Sony Alpha SLT-A99 – odotettu täyskennoinen digijärkkäri

Sony julkisti paljon huhutun täyskennoisen uutuutensa Sony Alpha SLT-A99:n, joka laittaa kilpalijansa kovan paikan eteen. Vai mitä muuta olisi ajateltava sen tarjoamista ominaisuuksista kuten erinomaisesti toimivasta jatkuvasta automaattitarkennuksesta videokuvauksen aikana, lisävarusteena saatavasta ammattitason XLR-ääniliitännöistä, vakiona löytyvästä kuulokeliitännästä sekä rungon sääsuojauksesta.

Sony on siirtymässä tämän kameran myötä myös 14-bittisiin RAW-kuviin, ominaisuus jota monet lienevät jo odottaneet. Kuvakenno tarjoaa megapikseleitä maltilliset 24,3 joten on syytä olettaa että kuvanlaatu on jotain sellaista mitä Sonyn kameroissa ole aikaisemmin ole nähty. ISO-herkkyys vaihtelee välillä 50-25600. Suhteellisen suuresta resoluutiosta huolimatta sarjakuvausnopeus on täydellä resoluutiolla saatu pidettyä korkealla, 6 ruudussa sekuntia kohden.

19-alueista AF-automaattitarkennusta yhdellätoista tähtäintunnistimella on täydennetty monen pisteen vaihetunnisteisella AF-automaattitarkennuksella. Automaattitarkennuksen ilmaisimessa on 102 tarkennuspistettä. Translucent Mirror -peiliteknologiaa käyttäen Dual AF System -automaattitarkennus mahdollistaa erittäin nopean ja tarkan automaattitarkennuksen, joka Sonyn mukaan säilyttää kohteen seurannan silloinkin, kun kohde siirtyy 19-alueisen tarkennuskehyksen ulkopuolelle.

Uutta on myös kehittynyt AF-D-jatkuva automaattitarkennustila, joka on tehokas erityisesti kuvattaessa liikkuvia kohteita. Tätä on myös täydennetty 102 tarkennuspisteen vaihetunnisteisella automaattitarkennussensorilla, joka seuraa liikkuvia kohteita. AF-D -tilaa tukee toistaiseksi objektiivit SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G ja SAL500F4G. Uusi AF-automaattitarkennuksen alueen ohjaustoiminto antaa kuvaajalle mahdollisuuden määritellä tarkennuksen etäisyysrajat, ominaisuus josta hyötyä kuvattaessa esimerkiksi urheilua.

Sony SLT-A99:n sähköinen etsin, XGA OLED Tru-Finder näyttää kohteen 100- prosentin peittoalalla ja se mukautuu automaattisesti myös DT-objektiiveihin, jotka on optimoitu APS-C-kennokoon kameroille. Näyttönä toimii kallistettava 1 229 000 pikselin XtraFine LCD -näyttö WhiteMagic™-teknologialla, joka lisää näytön kirkkautta ulkona kuvattaessa.

Sonyn a99-kamera sopii ammattimaiseen videotuotantoon: Se tarjoaa täyden kuvakoon Full HD -videokuvaa 50p/25P (vaihdettavissa 60p/24p) vaiheittaisella tallennuksella, täyttäen AVCHD 2.0 -määritelmät. Kamerassa on Full-time Continuous AF Movie -ominaisuus, joka mahdollistaa sujuvan liikkuvien kohteiden tallentamisen. Muita hyödyllisiä ominaisuuksia videokuvausta ajatellen ovat reaaliaikainen, pakkaamaton Full HD -videoulostulo HDMI-liitännästä sekä jatkuva kaksoiskorttitallennus. Alla esimerkkivideo, josta näkee millaista videojälkeä kameralla voi saada aikaiseksi.

Rungon etuosaan sijoittu moniohjain mahdollistaa tasaisen ja hiljaisen valotusasetusten, ISO-herkkyys- ja mittausmenetelmien, suljinnopeuden sekä aukon ja äänitasojen säätämisen kuvaamisen aikana. Uusi lisävarusteena saatava VG-C99AM-pystykahva mahdollistaa kolmen akun käytön samanaikaisesti ja akkua voidaan vaihtaa myös kuvausta keskeyttämättä.

Sony SLT-A99 tulee myyntiin marraskuun aikana. Rungon suositushinta on 2600 euroa.

Sony Alpha SLT-A99 tärkeimpiä ominaisuuksia

  • Translucent Mirror -peilitekniikka ja täyden kuvakoon Exmor CMOS -kuvakenno
  • Maailman ensimmäinen täyden kuvakoon kamera1, jossa on 19 pisteen kaksoisautomaattitarkennus (mukaan lukien 11 ristipistettä), 102 automaattitarkennuspisteen järjestelmä sekä uusi AF range control -järjestelmä, joka arvioi automaattitarkennus­järjestelmän tunnistaman etäisyyden
  • Laaja herkkyysalue ISO 50-25 600, erittäin pieni kohina
  • Edistynyt 50p Full HD -videokuvaus jatkuvalla automaattitarkennuksella sekä ammattimaisilla äänitoiminnoilla
  • Koko kuva-alan näyttävä XGA OLED Tru-Finder -etsin
  • Ammattimainen käyttöliittymä, kestävä magnesiumrunko sekä säänkestävät Quick Navi Pro -säätimet