Canon IXUS 300 HS tarjoaa nopeutta, tyyliä ja valovoimaa

Canon IXUS 300 HS tarjoaa nopeutta, tyyliä ja valovoimaa

Canonin IXUS -sarja saa vahvistusta tyylikkäästä ja tehokkaasta IXUS 300 HS -kamerasta, jolla voi tallentaa niin upeita valokuvia kuin HD-videoitakin. Uutuudessa yhdistyvät nopeus, helppokäyttöisyys ja monipuolisuus. Kameran runko on terästä ja värivaihtoehtoina ovat hopea ja matta musta.

Canon IXUS 300 HS edustaa Canonin uusinta kuvantamistekniikkaa. HS-järjestelmä hyödyntää kameran taustavalaistua CMOS-kennoa ja DIGIC 4 -prosessoria ja mahdollistaa erinomaisen suorituskyvyn niukassakin valossa kuvattaessa. Kameran suurin ISO-herkkyys täydellä resoluutiolla on 3200, ja kohinaa esiintyy entistä vähemmän kaikilla herkkyyksillä. Hämäräkuvaustilassa voidaan käyttää jopa ISO-herkkyyttä 6400, jolloin kuvat tallentuvat 2,5 megapikselin tarkkuudella. Toiminto sopii erinomaisesti iltakuvaukseen.

Hämäräkuvaustehoa parantaa myös suurivalovoimainen 28 mm:n laajakulmaobjektiivi, jonka 3,8x zoomin avulla kuvaaja pääsee lähemmäksi kohdettaan. Canonin optinen kuvanvakain varmistaa onnistumisen käytettäessä pitkää valotusaikaa tai zoomattaessa lähelle. Edistyksellisen linssinsiirtotekniikan ansiosta kuvanvakain mahdollistaa terävät kuvat silloinkin, kun valoa on vain 1/8 siitä, mitä kamera ilman kuvanvakainta normaalisti tarvitsee. Tämä vastaa kolmea askelta pidempää valotusaikaa.

Suuren valovoiman ja käsin säädettävän aukon ansiosta syväterävyys on käyttäjän säädettävissä. Tämä mahdollistaa kauniit muoto– ja makrokuvat. Optisen suorituskyvyn saavuttamiseksi on käytetty samoja prosesseja ja laatustandardeja kuin luotettujen ammattikäyttöön suunniteltujen Canon EF -sarjan objektiivien valmistuksessa.

Entistä enemmän kuvauspotentiaalia

HS-järjestelmän ansiosta sarjakuvausnopeus on jopa 3,7 kuvaa sekunnissa täydellä 10,0 megapikselin tarkkuudella tai jopa 8,4 kuvaa sekunnissa 2,5 megapikselin tarkkuudella. Näin saadaan tallennettua myös nopeasti liikkuvat kohteet. Tallennettavien kuvien määrä on rajaton kummassakin tilassa, joten haluttaessa tallennus loppuu vasta kortin täyttyessä. Näin yksikään tärkeä hetki ei jää tallentamatta. Nopeatempoista toimintaa voidaan kuvata myös hidastetussa videokuvaustilassa, joka tallentaa 240 kuvaa sekunnissa mutta toistaa tallenteet vain 30 kuvan sekuntinopeudella. Siten liikkuvista kohteista saa vaikuttavia ja laadukkaita otoksia.

Canon-laatua sisältä ja ulkoa

IXUS 300 HS -kameran tyylikäs ulkonäkö vetää vertoja sen kuvanlaadulle. Pienikokoinen, kulmikas runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

7,5 cm:n (3,0 tuuman) PureColor II G -nestekidenäytössä on kestävä, karkaistusta lasista valmistettu pintakerros, joka tuottaa hyvän kontrastin. Laajan katselukulman ansiosta ryhmäkuvien tallennus ja kuvaus hankalistakin kulmista on helppoa. 16:9-kuvasuhteen ansiosta HD-video-otoksia voidaan sommitella ja katsella ilman mustia palkkeja näytön ala- ja yläreunassa.

Valintapyörä tekee valikoiden ja kuvien selaamisesta nopeaa, helppoa ja hauskaa. Käyttöliittymässä on vihjetoiminto, joka neuvoo käyttäjää asetusten ja toimintojen käytössä.

