Canon PowerShot A3300 IS ja PowerShot A3200 IS – suuriresoluutioisia kuvia ja teräväpiirtovideoita

Canon PowerShot A -sarjan huippumallit tallentavat suuriresoluutioisia stillkuvia ja 720p-teräväpiirtovideoita. Kameroissa on optinen kuvanvakain. Molemmat kamerat ovat ohuita, ja niissä on tukeva metallirunko. PowerShot A3300 IS on saatavana punaisena, sinisenä, pinkkinä ja hopeanvärisenä. PowerShot A3200 IS :n värit ovat pinkki, oranssi, hopea ja turkoosi.

Molemmissa malleissa on suuriresoluutioinen kuvakenno: PowerShot A3300 IS -kamerassa 16,0 megapikseliä ja PowerShot A3200 IS -kamerassa 14,1 megapikseliä. Kameroissa on Canonin uusin DIGIC 4 -kuvaprosessori, 28 mm:n laajakulmaobjektiivi ja 5-kertainen optinen zoom. Optinen kuvanvakain vähentää kameran tärähtelystä johtuvaa epätarkkuutta, jota saattaa muodostua etenkin kuvattaessa heikossa valaistuksessa tai zoomin telepäässä. Kuvanvakaimen ansiosta valontarve on vain 1/8 siitä, mikä tarvittaisiin ilman kuvanvakainta kuvattaessa.

Automaattiset toiminnot kuvaajan apuna

Molemmissa malleissa on uusi versio Canonin Smart Auto -kuvausohjelmasta, joka analysoi kuvaustilanteen 32 näkymätyypin avulla ja valitsee automaattisesti tilanteeseen parhaiten sopivat asetukset.

Toiminnan kuvaamisessa Smart Auto tunnistaa sekä ihmiset että muut liikkuvat kohteet. Kun Smart Auto on lukittunut kohteisiin, ennakoiva automaattitarkennus/-valotus tarkentaa ja valottaa kohteet sopivalla tavalla, kunnes kuvaaja painaa laukaisimen kokonaan pohjaan.

Onnistuneeseen lopputulokseen kuvaajaa auttavat myös i-Contrast-toiminto ja älykäs salamavalotus. Smart Auto tarvittaessa vaalentaa kuvan tummia alueita ja ehkäisee kirkkaiden alueiden ylivalottumista.  Liikkeentunnistustekniikka havaitsee kameran tai kohteen liikkeen ja valitsee sellaisen valotusajan ja ISO-herkkyyden yhdistelmän, jolla saadaan mahdollisimman teräviä ja vähäkohinaisia kuvia. Smart Auto tunnistaa kohteet automaattisesti ja taltioi ne sopivilla asetuksilla myös vaikeissa olosuhteissa, kuten kohteen ollessa voimakkaassa kohdevalossa tai taustavalossa.

Helppokäyttötilassa käytössä ovat vain peruspainikkeet, jotta aloittelevakin kuvaaja saa laadukkaita kuvia helposti vain tähtäämällä ja laukaisemalla. Kuvia katsellaan 230 000 pikselin näytöltä. Näytön vihjetoiminto kertoo käyttäjälle lyhyesti kameran toiminnoista helpottaen valikoiden käyttöä.

Teräväpiirtovideoita ja tehosteita

Kameroilla voi kuvata 720p-teräväpiirtovideoita. Tallennus tapahtuu H.264-muodossa. PowerShot A -sarjan uutena ominaisuutena molemmissa kameroissa on Canonin dynaaminen optinen kuvanvakain, joka vähentää kameran tärähtelystä johtuvaa epätarkkuutta kuvaajan liikkuessa kuvaamisen aikana.

Erilaisia luovia tehosteita löytyy kuusi; miniatyyritehosteen, kalansilmätehosteen, erittäin kylläisen ja julistetehosteen lisäksi kameroissa on kaksi uutta vaihtoehtoa: lelukameratehoste, joka antaa kuville neulanreikäkameraa muistuttavan retrovaikutelman, ja mustavalkotehoste, jolla otoksiin voidaan lisätä seepia, mustavalkoinen tai muu monokromaattinen sävy. Miniatyyritehostetta voi käyttää myös videokuvaustilassa. Kuvataajuudet 1,5, 3 ja 6 kuvaa sekunnissa luovat intervallityyppisiä videoita, joissa kohteet näkyvät pienessä mittakaavassa.

Reaaliaikaisen ohjauksen avulla perusasetuksia, kuten kirkkautta, väriä tai sävyä voidaan muuttaa ja kaikki säädöt näkyvät reaaliajassa nestekidenäytöllä. Kaikkia tehosteita voi esikatsella rajauksen aikana ennen laukaisimen painamista.

Omakuvien ottaminen ja kuvaajan osallistuminen ryhmäkuvaan onnistuu helposti: älykäs laukaisin ottaa kuvan hymyn tai silmäniskun perusteella tai kameran havaitessa kuva-alalla uudet kasvot. Huomaamaton-kuvausohjelma on tarkoitettu kuvaamiseen ympäristöissä, joissa salaman käyttö ei ole sallittua. Ohjelma poistaa käytöstä kaikki kameran äänet, tarkennuksen apuvalon ja salaman.

Kuvat jakoon kamerasta tai verkon kautta

PowerShot A3300 IS- ja PowerShot A3200 IS -kameroiden omistajat saavat automaattisesti käyttöönsä 2 gigatavua maksutonta suojattua tilaa CANON iMAGE GATEWAY -palvelussa kuvien ja videoiden jakamiseksi Internetissä.

PowerShot A3300 IS -kameran tärkeimpiä ominaisuuksia:

 • 16,0 megapikseliä
 • 28 mm:n laajakulmaobjektiivi, 5x zoom
 • Optinen kuvanvakain
 • 7,5 cm:n (3,0 tuuman) nestekidenäyttö
 • Smart Auto, helppokäyttötila ja vihjetoiminto
 • Teräväpiirtovideot (720p) ja dynaaminen kuvanvakain
 • Reaaliaikainen ohjaus ja luovat suotimet
 • Kasvojentunnistus ja automaattinen punasilmäisyyden korjaus
 • DIGIC 4
 • Litium-ioniakku

PowerShot A3200 IS -kameran tärkeimpiä ominaisuuksia:

 • 14,1 megapikseliä
 • 28 mm:n laajakulmaobjektiivi, 5x zoom
 • Optinen kuvanvakain
 • 6,7 cm:n (2,7 tuuman) nestekidenäyttö
 • Smart Auto, helppokäyttötila ja vihjetoiminto
 • Teräväpiirtovideot (720p) ja dynaaminen kuvanvakain
 • Reaaliaikainen ohjaus ja luovat suotimet
 • Kasvojentunnistus ja automaattinen punasilmäisyyden korjaus
 • DIGIC 4
 • Litium-ioniakku

PowerShot A3300 IS ja PowerShot A3200 IS ovat saatavilla maaliskuusta 2011 alkaen. Suositusvähittäishinta PowerShot A3300 IS: 169 euroa ja PowerShot A3200 IS: 149 euroa.