Nikon astuu action-kameramarkkinoille 360 asteen kuvalla

Nikon astuu action-kameramarkkinoille 360 asteen kuvalla

Helsinki, Suomi, 5. tammikuuta 2016: Nikon Corporation astuu action-kameramarkkinoille kehittämällä valikoiman action-kameroita, joiden pohjana on Nikonin vahva optisen ja kuvankäsittelytekniikan osaaminen.

Valikoiman ensimmäinen tuote on KeyMission 360. Se pystyy tallentamaan todenmukaista 360 asteen 4K UHD -videokuvaa. Erilaisten tarvittavien tekniikoiden yhdistäminen samaan kameraan on tärkeä ja tervetullut edistysaskel actio-kameramarkkinoilla, sillä valmistajilla on tähän asti ollut rajallinen kyky tuottaa aidontuntuista 360 asteen videokuvaa ja tarjota sellaisen tallentamiseen sopivia kuluttajakameroita.KeyMission 360

KeyMission 360:ssä on kuvakennon ja objektiivin yhdistelmä kahdella vastakkaisella puolella. Kummaltakin puolelta tallennetut kuvat yhdistetään kamerassa, jolloin syntyy yksi todellisuuden mukainen teräväpiirtoinen 360 asteen kuva. Itse kamera on vesitiivis 30 metrin syvyyteen saakka ilman erillistä koteloa. Laite on myös erittäin lujatekoinen: se kestää pölyä, iskuja ja alhaisia lämpötiloja. Lisäksi luotettava elektroninen tärinänvaimennus, joka otetaan käyttöön sovellusten kautta toiston aikana, vähentää kameran tärähdysten vaikutusta. Näin saadaan terävä ja tarkka videokuva. KeyMission 360 on suunniteltu erilaisiin haastaviin olosuhteisiin, jollaisissa action-kameroita usein käytetään. Samalla on varmistettu mahdollisimman suuri käyttömukavuus ja liikkumisen vapaus, jotta erilaisia ulkoliikuntalajeja ja harrastuksia olisi helpompi kuvata.

Nikon asettaa KeyMission 360:n viitemalleja näytteille Nikonin osastolle vuoden 2016 kansainvälisillä CES-messuilla. Se on yksi maailman suurimmista kuluttajaelektroniikkaa esittelevistä tapahtumista, joka järjestetään 6.–9. tammikuuta 2016 (keskiviikosta lauantaihin) Las Vegasissa Yhdysvalloissa.

Nikonin action-kameravalikoiman ensimmäinen malli KeyMission 360 sekä sitä varten suunnitellut lisävarusteet julkistetaan valituilla Euroopan markkinoilla tänä keväänä.