Uusi Nikon 1 V3 on suunniteltu toiminnan kuvaukseen – se on helposti mukana kuljetettava, huippunopea ja suorituskyvyltään ammattitasoinen

Helsinki, 13.3.2014: Nikon julkisti tänään uuden jäsenen Nikon 1 -tuoteperheeseen. Nikon 1 V3 -järjestelmäkamera hakee vertaistaan tarjoamalla huippunopeaa, ammattitasoista suorituskykyä pienessä ja kestävässä rungossa.

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3 on täydellinen valinta esimerkiksi järjestelmäkameran omistajalle, joka kaipaa kakkoskamerakseen kompaktia ja tehokasta kameraa. Se on suunnattu ammattikuvaajille, jotka vaativat kameralta nopeutta, suorituskykyä, luotettavuutta ja keveyttä. Nikonin rajoja rikkovassa hybridityyppisessä automaattitarkennusjärjestelmässä on nyt 171 automaattitarkennuspistettä, joista 105 on toimintaan erittäin nopeasti lukittuvia, vaiheen havaitsevia tarkennuspisteitä. RAW-muodossa kameran sarjakuvausnopeus on digitaalisia järjestelmäkameroita suurempi, mikä mahdollistaa ohikiitävien hetkien ikuistamisen äärimmäisellä tarkkuudella. 18,4 megapikselin CMOS-kenno ja suuri ISO 160–12 800 -herkkyys, takaavat yksityiskohtaiset tulokset. Uusi EXPEED 4A -kuvankäsittelyjärjestelmä tarjoaa entistäkin parempaa suorituskykyä mahdollistaen kameralle luokkansa parhaan nopeuden ja ainutlaatuiset omininaisuudet.

Nikon 1 V3:ssa on Nikon 1 -malliston kameroista ensimmäisenä erittäin herkkä, kallistettava kosketusnäyttö, jossa tärkeimmät kuvaustoiminnot ovat juuri oikeassa paikassa. Kameran Wi-Fi-toiminto helpottaa kuvien siirtoa ja käsittelyä älylaitteen kautta. Elokuvien nopeaan ja vaivattomaan tallennukseen sopiva Nikon 1 V3 laajentaa Nikon 1 -malliston edistyksellisten kuvaustoimintojen kirjoa uusilla videokuvaustiloilla, joiden avulla toimintaa voidaan hallita entistä useammalla tavalla. Uusiin lisävarusteisiin kuuluvat muun muassa elektroninen Nikon 1 DF-N1000 -etsin sekä kestävä ja toimiva GR-N1010-kahva, jotka parantavat digitaalisen järjestelmäkameran hallintaa. Nikon 1 V3 -kameran kanssa julkistetaan yhtä aikaa myös uusi 1 NIKKOR -superteleobjektiivi ja pienikokoinen, sähköisellä zoomilla toimiva vakio-objektiivi, joiden avulla Nikon 1 -kuvaajat voivat ottaa luovia kuvia joka tilanteessa.

Jordi Brinkman, Nikon Europen pienikokoisista Nikon 1 -järjestelmäkameroista vastaava tuotepäällikkö kertoo: ”Poikkeuksellisen nopea Nikon 1 V3 on ratkaisu kuvaajille, jotka eivät halua jättää mitään sattuman varaan. Se on järjestelmäkamera, joka tarjoaa huippuluokan nopeutensa, erinomaisen kuvanlaatunsa, pienikokoisen mutta vankan rakenteensa ja uudenlaisen muotoilunsa ansiosta verrattomat luovat hallintamahdollisuudet kannettavassa koossa. Valokuvaajat ja elokuvantekijät, jotka haluavat tuoda yksityiskohtiin entistä enemmän vaikuttavuutta, arvostavat varmasti kallistettavan kosketusnäytön ja lisävarusteena saatavan elektronisen etsimen mukanaan tuomaa sommittelun vapautta.”

V3_10_30_PD_LCD_3

Huippunopeaa suorituskykyä

18,4 megapikselin suuressa CX-koon CMOS-kennossa ei ole alipäästösuodinta, joten se pystyy ottamaan kaiken irti jokaisesta megapikselistä: hienoimmatkin yksityiskohdat tallentuvat uskomattoman tarkasti. Nikon 1 V3 on nopeampi kuin peililliset digitaaliset järjestelmäkamerat, mikä mahdollistaa sarjakuvauksen jatkuvalla automaattitarkennuksella jopa 20 kuvan sekuntinopeudella.
Kamera pystyy myös ottamaan 40 RAW-formaatin kuvaa jopa 60 kuvan sekuntinopeudella niin, että tarkennus määritetään ensimmäisen kuvan perusteella. Uusi EXPEED 4A -kuvankäsittelyjärjestelmä varmistaa nopeuden ja kuvanlaadun kahdella tehokkaalla kuvaprosessorilla: toinen niistä takaa nopeat kirjoitusajat ja toinen huolehtii kohinan vähennyksestä, terävyydestä ja kuvien täyteläisyydestä.

