Canon XC10 on pienikokoinen 4K-kamera video- ja stillkuvaukseen

Canon XC10 on pienikokoinen 4K-kamera video- ja stillkuvaukseen

Canon julkistaa tänään pienikokoisen ja kevyen XC10-digitaalikameran video- ja stillkuvaukseen. Kamera tuo ammattitasoisen 4K-laadun elokuvantekijöille ja edistyneille harrastajille. XC10-kamerassa on monia Cinema EOS -kameroista tuttuja ominaisuuksia. Monipuolisten tallennusvaihtoehtojensa ansiosta kamera sopii erinomaisesti pääkameraksi itsenäisille elokuvantekijöille tai apukameraksi suuriin tuotantoihin.

4K-tallennus innokkaille kuvaajille

XC10 tuottaa markkinoiden parhaan, yleensä isommilla kameroilla saavutettavissa olevan kuvanlaadun ja tarjoaa perinteisen videokameran monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden. Kameran erinomainen suorituskyky muodostuu erityisesti tähän kameraan kehitetystä 1 tuuman CMOS-kennosta ja Canonin uudesta DIGIC DV5 -prosessorista, jotka takaavat sekä aloitteleville elokuvaajille että kokeneille ammattilaisille 4K-videoiden kuvaamisessa tarvittavat nopeat toiminnot ja erinomaisen laadun monilla eri bittinopeuksilla.

XC10 istuu saumattomasti työnkulkuihin ja tuotantoihin, joissa käytetään Cinema EOS -kameroita. Sillä voi tallentaa UHDTV-standardin (3 840 x 2 160) mukaisia 4K-videoita sisäiselle CFast 2.0 -kortille jopa 305 Mbps:n nopeudella tai Full HD (1 920 x 1 080) -videoita SD-kortille jopa 50 Mbps:n nopeudella ja ammattilaistason 4:2:2-värinäytteenotolla.

XC10 tuottaa Cinema EOS -kameroihin verrattavissa olevan värimaailman jopa ISO 20 000 -herkkyydellä, joka takaa laadukkaat otokset myös heikossa valaistuksessa kuvattaessa. Lisäksi 12 aukon dynaaminen alue varmistaa sekä valo- että varjoalueiden yksityiskohtien erottumisen selvästi.

Erityisesti tähän kameraan kehitetty 10x zoom-objektiivi, jossa on luokkansa parasta Canon-kuvanvakainteknologiaa, mahdollistaa monenlaisten kohteiden kuvaamisen ammattitasoisella 4K-laadulla. Laaja 27,3–273 mm:n polttovälialue (35 mm:n kinofilmivastaavuus videotilassa) mahdollistaa sekä maisema- että lähikuvauksen samalla objektiivilla. Videotallennuksesta on helppo siirtyä 12 megapikselin stillkuvaukseen. 4K-videomateriaalista voidaan myös kaapata 8,29 megapikselin valokuvia.

Tinkimätöntä laatua ja helppoa kuvausta

XC10 on pienikokoinen mutta edistyksellinen videokamera, jota on helppo käyttää. Kääntyvä otekahva tukee monenlaisia kuvaustyylejä, ja helppokäyttöisissä perussäätimissä on muun muassa käsisäätöinen zoom ja tarkennusrengas. Videokamera on helppo sovittaa kaikenlaisiin kuvaustyyleihin, sillä siinä on 7,66 cm:n kääntyvä kosketusnäyttö 100 prosentin peitolla. Valikkoihin pääsee suoraan näytön ristipainikkeilla. Lisäksi kameran mukana toimitetaan optinen luuppietsin, joka nestekidenäytön päälle asetettuna tarjoaa perinteisen kuvauskokemuksen.

Luovia ominaisuuksia ammattilaistason työnkulkuun

Ammattilaistason koodekkien ja tallennustilojen ansiosta ammattivideokuvaajien on helppo integroida XC10 olemassa olevaan tuotantokalustoonsa ja työnkulkuunsa. Canonin uusi XF-AVC H.264 -koodekki tukee sekä 4K- että Full HD -tallennusta, mikä mahdollistaa helpon integroinnin alalla käytettyihin epälineaarisiin muokkausjärjestelmiin. Canon Log Gamma antaa paljon mahdollisuuksia jälkikäsittelyyn ja prosessointiin ja varmistaa, että laatu vastaa saumattomasti Cinema EOS -kameroilla kuvatun sisällön laatua. Lisäksi materiaali voidaan kuvata 4K-tasoisena ja muuntaa se myöhemmin alaspäin Full HD -muotoon. Näin saadaan entistä laadukkaampi lopputuote ja lisää mahdollisuuksia muokkaukseen.

Hidastettu ja nopeutettu videokuvaus, kuten 4K/Full HD -laatuinen 1 200-kertaisesti nopeutettu ja HD-laatuinen jopa 1/4-kertaisesti hidastettu tallennus sekä intervallikuvaus, lisäävät luovia mahdollisuuksia entisestään.

XC10 on myös Wi-Fi-yhteensopiva: tärkeimpiä toimintoja voidaan etäohjata selaimella, älypuhelimella tai tabletilla, joten XC10 on erinomainen lisä Cinema EOS -videokuvaajan kameralaukkuun.

XC10:n tärkeimmät ominaisuudet:

  • Erittäin laadukkaat 4K-videot ja 12 megapikselin stillkuvat samalla pienellä kameralla
  • Suuren bittinopeuden XF-AVC-tiedostoilla lisää mahdollisuuksia jälkikäsittelyyn
  • Saumaton integrointi ammattilaistason työnkulkuihin
  • Nopeutettu ja hidastettu tallennus luovaan kuvaukseen
  • Sisäänrakennettu Wi-Fi mahdollistaa kameran helpon kontrolloinnin selaimella tai älylaitteella.