Laajenna kuvausmahdollisuuksiasi D5:llä, Nikonin digitaalisten järjestelmäkameroiden huippumallilla

Laajenna kuvausmahdollisuuksiasi D5:llä, Nikonin digitaalisten järjestelmäkameroiden huippumallilla

Helsinki, Suomi, 5. tammikuuta 2016: Nikon julkistaa uuden D5:n, FX-koon digitaalisen järjestelmäkameran, joka tuo ammattilaisten ja vaativien harrastajien käyttöön uskomatonta tehoa ja tarkkuutta.

Tavoitteet ja upeat kuvat yhdistävä D5 vastaa jopa kaikkein vaativimpia kuvaushaasteita. Kameran seuraavan sukupolven 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä kattaa erittäin laajan kuva-alan niin kilpailua kuin myös punaista mattoa kuvattaessa. Nikonin historian suurimman herkkyysalueen ansiosta kuvaaminen on mahdollista olosuhteissa, missä ihmissilmä ei enää näe. D-videotoiminnolla videokuvaajat voivat tallentaa kameralla erittäin tarkkoja 4K UHD ‑videoita.

Nikon Europen ammattituoteosaston päällikkö Dirk Jasper sanoo: ”D5 koettelee tallennusominaisuuksien ja kestävyyden rajoja ennennäkemättömällä tavalla. Tämä kamera takaa erinomaiset tulokset vaativissa kuvausympäristöissä – kun kuvan ottamiseen on vain yksi tilaisuus. D5:n kuvausvoima on hämmästyttävä, ja eri aloilla työskentelevät valokuvauksen ammattilaiset nauttivat varmasti kameran ergonomiaan ja työnkulkuihin liittyvistä parannuksista. Nämä valokuvaajien palautteeseen perustuvat parannukset helpottavat kuvaajan työskentelyä merkittävästi.”

Nikon D5

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Seuraavan sukupolven automaattitarkennus: uskomattomat 153 tarkennuspistettä ja 99 ristikkäistä tunnistinta. Automaattitarkennuksen herkkyys aina –4 EV:hen saakka (ISO 100, 20 °C) takaa erinomaisen suorituskyvyn heikossa valaistuksessa. Reunoilla olevat kohteet havaitaan helposti, ja tarkennusalueen reunoille lisätyt ristikkäiset tunnistimet parantavat merkittävästi kuvausta. Automaattitarkennuksen uusi ASIC-yksikkö varaa automaattitarkennukseen aina mahdollisimman paljon laskentatehoa.

Uudet mittaus- ja kuvakennot: Uusi 20,8 megapikselin FX-koon CMOS-kuvakenno ja 180 000 pikselin RGB-mittauskenno takaavat uskomattoman tarkan kohteiden tunnistuksen. Liukusävyt ovat entistä täyteläisempiä ja tarkempia, ja uusi EXPEED 5 ‑kuvaprosessori varmistaa ennennäkemättömän korkean kuvanlaadun tyypillisellä ISO-alueella.

Tehoa ja tarkkuutta: Kameralla voi ottaa jopa 12 kuvaa sekunnissa automaattivalotuksella ja ‑tarkennuksella tai jopa 14 kuvaa sekunnissa peili nostettuna. Automaattitarkennusta ja etsimen näkyvyyttä on parannettu merkittävästi nopeaa ja arvaamatonta toimintakuvausta varten.

Tehokas puskuri: Kameralla voi ottaa jopa 200 NEF (RAW) -kuvaa tai suurta JPEG-kuvaa yhtenä nopeana kuvasarjana, joka kattaa 100 metrin juoksun finaalin sormea laukaisimelta nostamatta.

Uskomaton herkkyys kirkkaasta auringonvalosta astronomiseen hämärään: Kuvaaja voi koetella rajojaan hyödyntämällä ISO-aluetta 100 – 102 400, joka on laajennettavissa vastaamaan ISO-herkkyyttä 3 280 000 Hi 5 -asetuksella. Suorituskyky on loistava tyypillisellä ISO-alueella.

Teräväpiirtoiset 4K/UHD-videot: 4K-videoita (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n tarkkuudella kuvattaessa voidaan käyttää rajausta, joka takaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun. Full HD (1080p) -videoita voidaan kuvata jopa 50p:n tai 60p:n tarkkuudella useissa muodoissa.

Nopea kuvien tallennus ja neljä kertaa nopeampi tiedonsiirto: Uudet XQD-kaksoiskorttipaikat, suurten tietomäärien nopean tiedonsiirron mahdollistava uusi USB 3.0 -portti ja aiempaa jopa neljä kertaa nopeammat langattomat sekä tuplasti nopeammat Ethernet-yhteydet tehostavat työnkulkua entisestään.