Nikon 1:n mullistava, nyt jo 171 automaattitarkennuspisteeseen perustuva hybridityyppinen automaattitarkennus (aikaisemmin 135 pistettä) tarkentaa nopeasti kohteeseen. Vaiheen havaitsevat 105 tarkennuspistettä on sijoitettu tasaisesti kuva-alueen keskelle, joten elokuvien tarkennus ja terävyys ovat erinomaisia. Kontrastin havaitsevat automaattiset tarkennuspisteet ulottuvat aivan kuvan reunaan ja takaavat yksityiskohtien terävyyden vaikeissakin valaistusolosuhteissa.

Tarkkaa hallintaa

Nikon 1 V3 vapauttaa kuvaajan kuvien sommitteluun. Kamerassa on pää- ja sivukomentokiekko, kaksi ohjelmoitavaa toimintopainiketta ja kameravalikon nopean käytön mahdollistava erikoistoimintopainike, joiden avulla hienosäätö ja luominen käyvät irrottamatta katsetta kohteesta. Ohuessa ja erittäin herkässä, kallistettavassa kosketusnäytössä voi tarkentaa, kuvata ja säätää tärkeimpiä asetuksia tai esikatsella luovia toimintoja napauttamalla 7,5 cm:n (3,0 tuuman), 1 037 000 pisteen nestekidenäyttöä. Kosketusnäytön voi poistaa helposti käytöstä ja kameran määrittää kaksoiskosketus- tai painikekäyttöä varten. Lisävarusteena saatavan uuden elektronisen Nikon 1 DF-N1000 -etsimen (EVF) lähes sataprosenttinen kuva-ala lisää tarkkuutta entisestään. Tämä 2 359 000 pisteen irrotettava EVF takaa erinomaisen kontrastin ja tarkkuuden, näyttää tärkeät kuvaustiedot ja pystyy suurentamaan kohteita tarkkaa käsitarkennusta käytettäessä. Pitkillä objektiiveilla kuvattaessa vakautta parantavan, lisävarusteena saatavan GR-N1010-kahvan kulmikkaat säätimet mahdollistavat laukaisimen mukavan käytön, ja kahvassa on myös kolmas ohjelmoitava toimintopainike ja sivukomentokiekko.

Ammattitasoisia videoita

Nikon 1 V3 on täydellinen kumppani videokuvaukseen, kun haluat matkustaa kevyesti, liikkua nopeasti ja kuvata huomaamattomasti. Sen täsmälliseen vaiheen havaitsevaan automaattitarkennukseen perustuva nopea hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä mahdollistaa toiminnan sujuvan kuvaamisen ja kohteen tarkan seurannan. Voit aloittaa kuvaamisen välittömästi painamalla tallennuspainiketta tai hallita valotus- ja ISO-asetuksia käsin, ja elektroninen tärinänvaimennus (E-VR) varmistaa 1080/30p:n tai 720/30p:n tarkkuudella kuvattujen HD-videoiden terävyyden. Voit luoda dramaattisen vaikutelman Hidastus-toiminnolla, joka toistaa kolmen sekunnin pituisen, 120 kuvan sekuntinopeudella kuvatun HD-videoleikkeen 12 sekunnissa. Nikon 1 V3:ssa on myös useita uusia luovia videokuvaustiloja, joihin kuuluvat muun muassa Nopea liike, Jumpcut ja 4 sekunnin video. Muiden Nikon 1 -kameroiden tapaan voit tallentaa suuritarkkuuksisia valokuvia painamalla laukaisinta tai käyttää Nikonin uutta, Nikon 1 V3:ssa ensimmäisen kerran käytettävissä olevaa Automaattinen valokuvien ottaminen -toimintoa, joka analysoi jokaisen rajauksen ja ottaa parhaissa olosuhteissa automaattisesti kuvan.

Nikon 1 -innovaatiot

Alkuperäiset Nikon 1 -innovaatiot takaavat, että voit aina ottaa parhaan kuvan tai muuntaa tavanomaiset kohteet kamerassa erikoisiksi kuviksi nopeasti ja helposti. Kiitelty Parhaan hetken kuvaus -tila sisältää nyt Nikonin uuden Aktiivinen valinta -toiminnon, joka ottaa jopa 40 täyden tarkkuuden kuvaa alle sekunnissa ja antaa kuvaajan valita, mikä niistä säilytetään. Kameran luovassa tilassa käytettävissä oleva uusi Tehostepaletti-toiminto tuo käyttöön uuden tavan lisätä kuviin taiteellisia, studiolaatuisia suotimia ennen kuvien ottamista. Toiminto säätää kirkkautta, värikylläisyyttä ja valkotasapainoa, kun se käy eri tehosteet läpi. Kuvaajan ei tarvitse tehdä muuta kuin siirtää sormea kosketusnäytössä olevan renkaan ympärillä tai kiertää monivalitsinta, niin näytössä oleva kuva muuttuu ja osoittaa, mitä kuvan ottohetkellä tallennetaan.

