Nikon 1 AW1 – kompakti järjestelmäkamera

Helsinki 19. syyskuuta 2013: Nikon julkistaa tänään maailman ensimmäisen vesitiiviin ja iskunkestävän, vaihdettavalla objektiivilla varustetun kameran1 – kompaktin Nikon 1 AW1 -järjestelmäkameran.

Nikon 1 AW1 –järjestelmäkamera toimii virheettömästi kaikissa luonnonolosuhteissa, sillä se on vesitiivis (15 metriin asti)2, iskunkestävä (2 metrin korkeudesta)3, pakkasenkestävä (-10 °C asti) ja täysin pölynpitävä4. Tyylikkäällä ja veden-, iskun- ja pakkasenkestävällä 1 NIKKOR AW –objektiivilla varustettuna se tallentaa parhaat toimintakohtaukset missä tahansa ympäristössä, ja on myös näyttävä tyylikkäissä tapahtumissa. Kamera on riittävän pieni mukaan otettavaksi, riittävän nopea silmänräpäyksessä tapahtuvaan kuvaamiseen ja niin tyylikäs, että se kääntää päät kaikkialla. Sillä tyylitietoinen henkilö voi kuvata korkealaatuisia valokuvia ja elokuvia lähes missä tahansa.

 

Nikon 1:n kehittynyt hybridi -automaattitarkennusjärjestelmä on hämmästyttävän nopea varmistaen, että jokainen kuva on terävä ja että jokainen elokuva näyttää vakaalta ja luonnolliselta. CX-koon CMOS-kennon 14,2 megapikselin tarkkuus ja ISO 6 400 -herkkyys mahdollistavat kauniiden kuvien ottamisen heikossa valaistuksessa. Ja kun toiminta alkaa, Nikon 1 AW1 takaa huolettoman kuvaamisen: seikkailunkestävä rakenne ja mahdollisuus jatkuvaan kuvaamiseen 60 kuvan sekuntinopeudella tai 15 kuvan sekuntinopeudella automaattitarkennusta käytettäessä5 varmistavat sen, että voit ikuistaa koko tapahtuman ilman, että sinun tarvitsee välittää kameran pölyyntymisestä, kastumisesta tai putoamisesta.

Nikon 1 AW1 -kamerassa ja 1 NIKKOR AW -objektiiveissa yhdistyvät toiminnallisuus, minimalistinen muotoilu ja uskomattoman nopea suorituskyky. Ne varmistavat, että kenenkään ei tarvitse tinkiä valokuvan tai elokuvan laadusta – puhumattakaan laitteiden tyylikkyydestä vain sen vuoksi, että pitävät seikkailuista.
”Olemme innoissamme uuden AW-järjestelmän tuomista mahdollisuuksista käyttää Nikon 1:n ainutlaatuisia ominaisuuksia missä tahansa”, kertoo Jordi Brinkman, Nikon Europen pienikokoisista Nikon 1 -järjestelmäkameroista vastaava tuotepäällikkö. “Veden-, iskun- ja pakkasenkestävä rakenne ja hyvä ulkonäkö tarkoittavat, että voit huoletta kuvata korkealaatuisia valokuvia ja elokuvia monessa eri ympäristössä. Voit muuttaa kuvakulmaa vaihtamalla objektiivia ja hallita toimintaa niin veden alla, vuorilla kuin illanvietossa. Se on täydellinen järjestelmä ihmisille, jotka odottavat, että kamera toimii kaikissa tilanteissa.”Kestävä ja vastustamaton: Upea yhdistelmä kestävää toiminnallisuutta ja minimalistista muotoilua. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu etupaneeli tuo näyttävyyttä kameran rungon puhtaisiin, minimalistisiin linjoihin. Runko on saatavana mustana, valkoisena tai hopeanvärisenä.

1 NIKKOR AW -objektiivit: Kameran kanssa yhtä aikaa julkaistavat ja erityisesti siihen suunnitellut 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 -zoom-objektiivi ja 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 -laajakulmaobjektiivi ovat yhtä tyylikkäitä ja kestäviä kuin itse kamera. Veden-, iskun- ja pakkasenkestävät objektiivit takaavat monipuolisuuden, tarkkuuden ja tyylin minne tahansa menet.

Uskomaton nopeus: Nikonin EXPEED 3A -kaksoiskuvaprosessori mahdollistaa kuvaamisen jopa 15 kuvan sekuntinopeudella käyttäessäsi automaattitarkennusta ja jopa 60 kuvan sekuntinopeudella, kun käytössä on yhteen pisteeseen perustuva automaattitarkennus5 . Saat tallennettua korkealaatuisia kuvia myös erittäin nopeasta toiminnasta.

