Pentax Optio S1 – ohut kompaktikamera

Pentax on julkistanut uuden ohuen kompaktidigitaalikameran, vain 20 mm paksun Optio S1:n,  jonka kerrotaan olevan täynnä kehittyneitä ominaisuuksia.

Pentax Optio S1 kamerassa on kuvanvakain, 14 megapikselin kuvakenno ja 5x optinen laajakulmazoom, jonka kinovastaavuus on 28-140mm. Kamerassa on HD-tasoinen videokuvaus 30 k/s nopeudella sekä 2,7” tuumainen LCD-näyttö, jossa on 230 000 kuvapistettä.

”Suurin osa kamerassa tapahtuu täysin automaattisesti kasvojen- ja hymyntunnistuksen ja 22 aiheohjelman avulla. Erilaisten makumieltymysten tyydyttämiseksi kamerasta on kolme väriversiota: kromi, musta ja akvamariininvihreä”, sanoo Juha Korteniemi, joka edustaa Pentaxia maahamme tuovaa Focus Image Nordic Oy:tä. Kamera tunnistaa 14 erilaista aihetyyppiä, kuten ihmiset, maisemat, sinitaivaan ja auringonlaskun, ja pyrkii optimoimaan asetuksista mm. herkkyyden ja valotusajan.

Pentax Optio S1 kamerassa on erilaisia digitaalisuotimia kuten leikkikalukamera, retro, miniatyyri ja HDR, joilla saadaan kuviin erilaisia visuaalisia tehosteita.

Muita ominaisuuksia:

  • Langaton kaukolaukaisu Pentaxin kaukosäätimellä (lisävaruste)
  • Sisäänrakennettu latausjärjestelmä yksinkertaiseen akkujen lataamiseen samalla tavalla kuin kännyköissä
  • Yhteensopivuus SD, SDHC ja SDXC muistikorttien kanssa
  • D-Range estää yli- ja alivalottuneita alueita syntymästä kuviin
  • MediaImpression ohjelma kuvien näyttämiseen, editoimiseen ja arkistointiin (Windows ja Mac)

Hinta ja saatavuus

Pentax Optio S1 tulee maksamaan veroineen noin 149 € ja se tulee myyntiin huhtikuun aikana.