Pieni kamera, jossa suuret ominaisuudet – Samsung esittelee NX mini Smart-kameran

Helsinki, 19. maalikuuta 2014 – Samsung esitteli tänään mallistonsa ohuimman ja kevyimmän kompaktikameran, jossa on vaihdettava objektiivi. Tyylikkään virtaviivainen muotoilu ja erinomainen kuvanlaatu tekevät NX ministä täydellisen kumppanin elämän tärkeimpien hetkien ikuistamiseen kotona ja matkalla.

[Main 3] NX mini

-NX minissä on tyyliä ja suorituskykyä samassa paketissa. Kameran optinen suorituskyky on huikea ja kamera on samalla riittävän kompakti kulkemaan mukana missä tahansa, taskussa tai laukussa, sanoo Samsungin kameravastaava Kari Pälli.

NX mini on vain 22,5 mm ohut ja se painaa 158 grammaa. Kompaktista ulkomuodostaan huolimatta NX minissä on peräti 20,5 megapikselin BSI CMOS-kenno, jonka avulla elämän tärkeimmät hetket saa talteen luokkansa suurimmalla tarkkuudella. Kamera pystyy ottamaan peräti 6 kuvaa sekunnissa 1/16000 suljinnopeudella, minkä ansiosta nopeatkin kuvauskohteet pysyvät terävinä vauhdikkaissakin liikkeissä. NX mini tulee saataville viitenä värivaihtoehtona: valkoinen, musta, vaaleanpunainen, ruskea ja mintunvihreä.

Täydellinen Sefie-kamera

Kamerassa on kolmen tuuman Flip Up -kosketusnäyttö, joka kääntyy 180 astetta. Sen ansioista omakuvien ottaminen onnistuu näytönkäänteessä. Kameralle on saatavana muun muassa ultraohut 9 millimetrin laajakulmaobjektiivi, jolla saa kuvan vaikka koko kaveriporukasta vain kädenmitan etäisyydeltä. NX minissä on myös uusi Wink-toiminto, jolla kamera osaa ottaa kuvan, kun sille isketään silmää. Kamera havaitsee silmäniskun ja ottaa kuvan 2 sekunnin kuluessa.

Kuten kaikissa Samsungin 2014-malliston kameroissa, myös NX minissä on kattavat Wi-Fi- ja NFC-toiminnot, joilla kuvat voi jakaa langattomasti. Tag & Go -toiminnolla kameran voi helposti parittaa hipaisulla muiden NFC-laitteiden, kuten älypuhelinten ja tablettien kanssa. Sen jälkeen kuvat voi jakaa Mobile Linkin välityksellä peräti neljään eri laitteeseen Group Share -toiminnolla. Lisäksi älypuhelinta voi käyttää kameran kaukolaukaisimena.

Samsungin NX mini tulee kauppoihin huhtikuun aikana. Siitä tulee myyntiin kaksi eri pakettiversiota. Runko varustettuna uudella kiinteällä NX-M 9mm F3.5 ED (24mm) objektiivilla, SVH 399€, tai NX-M 9-27mm F3.5-5.6 ED OIS zoom-objektiivilla ( 24-73mm ), suositushinta 499 euroa. Tulossa myös valovoimainen ja kiinteä NX-M 17mm F1.8 OIS (46mm) objektiivi jonka hinta varmistuu myöhemmin. Objektiivien polttovälikerroin on 2,7. Kameraan on saatava myös NX-M-sovitin (ED MA4NXM) joka tukee peräti 15 eri Samsung NX objektiivia.