Kuvausta oikealla tarkennuksella: Nikon 1:n kehittyneen hybridityyppisen automaattitarkennusjärjestelmän ansiosta kohteet tarkentuvat ilman viivettä. Järjestelmä sisältää nopeasti toimivan, vaiheen havaitsevan automaattitarkennuksen nopean liikkeen kuvaamiseen ja kontrastin havaitsevan automaattisen tarkennuksen tarkkojen yksityiskohtien kuvaamiseen jopa hämärässä.

Erotu kuvanlaadulla: CX-koon CMOS-kennon 14,2 megapikselin tarkkuus ja ISO 6 400
-herkkyys mahdollistavat kauniiden kuvien ottamisen heikossa valaistuksessa, vaikka kuvausnopeus olisi jopa 60 kuvaa/s.

Täysin suojattu: Kameran kumitiivisteet ja objektiivin kiinnikkeen O-rengas takaavat, ettei vesi pääse kameran sisäosiin. Kansien kaksoislukitus pienentää vahingossa tapahtuvan aukeamisen mahdollisuutta. Liukumista estävä kahva mahdollistaa pitävän otteen.
Välitön jakaminen: Lisävarusteena saatava langaton WU-1B-mobiiliyhteyssovitin lähettää korkealaatuisia kuvia suoraan älypuhelimeen tai taulutietokoneeseen.6

Ympäristön tunnistustoiminnot: Pidä lukua seikkailuistasi kamerassa olevalla GPS- ja GLONASS-tuella sekä kaksitoimisella korkeus-/syvyysmittarilla7, elektronisella kompassilla8, ja näennäishorisontilla.

Vaivatonta kuvausta: Liikeohjaus tekee kameran käytöstä helppoa ”kallista ja kuvaa”
-toiminnon avulla. Voit myös aktivoida Ulkoilmanäyttö-tilan, jotta kameran valikoita on helppo lukea veden alla kuvattaessa.

Vedenkestävä esiin ponnahtava salama: 15 metrin syvyyteen asti vesitiivis salama on ihanteellinen veden alla tapahtuvaan lähikuvaukseen ja maalla se valaisee jopa 6 metrin päässä olevat kohteet.

Nikon 1 -innovaatiot: Parhaan hetken kuvaus ottaa aina parhaan kuvan. Liikkuva kuva luo helposti jaettavissa olevia liikkuvia valokuvia.
Elokuvan taikaa: Nauti mahdollisuudesta tallentaa täyden tarkkuuden valokuvia samalla, kun kuvaat Full HD -elokuvaa. Valitse Kehittynyt elokuva tila, jos haluat muuttaa valotuksen asetuksia tai kuvata videoaineistoa voimakkaasti hidastettuna.

Luomisen vapautta: Voit vaivattomasti säätää asetuksia ja pysäyttää liikkeen, säätää valaistusta ja sumentaa taustan Reaaliaikainen kuvanhallinta -toiminnolla. Valitse Luova tila, jos haluat hallita kuvaamista täydellisesti käyttämällä P-, S-, A- ja M-kuvaustiloja tai käyttää suotimia ja tehosteita tai vedenalaisia asetuksia valokuviin ennen kuvaamista.

Laajennettava järjestelmä: Jos tarvitset vieläkin enemmän vaihtoehtoja, koko 1 NIKKOR -objektiivien valikoima on yhteensopiva Nikon 1 AW1 -kameran kanssa. Lisäksi voit käyttää NIKKOR-objektiiveja FT1-bajonettisovittimen kanssa.9

Vesitiiviit lisävarusteet: Vahvat, vedenkestävät hihnat pitävät Nikon 1 AW1 -kamerasi turvassa ja käden ulottuvilla. Irrotettavasta kamerakahvasta saat pitävän otteen myös silloin, kun kuvaat äärimmäisissä olosuhteissa. Silikonikuori suojaa kameran reunoja naarmuilta.
SB-N10 Speedlight on tehokas veden alla käytettävä salama, jota voidaan käyttää yhdessä 1 AW-1:n kanssa. Sen odotetaan tulevan markkinoille keväällä 2014. Se on suunniteltu valaisemaan sameissa vedenalaisissa olosuhteissa ja se auttaa tallentamaan enemmän vedenalaisia värejä. SB-N10 sopii myös Nikon1 -sukelluskoteloihin, joten sitä voidaan käyttää vedessä myös muiden Nikon-1 kameroiden kanssa.

