa.

Manuaalisäätöjen lisäksi EOS C100 mallissa monia automaattisia toimintoja. Uudella kertatarkennuspainikkeella voidaan tehdä automaattitarkennus.  Automaattinen himmennintoiminto säätää tarvittaessa valotuksen ennen kuvaamista, ja uusi automaattinen valkotasapainotoiminto määrittää ja tasapainottaa väritiedot.

Uuden graafisen käyttöliittymän ansiosta videokuvaaja voi säätää tavallisia kameran asetuksia nestekidenäytöllä. Käyttäjä voi mm. hienosäätää gamma-asetuksia, jolloin kamera näyttää ennen- ja jälkeen-käyrät näytössä. Valkotasapainoasetuksia voi muuttaa kameran säätövivulla siten, että väri- ja tasokäyrä esittää reaaliaikaisesti käytetyn kompensaation. Kameraan on tulossa vuoden 2012 aikana ohjelmistopäivitys jolla lisätään tuki jatkuvaan automaattiseen tarkennukseen ja himmentimensäätöön. Kamera osaa päivityksen jälkeen hyödyntää Canonin EF-askelmoottorilla (STM) varustettujen objektiivien ominaisuuksia.

Tallennukseen on tarjolla kaksi SD-korttipaikkaa, joille voidaan tallentaa samanaikaisesti tai käyttää vaihtotoimintoa, jolloin tallennus vaihtuu automaattisesti toiselle muistikortille, kun toinen täyttyy. Yhdelle kortille tallennetut teräväpiirtovideot voidaan myös muuntaa toiselle kortille SD-resoluutiolle.

EOS C100 -mallissa käytetään samaa on samankaltaista modulaarista konseptia EOS C300:ssa. Runko on valmistettu magnesiumseoksesta. Näyttönä on 8,8 cm:n (3,5”) kääntyvä LCD-näyttö, joka sijaitsee kameran rungon takana. Stereomikrofoni on yhdistetty kameran irrotettavaan kahvaan niin kuin myös audiotason säätimet ja XLR-liittimet. Kamerassa on myös uusi lukittava HDMI-liitin, jonka ansiosta kaapelit pysyvät lujasti kiinni liitännöissään kuvauksen aikana. EOS C100 -kamera tukee Dolby Digital AC3 -tallennusta tai 16-bittistä lineaarista PCM-ääntä 48 kHz:n taajuudella.

Myös Canonin Objektiivivalikoima täydentyy kahdella uudella kompaktilla ja kevyellä elokuvazoomobjektiivilla CN-E15,5–47 mm T2,8 L S ja CN-E30–105 mm T2,8 L S.

Canon EOS C100 tärkeimpiä ominaisuuksia

  • Herkkä, 8,3 MP Super 35 mm CMO –kenno (Full HD)
  • 24 Mbps:n AVCHD-tallennus SD-korteille
  • Automaattiset kuvaustoiminnot
  • Vaihdettavat EF- ja EF-S -objektiivit
  • Canon Log Gamma -käyrä
  • Kompakti, modulaarinen, kevyt
  • Ammattitason äänenlaatu
  • Helppo yhdistää NLE-työnkulkuun
  • Canon Professional Services (CPS-tuki)