Uudet 1 NIKKOR -objektiivit

Yhtä aikaa Nikon 1 V3:n kanssa esitellään kaksi uutta 1 NIKKOR -objektiivia. Tehokkaalla 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 -superteleobjektiivilla valokuvaajat voivat ottaa laadukkaita supertelekuvia suurella kuvausnopeudella ja ilman jalustaa. Nikon 1 V3:een ensimmäisen kerran vakio-objektiivina saatavilla oleva 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM -objektiivi tarjoaa nopeutta, joustavuutta ja erinomaisen kuvanlaadun suoraan paketista. Automaattinen, elektronisesti ohjattu objektiivin suojus sekä sisäänvedettävä objektiivimekanismi takaavat, että tällä pienikokoisella zoom-objektiivilla saa tallennettua yllättävimmätkin tilanteet.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • 18,4 megapikselin CMOS-kenno: Erittäin nopeatarkenteinen CX-koon kenno ilman optista alipäästösuodinta. Tallentaa pienetkin yksityiskohdat tarkasti ja tuottaa teräviä, selkeitä kuvia.
 • ISO 160–12 800: Automaattinen ISO-herkkyysalue 160–6 400, lisättävissä ISO-herkkyyteen 12 800 asti. Kaksi edistyksellistä kohinan vähennysasetusta vähentävät kohinaa kuvattaessa ISO-herkkyydellä 6 400 tai 12 800.
 • EXPEED 4A: mahdollistaa vaikuttavien kuvien ottamisen ja HD-videoiden kuvaamisen suurella nopeudella.
 • Wi-Fi käytössä: Muodosta yhteys, jaa ja luo. Jaa laadukkaat Nikon 1 -kuvat nopeasti ja helposti tai käytä luovia valokuvasovelluksia älylaitteen kautta.1
 • Manuaalihallinta: pää- ja sivukomentokiekko, kaksi ohjelmoitavaa toimintopainiketta ja PSAM-kuvaustilat.
 • Kosketusnäyttö: elektromagneettinen 7,5 cm:n (3,0 tuuman), 1 037 000 pisteen nestekidenäyttö.
 • Kehittynyt hybridityyppinen automaattitarkennus: 171 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä. 105 vaiheen havaitsevaa tarkennuspistettä, jotka lukittuvat toimintaan uskomattoman nopeasti ja tarkasti.
 • Huippuluokan kuvausnopeus: ota jopa 20 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella tai 40 RAW-kuvaa jopa 60 kuvan sekuntinopeudella niin, että tarkennus määritetään ensimmäisen kuvan perusteella.
 • Ammattitasoiset videot: Full HD (1080p) -videoita (kuvasuhde 16:9) 60p/30p:n kuvausnopeudella ja asetusten täydellinen käsisäätömahdollisuus. Elektroninen tärinänvaimennus varmistaa 1080/30p:n tai 720/30p:n tarkkuudella kuvattujen HD-videoiden terävyyden. Tallenna suuritarkkuuksisia valokuvia samanaikaisesti kuvatessasi videoita ja katso 120 kuvan sekuntinopeudella tallennetut HD-videot voimakkaasti hidastettuina.
 • Näennäishorisontti: kameran asento suhteessa horisonttiin ja kallistuskulma (eteen- tai taaksepäin) voidaan tarkistaa nestekidenäytöstä tai ulkoisesta etsimestä.
 • Huippuvalojen näyttö: ilmoittaa mahdollisista valotusongelmista toiston aikana.
 • Nikon 1 -innovaatiot: Parhaan hetken kuvaus (mukana uusi Aktiivinen valinta, Valokuvavalitsin ja Hidastettu näkymä), Liikkuva kuva.
 • Tehostepaletti: lisää kuviin taiteellisia, studiolaatuisia suotimia ennen kuvien ottamista kosketusnäytön kautta tai kameran monivalitsimella.
 • Helposti käytettävissä oleva muistikorttipaikka: helpottaa microSD-muistikorttien lisäämistä.

Esimerkkejä lisävarusteista:

 • DF-N1000 EVF: Irrotettava, 2 359 000 pisteen elektroninen etsin. Erinomainen kontrasti ja tarkkuus, lähes sataprosenttinen kuva-ala.
 • Kahva GR-N1010: Lisää kameran vakautta ja takaa luotettavan toiminnan telekuvauksessa. Sisältää ylimääräisen ohjelmoitavan toimintopainikkeen, sivukomentokiekon ja laukaisimen.
 • Salamalaite SB-N7: pienikokoinen ja tehokas salamalaite.
 • FT1-bajonettisovitin: mahdollistaa NIKKOR D-SLR -objektiivin kiinnittämisen Nikon 1 -kameraan.

Vakiovarusteet:

 • Litiumioniakku EN-EL20a
 • Akkulaturi MH-29
 • Micro USB -kaapeli UC-E20
 • Hihna AN-N1000
 • Nikon 1 -objektiivi ja rungon suojukset, kameran salamakengän kansi
 • Mukana tuleva ohjelmisto: View NX2

1 V3 tulee myyntiin 17.4. Rungon hinta on 925 €
1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM –objektiivin suositushinta on 329€ ja 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 –objektiivin suosituhinta on 1110€. Objektiivit tulevat myyntiin 17.4.