Esittelyssä Fujifilm FinePix F550 EXR

Fujifilmin kompaktikamerassa FinePix F550:ssä on muunmuassa 16 megapikselin EXR CMOS kenno, GPS-toiminto, 15x laajakulma-zoom-objektiivi ja Full HD -videokuvaus.

 

Älykäs EXR-prosessori

Erilaisten automaattisten kuvaustilojen avulla, joita on 27, kameraa voi käyttää ”tähtää ja laukaise tyyliin. Kaikissa kuvaustiloissa kamera pyrkii valitsemaan optimaaliset asetukset (automaattinen tarkennus, valotus, valotasapaino ja salama). Kameran EXR-prosessorilla on kyky havaita ja vähentää purppuran väriä tummissa kuvauskohteissa vaaleaa taustaa vasten ja parantaa kuvien nurkissa resoluutiota yhtenäistämällä kuvien terävyyttä.

Käyttäjälle kaikkein helposti näkyvin uusi piirre on uusi käyttöliittymä, joka käyttää Vector fontteja ja grafiikkaa parantaen valikon ulkonäköä. Tekstit ja kuvakkeet näkyvät selkeästi kameran LCD näytöltä. 

EXR-teknologia

EXR-tekniikka muuttaa käyttäytymistä valaistuksen mukaan. Käyttäjät voivat antaa EXR Auto tilan valita asetukset itse tai valita manuaalisesti kolmesta vaihtoehdosta:

 • Resolution Priority tilassa FinePix F550 EXR käyttää koko 16 megapikselin resoluutiota tuottaakseen suurimman mahdollisen resoluution.
 • High ISO & Low Noise Priority tila yhdessä BSI kennon kanssa on optimoitu tuottamaan hyviä kuvia heikosti valaistuissa kuvausolosuhteissa. Tähän päästään siten, että Pixel Fusion tuplaa pikselin koon, jotta se olisi mahdollisimman herkkä valolle.
 • Dynamic Range Priority tilassa kamera ottaa kaksi kuvaa ja yhdistää ne yhdeksi tuottaen jopa 1600% laajemman dynaamisen alueen. Tämä on tarkoitettu kuvauskohteisiin joissa on paljon kontrastia.

 

Nopeaa sarjakuvausta

Täydellä 16 megapikselin resoluutiolla FinePix F550 EXR kykenee ottamaan 8 kuvaa sekunnissa, 8 megapikselin resoluutiolla 11 kuvaa sekunnissa tai 4 megapikselin resoluutiolla 16 kuvaa sekunnissa.

Fujifilm F550 EXR: n automaattitarkennuksen luvataan kestävän enintään 0.16 sekuntia. Kamera alkaa tallentaa kuvia hetkestä, kun laukaisin on painettu puoleen väliin. Kuvaa ottaessa F550 EXR ottaa myös kahdeksan kuvaa ennen tai jälkeen laukaisun pyrkien varmistamaan parhaan lopputuloksen.

 

Sisäänrakennettu GPS

Fujifilm esitteli GPS tallennuslaitteen lisävarusteena DS‐300 digitaalikameraansa jo vuonna 1997. Nyt FinePix F550 EXR on ensimmäinen Fujifilmin kamera jossa GPS on sisäänrakennettuna. GPS toiminto mahdollistaa navigoinnin, jolla voi jäljittää kuvauspaikan. Jos esimerkiksi haluaa palata takaisin kuvattuun paikkaan, voi etsiä kuvan ja FinePix F550 EXR antaa kohteen sijaintitiedot. Route Logging toiminto vetoaa niihin, jotka haluavat jäljittää tiedot ja reittikartan matkoistaan. FinePix F550 EXR tallentaa paikkatietoja 10 minuutin välein*. Kun kuvat on ladattu tietokoneelle MyFinePix Studion kautta (mukana kuvien lukuohjelma) reittikartta sekä matkakuvat luodaan Googlen Karttojen avulla.

*Valittava Aina käytössä tai vain Power On jolloin tiedot kirjataan.

15x optinen zoom

FinePix F550 on vain 22.9mm paksu mutta zoomausalue ulottuu 24mm:stä 360mm saakka (35mm vastaava). Pitkän polttovälin käytössä tulee helposti tärähtäneitä kuvia, mutta FinePix F550EXR vähentää kameran tärinää kolmella eri tavalla. Ensimmäiseksi, kenno liikkuu vähentämällä käden tärinästä aiheutuvaa kohinaa. Toiseksi, herkkyyttä lisätään käyttämällä nopeampaa suljinaikaa. Kolmanneksi, käyttäjä voi valita Anti Blur toiminnon EXR Auto tilassa, missä neljä kuvaa on otettu sarjassa ja ne on yhdistetty yhdeksi tärähtämättömäksi kuvaksi (kamera valitsee automaattisesti laukaistut kuvat).

Full HD video

FinePix F550 EXR kameran ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus Full HD videokuvaukseen. Valmistajan mukaan Pixel Fusion -tekniikka mahdollistaa korkeatasoisen Full HD videokuvauksen myös hämärässä. Tässä tekniikassa pikseleiden koko kaksinkertaistetaan mikä tekee yksittäiset pikselit paljon valoherkemmiksi. FinePix F550 EXR kuvaa Full HD -videokuvaa 30 kuvaa sekunnissa stereoäänellä. Videoformaatti on H.264 (MOV). Hidastuskuva onnistuu myös 320 kuvaa sekunnissa 320 x 112 pikselin resoluutiolla, 160 kuvaa sekunnissa 320 x 240 resoluutiolla tai 80 kuvaa sekunnissa 640 x 480 pikselin resoluutiolla.

FinePix F500 EXR tarjoaa lähes samat ominaisuudet ilman GPS toimintoa.

Eroja kahden mallin välillä on myös nopeassa kuvauksessa. F500 EXR on hiukan sisarmalliaan hitaampi; se kuvaa 3 kuvaa sekunnissa 16 megapixelin resoluutiolla, 6 kuvaa 8 megapixelin ja 12 kuvaa 4 megapixelin resoluutiolla. F500 EXR mallia on saatavilla viidessä eri värissä. F550 EXR on saatavilla ainoastaan mustana punaisin korostuksin.

Fujifilm FinePix F550/F500 EXR tärkeimpiä ominaisuuksia:

 • 16 megapikselin EXR CMOS kenno
 • GPS toiminto*
 • 15x optinen zoom 24‐360mm (35mm vastaava)
 • 3.0 tuuman 460 000 pikselin LCD näyttö ja uusi käyttöliittymä.
 • Edistyksellinen kohinan vaimennus tekniikka*
 • Edistyksellinen kohinan vaimennus toiminto EXR Auto tilassa ja CMOS Shift I.S.
 • 1600 % laaja dynaaminen alue
 • Sarjakuvaus täydellä resoluutiolla 8 kuvaa sekunnissa**
 • Raw tallennus*
 • Full HD –videokuvaus H.264 (MOV) formaatilla.
 • Uusi EXR Auto –tila tunnistaa 27 erilaista kohdetta automaattisesti.
 • Filmisimulaatio -tila
 • Liikepanorama -tila . (360 astetta)
 • Kuvakirja avustaja -toiminto

* Ei saatavissa F500 EXR mallissa
** 3 fps  F500EXR