Panasonicilta maailman ensimmäinen 4K-videota tallentava superzoom-kamera

Panasonicilta maailman ensimmäinen 4K-videota tallentava superzoom-kamera

Erinomaisen kuvanlaadun takeena ovat 16x zoomiin yltävä LEICA DC VARIO-ELMARIT -objektiivi, uusi Venus Engine sekä 20,1 megapikselin ja yhden tuuman kenno

Helsinki, 12.6.2014 – Panasonic on tänään julkistanut Lumix DMC-FZ1000:n, markkinoiden edistyksellisimmän superzoom-kameran. Vankkatekoinen, pienikokoinen ja laadukkaasti viimeistelty Lumix DMC-FZ1000 sisältää useita ominaisuuksia, joita ei ole superzoomeissa aiemmin nähty. 20,1 megapikselin tarkkuuteen kykenevä, yhden tuuman kokoinen erikoisherkkä MOS-kenno ja 4K-videotallennus mahdollistavat huikean kuvanlaadun sekä valokuvissa että videoissa.

Uutuuskamerassa on 16-kertaiseen optiseen zoomaukseen yltävä LEICA DC VARIO-ELMARIT -objektiivi, jonka valovoima on F2.8-4.0. Laadukas objektiivi tuottaa uuden Venus Engine -kuvaprosessorin ja täysin uudistetun kennon avulla huikean kauniita pehmennystehosteita.

Lumix DMC-FZ1000 on maailman ensimmäinen kompaktikamera, joka kykenee tallentamaan videoita 4K-tarkkuudella (QFHD 4K: 3840×2160, jopa 25 fps (PAL) MP4-formaatissa). Tämän ansiosta kuvaaja voi halutessaan käyttää vaihtoehtoista kuvausmenetelmää ja irrottaa 8 megapikselin valokuvia 4K-videomateriaalista.

Uudella teknologialla huikeaa kuvanlaatua

Panasonicin innovatiiviset kuvateknologiat ottavat askeleen eteenpäin uudessa Lumix DMC-FZ1000 -superzoomissa. Täysin uusi kenno, uudelleen suunniteltu Venus Engine ja häikäisevä LEICA DC VARIO-ELMARIT -objektiivi tuottavat kuvanlaatua, jota on aiemmin totuttu näkemään vain järjestelmäkameroissa.

• Yhden tuuman erikoisherkkä MOS-kenno: Lumix DMC-FZ1000 sisältää uuden 20,1 megapikselin tarkkuuteen kykenevän, yhden tuuman erikoisherkän MOS-kennon, joka on noin neljä kertaa kookkaampi kuin superzoomien tuoteryhmässä yleinen 1/2,3-tuumainen kenno. Panasonicin vankka kokemus kennojen kehitystyöstä on johtanut merkittävästi suurempaan pikselikokoon, mikä mahdollistaa tehokkaamman valonsaannin. Se parantaa kuvanlaatua merkittävästi hankalissa valaistusolosuhteissa sekä kohentaa pehmennysominaisuuksia. Kuvauskohteesta riippumatta kuvaaja voi luottaa siihen, että jokainen yksityiskohta tallentuu todella tarkasti.

• Laadukas LEICA-objektiivi 16x zoomilla: Lumix DMC-FZ1000 poimii hedelmät Panasonicin ja Leican pitkästä yhteistyöstä. 16x zoomilla varustettu DC VARIO-ELMARIT -objektiivi on käynyt läpi Leican huolellisen tuotetestauksen, jonka ansiosta valokuvaaja voi olla varma, että optinen suorituskyky on kohdallaan jokaisessa valokuvassa ja videossa. Lumix DMC-FZ1000 osaa vähentää vääristymiä laajakuvassa sekä minimoida kromaattista aberraatiota telepäässä. Lisäksi kameran valovoima F2.8-F4.0 auttaa kuvaajaa ottamaan zoomattuja kuvia ilman pelkoa terävyysongelmista. Kiinteän 16x LEICA DC VARIO-ELMARIT -objektiivin (35 mm vastaavuus 25 – 400 mm) kanssa kuvaajien ei tarvitse raahata mukanaan useita objektiiveja ja muita lisälaitteita, jolloin hankalatkin kuvauspaikat ja -asennot ovat helpommin saavutettavissa.