Canon IXUS 300 HS -kameran monipuoliset ohjelmat ja toiminnot antavat myös aloittelevalle kuvaajalle tilaisuuden luovuutensa ilmaisuun. Smart Auto -valotusohjelman näkymäntunnistustekniikka analysoi kuva-alan ja valitsee ihanteelliset asetukset 22 vaihtoehdosta. Älykäs salamavalotus säätää salamavalotuksen tason kuvausolojen mukaan.

Kalansilmä ja muita tehosteita

Valikoimassa on uusia kiinnostavia tehosteita. Kalansilmä jäljittelee kalansilmäobjektiivin tuottamaa vaikutelmaa. Valittavissa on kolme tasoa. Miniatyyritehoste taas saa kohteen näyttämään pienoismallilta. Kasvojentunnistustekniikkaa hyödyntävä älykäs laukaisin mahdollistaa laukaisun hymystä tai silmäniskusta. Itselaukaisin voidaan aktivoida toimimaan myös uusien kasvojen tunnistuksella. Edistyneempää käyttöä varten IXUS 300 HS -kamerassa on myös Tv- ja Av-tilat, joiden avulla valotusaikaa ja himmenninaukkoa voidaan säätää manuaalisesti.

HD-videotallennus lisää monipuolisuutta

IXUS 300 HS -kameralla voidaan tallentaa teräväpiirtoisia 720p-video-otoksia, laadukkaan stereoäänen kera. Objektiivin hiljaisen käyttömekanismin ansiosta tallennuksen aikana voi zoomata häiritsemättä. Optista kuvanvakainta voi käyttää myös videokuvauksen aikana. HDMI-miniliitännän ansiosta valokuvia ja videoita voi katsella suoraan HDMI-yhteensopivista näytöistä, kuten teräväpiirtotelevisioista.

Sisällön langatonta siirtoa varten IXUS 30 HS:ssä on Eye-Fi-toimintoja. Kameran käyttöliittymässä on erityinen kuvakkeilla toteutettu Eye-Fi-osio, joka kytkee automaattisen virrankatkaisun pois käytöstä, kun Eye-Fi-kortti lähettää tietoja. Siten sisällön siirtäminen onnistuu helposti ilman keskeytyksiä.

Canon Image Gateway tarinoiden jakamista varten

Canon IXUS 300 HS -kameran omistaja voi liittyä valokuvien ja video-otosten jakamiseen tarkoitettuun Canon Image Gateway -verkkopalveluun. Käytettävissä on jopa 2 Gt omaa tallennustilaa. Mobiiliselauksen avulla kuvia voi katsella myös matkapuhelimen kautta.

Canon IXUS 300 HS:n tärkeimmät ominaisuudet

  • tehokas kamera, jonka upea särmikäs runko on ruostumatonta terästä
  • herkkä 10,0 megapikselin CMOS-kenno
  • valovoimainen (F 2.0) 28mm 3,8x Canon-objektiivi, jossa on optinen kuvanvakain
  • HS-järjestelmä ja DIGIC 4 -prosessori nopeuttavat toimintaa ja vähentävät kohinaa kuvattaessa niukassa valossa
  • hidastusvideokuvaus 240 kuvaa sekunnissa, sarjakuvaus jopa 8,4 kuvaa sekunnissa
  • kestävä ja selkeä 7,5 cm:n (3,0 tuuman) PureColor II G -laajakuvanestekidenäyttö
  • Smart Auto -valotusohjelman ja älykkään salamavalotuksen ansiosta kuvat onnistuvat poikkeuksetta
  • HD-videokuvaus (720p), optinen zoom, stereoääni ja HDMI-liitäntä
  • P-, Av- ja Tv-ohjelmat, hämäräkuvaus sekä kalansilmä- ja miniatyyritehosteet
  • älykäs laukaisin, jossa hymyn, silmäniskun ja kasvojentunnistuksen itselaukaisu

Canon IXUS 300 HS sopii yhteen laajan IXUS-lisävarustevalikoiman kanssa. Saatavana on mm. salamalaitteita ja pehmeä nahkakotelo. Uutuus tulee myyntiin kesäkuussa 2010. Sen suositushinta on 379 euroa.