NIKON vedenalaisiin seikkailuihin

Maailman ensimmäinen vedenpitävä ja iskunkestävä järjestelmäkamera, kestävä ja vastustamaton Nikon 1 AW1, on uusin lisä Nikonin vedenpitäviin tuotteisiin. WP-N2 on pienikokoinen sukelluskotelo Nikon 1 -kameroille. Sen avulla voit tallentaa jopa 40 metrin syvyydessä näkemäsi ihmeet.10 COOLPIX S31 on hauska perhekamera täynnä helppokäyttöisiä toimintoja. COOLPIX AW110 on kestävä pienikokoinen digitaalikamera, jonka avulla voit tallentaa ja jakaa huikeat seikkailusi.

Vakiovarusteet ja -ohjelmistot

– Litiumioniakku EN-EL20
– Akkulaturi MH-27
– USB-kaapeli
– Hihna maalla tapahtuvaan käyttöön
– Rungon suojus BF-N2000
– O-renkaan suojus PA-N1000
– Silikonirasva WP-G1000
– ViewNX 2 -ohjelmisto
– Short Movie Creator -ohjelmisto

Nikon 1 AW1 tulee myyntiin 10.10. Kameran suositushinta NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 –objektiivilla on 749€.
Nikon 1 AW1 –järjestelmäkameran suositushinta NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 –objektiivilla ja 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 -objektiivilla (tuplakit) on 949€.

Alaviitteet

1 Vaihdettavalla objektiivilla varustetuissa, 9.8.2013 alkaen saatavilla olevissa digitaalikameroissa Nikonin suorituskykytestien mukaan.

2 JIS/IEC-suojausluokan 8 (IPX8) mukainen vesitiiviys yhtiön omien testien mukaan; liitettynä vedenpitävään 1 NIKKOR -objektiiviin.

3 Yhtiön omien testien (testi 3) mukaan täyttää MIL-STD-810F Method 516.5: Shock -standardin vaatimukset; liitettynä vedenpitävään 1 NIKKOR -objektiiviin. Iskunkestävyyttä ei taata, jos yhdysrakenteinen salama on yläasennossa.

4 Yhtiön omien testien mukaan JIS/IEC-suojausluokan 6 (IP6X) mukainen pölytiiviys liitettynä vedenpitävään 1 NIKKOR -objektiiviin.

5 Nikonin suoritustestien perusteella Nikon 1 AW1 -kameralla voidaan kuvata jopa 20 täysikokoista kuvaa noin 60 kuvan sekuntinopeudella, kun tarkennustilaksi on asetettu AF-S ja tarkennus ja valotus määritetään ensimmäisen kuvan perusteella. Jos automaattitarkennuksen seuranta on käytössä, voit kuvata jopa 22 kuvaa noin 15 kuvan sekuntinopeudella.

6 Yhteensopiva Android™- ja iOS-käyttöjärjestelmiä käyttävien älylaitteiden kanssa. Wireless Mobile Adapter Utility -apuohjelman, jonka voi ladata maksutta Google Play™- ja iTunes®-palveluista, on oltava asennettuna älylaitteessa ennen käyttöä.

7 Kaksitoimisen korkeus-/syvyysmittarin antamat tiedot ovat likimääräisiä. Niitä ei tule käyttää tarkkoihin mittauksiin.

8 Suuntatiedot tallentuvat EXIF-tietoihin, ja ne tallentuvat vain käytettäessä 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 -zoom-objektiivia tai 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 -laajakulmaobjektiivia. Huomautus: Kompassin antamat tiedot ovat likimääräisiä. Niitä ei tule käyttää tarkkoihin sijainnin määrityksiin.

9 FT1-bajonettisovittimeen kiinnitettyjen NIKKOR-objektiivien rajauskerroin on 2,7, joten kuvakulma on yli kaksinkertainen. Käyttöoppaassa on yksityiskohtaista tietoa yhteensopivuudesta F-bajonetilla varustettujen NIKKOR-objektiivien kanssa.

10 Vesitiivis kotelo WP-N2 on yhteensopiva Nikon 1 S1- ja Nikon 1 J3 -kameroiden sekä 1 NIKKOR 10–30 mm:n objektiivin kanssa. Nikon 1 J1- ja Nikon 1 J2 -kameroille on saatavilla vesitiivis kotelo WP-N1, joka on yhteensopiva 1 NIKKOR 10–30 mm:n objektiivin kanssa.