• Uusi Venus Engine: Täysin uusi Venus Engine tukee kameran kennon ja optiikan ominaisuuksia, ja auttaa kameraa tallentamaan kuvat ja videot yksityiskohtaisemmin ja autenttisemmin kuin markkinoiden muut superzoomit. Kuvaprosessorin uusi satunnaissuodatin sulauttaa kohinan kuvaan ja luo näin entistä luonnollisempia kuvia. Uusi valovoimasuodatin prosessoi pienimmätkin yksityiskohdat – kuten hiukset ja ihon – korkealla taajuusalueella. Suodattimien ansioista valokuvat ja videot ovat täynnä tarkkoja yksityiskohtia. Venus Engine vaikuttaa merkittävästi myös värintoistoon: värisävyt, värikylläisyys ja kirkkaus on jaettu 16 akselille, mikä mahdollistaa hienovaraiset säädöt ja kuvan jokaisen värin pikkutarkan arvioinnin.

Maailman ensimmäinen 4K-ominaisuuksilla varustettu superzoom

Lumix DMC-FZ1000 jatkaa valo- ja videokuvauksen välisen rajan hämärtämistä. 4K-kuvauksen tarjoamista mahdollisuuksista pääsee nyt ensimmäistä kertaa nauttimaan superzoomin kanssa. Kuvaajat voivat luoda realistisia ja elokuvamaisia elämyksiä täynnä yksityiskohtia ja aitoja värejä. 4K-, Full HD- ja VGA-kuvausvaihtoehtojen myötä käytettävissä on jokaiseen tilanteeseen sopiva videoasetus.
• Maailman ensimmäinen 4K-superzoom: Panasonic on määritellyt kompaktikameran uudelleen kehittämällä ensimmäisen 4K-videokuvaa (nelinkertainen tarkkuus verrattuna Full HD -kuvaan) tallentavan, kiinteällä objektiivilla varustetun kameran. 4K-videokuva (QFHD 4K: 3840×2160, jopa 25 fps (PAL) MP4-formaatissa), suuri kuvakenno ja valovoimainen Leica-objektiivi tarjoavat kuvanlaatua, joka täytyy jokaisen itse kokea. 4K-videotallenteen tarkkuus ja värintoisto ovat lähempänä alkuperäistä riippumatta siitä, katsellaanko videotallennetta 4K- vai Full HD -näytöltä. Lumix DMC-FZ1000 osaa lisäksi tallentaa videoulostulojen kautta – myös MP4- ja AVCHD-formaateissa – joten kuvaajat voivat siirtää, editoida ja katsella tuotoksiaan nopeasti ja mukavasti. Videotallenteista voi lisäksi irrottaa teräviä ja syviä 4K-valokuvia.

• Erittäin nopea Full HD: Jopa 30-minuuttisten yhtäjaksoisten 4K-videoiden1 lisäksi Lumix DMC-FZ1000:n huippunopea videotallennus mahdollistaa nykimättä etenevien Full HD-videoiden tallentamisen jopa 100 fps:n (PAL) nopeudella.

• Pehmeä zoomaus videoissa: Lumix DMC-FZ1000 sisältää lukuisia ominaisuuksia, jotka varmistavat, että käyttäjät voivat tallentaa huippulaadukasta videokuvaa ilman apuvälineitä. Hybridi, viisiakselinen optinen kuvanvakautus, tasomittari ja helppokäyttöinen zoomausrengas mahdollistavat vakaan, värinättömän videotallennuksen, jossa katsoja ei huomaa käden liikettä, eikä jalustalle ole enää tarvetta.

Helppokäyttöinen ja luovuutta tukeva

Halkaisijaltaan suurta Leica-objektiivia korostava laadukas ja vankka rakenne sekä monipuoliset tarkennusominaisuudet ja kuvaustilat tarjoavat vertaansa vailla olevan käytettävyyden. Panasonicin Lumix-uutuus on täydellinen kiinteäobjektiivinen kumppani kaikenlaisille kuvausseikkailuille.

