Canon PowerShot G1 X Mark II ammattilaisen varustelaukkuun

Tänään julkaistava PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition -kamera tarjoaa suorituskyvyn, jollaista ei aiemmin ole nähty kompaktikameroissa. Pienikokoinen ja toiminnoiltaan monipuolinen PowerShot G1 X Mark II puolustaa paikkaansa ammattilaisen varustelaukussa. Kameran suunnittelussa on hyödynnetty valokuvaajilta saatua palautetta, minkä myötä kamerassa on edeltäjäänsä enemmän suorituskykyä sekä hallintaa helpottavia ominaisuuksia.

 

Kamerassa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko ja alumiinikuoret sekä suuri ergonomisesti muotoiltu kahva. PowerShot G1 X Mark II on erinomainen kumppani vaativalle ammattikuvaajalle, joka tarvitsee helposti mukana kulkevan, suorituskykyisen sekä luotettavan ja hyvin työnkulkuun istuvan kameran.

Älykäs kenno: entistä terävämmät ja tarkemmat kuvat

PowerShot G1 X Mark II -kamerassa on suurikokoinen 1,5 tuuman Canon CMOS -kenno. Kennon ala on kaksinkertainen verrattuna tavanomaisiin 1,0 tuuman kennoihin, ja se tuottaa yhtä kapean terävyysalueen kuin järjestelmäkameroiden APS-C-kokoinen kenno. Sen ansiosta kamera sopii hyvin etenkin ammattitasoiseen muotokuvaukseen ja lähikuvaukseen. Uusi kenno pystyy hyödyntämään objektiivin koko kuvaympyrää ja tallentamaan 12,8 megapikselin kuvia oletusarvoisella 3:2-kuvasuhteella tai 13,1 megapikselin kuvia 4:3-kuvasuhteella. Ominaisuus mahdollistaa luovan sommittelun ja helpon integroinnin olemassa olevaan jälkikäsittelyprosessiin.

Kennon pikselit ovat 4,5 kertaa suurempia kuin esimerkiksi PowerShot G16 -mallissa, joten ne ovat erityisen valoherkkiä. Kuvissa on vähän kohinaa myös heikossa valaistuksessa. Suuret pikselit mahdollistavat tavallista laajemman dynaamisen alueen, joten sekä kirkkaiden että tummien kohtien yksityiskohdat erottuvat kuvassa hyvin.

Laadukas optiikka pienessä kamerassa

Uusi ja valovoimainen (f/2,0–3,9) objektiivi tarjoaa juuri sitä nopeutta, laatua ja monikäyttöisyyttä, jota kuvajournalistit ja kuvausharrastajat tarvitsevat. Objektiivi on pienikokoinen, mutta sen valovoima f/3,9 säilyy myös täydellä zoomilla, mikä tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn myös hämärässä sekä monipuolisen terävyysalueen hallinnan. Kamerassa on 5x optinen zoom-objektiivi, jossa on 24–120 mm:n polttovälialue ja 9-lamellinen himmenninaukko.

ZoomPlus kaksinkertaistaa zoomausalueen digitaalisesti, kun taas lähikuvauksessa lyhin tarkennusetäisyys on vain 5 cm. PowerShot G1 X Mark II -kameran manuaalitarkennuksen ääriviivakorostuksen avulla saadaan terävyys viimeistä piirtoa myöten kohdalleen lähi- ja muotokuvauksessa.

Tarkka ja mukautettava tarkennus ja rajaus

PowerShot G1 X Mark II -kameran AiAF-tarkennusjärjestelmässä on nyt 31 tarkennuspistettä. Tiheästi lähes koko kuva-alalle asetellut tarkennuspisteet parantavat kameran kykyä lukita tarkennus kohteeseen kapealla terävyysalueella kuvattaessa.

PowerShot G1 X Mark II -kamerassa on myös kaksi mukautettavaa objektiivin säätörengasta. Askelrenkaalla voidaan säätää zoomia, aukkoa ja valotusaikaa, kun taas portaattomalla renkaalla voidaan tehdä hienosäätöjä käsintarkennuksessa sekä hienosäätää myös tarkennusetäisyyttä, kun automaattitarkennus on saavutettu.

Suuriresoluutioinen kosketusnäyttö tukee sRGB-väriavaruutta, joka on samanlainen kuin kameran tallentama ja prosessoima väriskaala. Tarkasteltavat kuvat näkyvät hämmästyttävän tarkkoina.

PowerShot G1 X Mark II -kameran varusteluistiin voidaan kiinnittää lisävarusteena saatava yhteensopiva elektroninen etsin (EVF-DC1), joka mahdollistaa käytön järjestelmäkameraa muistuttavalla tavalla. Etsimellä on suuri resoluutio ja virkistystaajuus, ja se kääntyy 90 astetta.

DIGIC 6 -prosessori ja älykäs kuvanvakain

PowerShot G1 X Mark II -kamerassa on uusi DIGIC 6 -prosessori, joka toimii jopa 2,4 kertaa nopeammin kuin DIGIC 5. Kasvanut prosessointiteho merkitsee entistä puhtaampia ja kohinattomampia JPEG-kuvia ja MP4-videoita myös heikossa valaistuksessa kuvattaessa. Lisäksi se nopeuttaa kameran toimintaa lyhentäen laukaisuviivettä kokonaisuudessaan 56 prosenttia. Se mahdollistaa myös nopean jatkuvan kuvauksen, laadukkaan taustan pehmennyksen ja laajan dynaamisen alueen.

DIGIC 6 -prosessorin ansiosta PowerShot G1 X Mark II -kameralla voidaan taltioida myös Full HD 1920 x 1080 30p -videoita stereoäänellä. Kameran optinen zoom on käytettävissä myös videokuvauksessa, ja HS System -järjestelmä varmistaa laadukkaat videot myös heikossa valaistuksessa kuvattaessa.

Luovia kuvia jakoon

PowerShot G1 X Mark II -kamerassa on tähtimuotokuvaustila, jolla saadaan oikealla tavalla valotettuja kuvia tähtitaivaan alla olevista kohteista.

Wi-Fi-toiminnot helpottavat kuvaamista, jakamista ja varmuuskopiointia. Sisäänrakennettu NFC helpottaa yhteyden muodostamista NFC-valmiudella varustettuihin älylaitteisiin, sillä se tapahtuu koskettamalla laitteilla toisiaan. Sen jälkeen kuvat siirretään älypuhelimeen, josta ne on helppo siirtää ja jakaa. Kun älylaitteeseen on asennettu Canon CameraWindow -sovellus, PowerShot G1 X Mark II -kameraa voidaan etähallita langattomalla yhteydellä.

PowerShot G1 X Mark II:n tärkeimmät ominaisuudet:

  • Suuri 1,5 tuuman Canon CMOS -kenno
  • 12,8 megapikselin kuvat (3:2) ja monikuvasuhdekuvaus
  • Valovoima f/2 ja suurin ISO-herkkyys 12 800
  • 24 mm:n ultralaajakulma, 5x zoom
  • DIGIC 6 -prosessori ja älykäs kuvanvakain
  • 31 pisteen AiAF-tarkennus ja ääriviivan korostus manuaalitarkennuksessa
  • Kaksi objektiivin säätörengasta ja kosketusnäyttö
  • Wi-Fi-yhteys etäkuvaukseen ja kuvansynkronointi
  • Lisävarusteena elektroninen etsin
  • 14 bitin RAW-kuvaus

PowerShot G1 X Mark II tulee myyntiin toukokuussa. Svh. on 949 euroa.