Kaikki ottamasi kuvat yhdessä paikassa: Canon irista on kuviesi koti

Canon julkaisee tänään pilvipohjaisen kuvienhallinta-alustan nimeltä irista, jonka avulla palvelun käyttäjät voivat hallita valokuviaan.

Nykyisin otetaan tuhansittain valokuvia, jotka jäävät talteen eri laitteille. Irista auttaa järjestämään kaikki kuvat yhteen paikkaan. Betaversiona nimellä Project1709 tunnettu irista helpottaa kuvien löytämistä riippumatta siitä, millä laitteella kuva on otettu.

Irista perustuu seuraaviin neljään periaatteeseen:

  • Helppokäyttöisyys: tietyn kuvan löytäminen on helppoa ja nopeaa.
  • Helppo yhteydenpito: kuvia voi jakaa suosituimmissa sosiaalisissa verkostoissa, ja niiden saamia kommentteja ja tykkäyksiä on helppo seurata.
  • Uusi lähestymistapa: käyttäjät voivat hyödyntää kuviaan sekä parantaa kuvaustaitojaan yhdessä ja samassa paikassa
  • Hallittavuus: kaikki kuvat tallennetaan turvallisesti samaan paikkaan, josta niihin pääsee käsiksi missä ja milloin vain.

Irista on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat hallita kuvamuistojaan kätevästi. Palvelu tukee useita tiedostomuotoja, tiedostoille ei ole kokorajoituksia, ja uudet kuvat latautuvat palveluun automaattisesti. Käyttöliittymään kuuluu mukautettava aikajana ja hakutoiminto, jonka avulla kuvia voidaan etsiä useiden eri kriteerien perusteella. Tunnistepohjaiset suodattimet mahdollistavat kuvien hakemisen esimerkiksi päiväyksen, kuvauspaikan, käyttäjän omien tunnisteiden tai objektiivin mallin avulla. Integrointi Facebook®- ja Flickr-palveluihin mahdollistaa kuvien julkaisemisen molemmilla alustoilla sekä kommenttien seuraamisen suoraan iristan käyttöliittymästä.

”Valokuvia otetaan nykyään enemmän ja useammilla laitteilla kuin koskaan aiemmin. Kuvien käyttö voi kuitenkin olla hankalaa, kun ne on tallennettu moneen eri paikkaan”, toteaa Canon Euroopan CIG-ryhmän johtaja Alessandro Stanzani. ”Irista-alusta ratkaisee tämän ongelman. Palvelu perustuu täysin käyttäjien tarpeisiin. Siinä on otettu huomioon betavaiheessa saatu palaute. Irista on arvokas väline valokuvauksesta pitäville ihmisille, ja ajan myötä palvelu paranee entisestään uusien ominaisuuksien myötä.”

Irista on kenen tahansa käytettävissä, ja tarjolla on erilaisia tallennustasoja eri tarpeisiin. Ensimmäiseen tasoon kuuluu 10 Gt pilvitallennustilaa täysin maksutta. Se sopii valokuvauksen harrastajille, jotka haluavat hallita kuvakokoelmiaan tai tiettyjä projekteja yhdessä paikassa. Tasoon kuuluvat kaikki irista-alustan toiminnot ja ominaisuudet. Enemmän tallennustilaa tarvitsevat innokkaat harrastajat ja ammattilaiset voivat valita myös 50 Gt:n tai 100 Gt:n tallennustilan kuukausi- tai vuosimaksulla.

Iristan tasot ovat seuraavat:

  • Enintään 10 Gt: maksuton, kaikki toiminnot
  • Enintään 50 Gt: 4,99 € kuussa tai 49,00 € vuodessa
  • Enintään 100 Gt: 10,99 € kuussa tai 109,00 € vuodessa

Palveluun voi rekisteröityä osoitteessa www.irista.com