• Entistä nopeampi ja tarkempi automaattitarkennus: Uusitun automaattitarkennuksen ansiosta kamera saavuttaa tarkennusnopeuden, joka on yli 275 % suurempi kuin sen edeltäjän, Lumix FZ200:n tarkennusnopeus. Lumix FZ1000:n automaattitarkennus on tuntuvasti myös muita aiemmin esiteltyjä superzoomeja nopeampi. Laajakuvassa tarkennus kestää vain 0,09 sekuntia ja telepäässäkin vain 0,172 sekuntia etsintä käytettäessä. Ripeän tarkennuksen ansiosta nopeimmatkin liikkuvat kohteet voi tallentaa todella tarkasti. Lumix DMC-FZ1000 sisältää myös nopean sarjakuvaustilan, joten kuvaajilla on tusinoittain vaihtoehtoja luontokuvauksessa tärkeiden yksittäisten hetkien tallentamiseen.

Uudet tarkennusominaisuudet:
Full Area AF
Full Area AF antaa käyttäjän kohdistaa tarkennuksen mihin tahansa kuva-alan osaan.

49-Area AF
Tarkennuksen tunnistusalue jakaantuu nyt peräti 49 osaan, joten Custom Multi AF -kuvaustilassa kuvaaja voi vapaasti valita kuinka monta tahansa 49 erillisestä tarkennuslohkosta.

1-Area AF
1-Area AF -kuvaustilan tarkennuslohkon kokoa voi muuttaa täysin vapaasti sekä manuaalisessa että automaattisessa tarkennustilassa.

Pinpoint AF
Pinpoint AF auttaa tarkentamaan pieneen kohteeseen suurentamalla sitä, jolloin se näkyy kameran näytöllä erillisessä ikkunassa.

Low Light AF
Low Light AF parantaa kameran suorituskykyä hämärissä olosuhteissa, joissa valoarvo (EV) voi olla alimmillaan jopa –4 (vastaa kuvaamista tähtitaivaan alla ilman lisävalaistusta).

Focus Peaking
Focus Peaking -toiminto tarjoaa käyttäjälle erittäin käytännöllisen tavan hallita tarkennusta esittämällä tarkennuskohdan sekä MF- että AF+MF-tiloissa. Käyttäjä näkee muutokset tarkennuksessa kameran näytöllä reaaliajassa.

Eye Detection AF
Eye Detection AF asettaa tarkennuksen automaattisesti kuva-alalla olevan ihmisen silmiin ja aloittaa tarkennuksen heti, kun kuvaaja katsoo kameran etsimeen.

• Huipputarkka näyttö: Lumix DMC-FZ1000 sisältää kaksi nopeaa ja erittäin tarkkaa näyttöä, jotka tekevät sekä kuvien että videoiden sommittelusta ja katselusta nautinnollista. Sekä uudelleen suunniteltu etsin (2,359k OLED Live View Finder, LVF) että 3-tuumainen LCD-näyttö (921k) tarjoavat erinomaisen resoluution. Aiempia kameroita 300 % nopeammin reagoiva LVF näyttää kuva-alan täysin todellisuutta vastaavana. Kameran käynnistysaika on myös markkinoiden nopein: kamera on kuvausvalmis 0,66 sekuntia käynnistyspainikkeen painamisen jälkeen.

• Jaa luovuutesi: Runsas valikoima suodattimia tukee kuvaajan luovuutta. Lumix DMC-FZ1000 sisältää 22 erilaista suodatinta3, joita ovat mm. Sepia, High Dynamic, Soft Focus ja Miniature Effect. Kun kuva on onnistunut, voi sen jakaa vaivattomasti kavereille Lumix DMC-FZ1000:n monipuolisten yhteysvaihtoehtojen avulla. Langaton verkkoyhteys ja NFC-teknologia ovat kaikkein nopeimmat keinot kuvien jakamiseen. Lisäksi kameraa voi etäohjata älypuhelimella tai tabletilla, jolloin kuvaaminen sekä asetusten muokkaaminen onnistuu kameraan koskematta.

1 4K-videokuvaa voi tallentaa maksimissaan 29 minuuttia 59 sekuntia. Muistikortin pitää olla SDXC/SDHC, ja sen nopeusluokan tulee olla UHS Speed Class 3 (U3) tai suurempi.
2 Panasonicin oma mittaustulos
3 Suodattimet: Expressive / Retro / Old Days / High Key / Low Key / Sepia / Monochrome / Dynamic Monochrome / Impressive Art / High Dynamic / Cross Process / Toy Effect / Toy Pop / Bleach Bypass / Miniature Effect/ Fantasy / One Point Color
Vain valokuville: Rough Monochrome/ Silky Monochrome/ Soft Focus / Star Filter/ Sunshine mode