Canonilta uusi servomoottoroitu 4K-elokuvaobjektiivi maailman pisimmällä polttovälillä

Canonilta uusi servomoottoroitu 4K-elokuvaobjektiivi maailman pisimmällä polttovälillä

Canon julkaisee tänään uuden servomoottoroidun elokuvaobjektiivin CN20x50. Laajalla zoomilla varustettu ultrateleobjektiivi on suunniteltu urheilu- ja luonto-ohjelmien TV-tuotantoon. CN20x50 on lajissaan ensimmäinen objektiivi, jossa on sisäänrakennettu 1,5x telejatke, 20x optinen zoom ja irrotettava servomoottori. 50–1 000 mm:n polttoväli on laajennettavissa 75–1 500 mm:iin asti.CN20x50 on suunniteltu käytettäväksi TV-tuotannoissa, jotka kuvataan Super 35 -formaattia tukevilla kameroilla HD-, UHD- tai 4K-resoluutiolla. Tällaisessa käytössä objektiivi tarjoaa vertaansa vailla olevan laadun, monipuolisuuden ja käytettävyyden. Uusi irrotettava servomoottori mahdollistaa monipuolisemmat kuvausmahdollisuudet kuin tavanomaisilla elokuvaobjektiiveilla. Lisäksi objektiivi auttaa täyttämään televisiotuotannoissa kuvattavien urheilu- ja luonto-ohjelmien kasvavat UHD-resoluutiotarpeet.

Monipuolinen ja luotettava

Televisiotuotantoja tehdään vaativissa ja arvaamattomissa olosuhteissa, joten objektiivilta vaaditaan erittäin monikäyttöisiä ominaisuuksia. Luonto-ohjelmia kuvataan usein vaikeissa olosuhteissa erittäin pitkiltä etäisyyksiltä. Urheilukuvauksessa puolestaan tarvitaan todella suurta resoluutiota, sillä kuvaaja joutuu zoomaamaan lähelle toimintaa. Molemmissa tapauksissa tarvitaan nopeita kuvakulman vaihdoksia, joustavia kuvausominaisuuksia ja ripeästi liikuteltavaa kalustoa.

CN20x50 painaa vain 6,6 kg, joten sitä on helppo kantaa mukana. Silti se tarjoaa luokassaan poikkeuksellisen polttovälin ja zoomauksen. Objektiivi mahdollistaa pitkältä etäisyydeltä tapahtuvan urheilu- ja dokumenttikuvauksen ja säilyttää kuvanlaadun erinomaisena koko zoomausalueella. Laaja zoomausalue vähentää myös merkittävästi mukana kannettavan kaluston määrää.

CN20x50 on helppokäyttöinen ja vankkarakenteinen. Huippuluokan optiikka on yhdistetty sään- ja iskunkestävään rakenteeseen, joten objektiivi soveltuu kuvaamiseen myös vaikeissa olosuhteissa – kuten muutkin TV-tuotantoon tarkoitetut Canon-objektiivit.

Monikäyttöinen

CN20x50-objektiivi voidaan kiinnittää monenlaisiin EF- tai PL-kiinnityksellä varustettuihin kameroihin. Lisäksi se tukee objektiivin ja kameran välistä tiedonsiirtoa. EF-kiinnitys käyttää Canonin omaa järjestelmää, ja PL-kiinnitys tukee Cooke’s /i Technology -standardia.  Molemmissa malleissa on 12-nastainen sarjaliitäntä tavanomaisten TV-tuotantolaitteiden integrointia varten.

Tarkennusrengas pyörii 180 astetta varmistaen tarkan ja nopean toiminnan 4K-kuvauksessa. Zoomin, himmentimen ja tarkennuksen nopea, helppo ja tarkka käyttö on ensiarvoisen tärkeää nopeasti vaihtuvien tilanteiden kuvaamisessa.

Objektiivi tukee useita elokuva- ja TV-tuotannossa käytettäviä lisävarusteita, kuten zoomin ja tarkennuksen ohjaimia, vastavalosuojia ja hammasjaolla 0,8 ja 0,5 olevia tarkennuksen apuvälineitä, kuten follow focus -yksiköitä, joilla saadaan aikaan todella monikäyttöinen ratkaisu.

CN20x50:

  • Ultrateleobjektiivi luokkansa pisimmällä polttovälillä
  • Urheilu- ja luonto-ohjelmien tarkkaan kuvaamiseen TV-tuotannoissa
  • Erittäin laadukkaan kuvan tuottava 4K-resoluutio
  • Monipuoliset kuvausmahdollisuudet
  • Helposti mukana kulkeva, kestävä ja helppokäyttöinen

¹Lokakuussa 2014 tehdyn Canon-tutkimuksen mukaan