Nikon D500: FX-koon digitaalijärjestelmäkameran tehokkuus, DX-koon monipuolisuus ja jatkuva yhteys

Nikon D500: FX-koon digitaalijärjestelmäkameran tehokkuus, DX-koon monipuolisuus ja jatkuva yhteys

D500 perustuu Nikonin omaan tekniikkaan, joka takaa aina saumattomat yhteydet muihin viestintälaitteisiin.

Amsterdam, Alankomaat, 5.1.2016 – Nikon Corporation julkistaa Nikon D500:n, huippuluokan DX-koon digitaalijärjestelmäkameran, jossa FX-koon digitaalijärjestelmäkameran erinomainen suorituskyky yhdistyy monipuoliseen runkoon ja parannettuun käytettävyyteen.

Nikon D500 on kehitetty vastauksena kuluttajien muuttuvaan visuaaliseen makuun ja harrastajien tavallista hienostuneempiin visuaalisiin tarpeisiin. Se takaa myös yhä välttämättömämmän jatkuvan yhteyden kameroiden ja muiden henkilökohtaisten laitteiden välillä.

Nikon D500 perustuu harrastajille suunnattujen kameroiden edistyksellisimpiin kuuluvaan automaattitarkennusjärjestelmään: se tuo 4K UHD -videoiden tallennusmahdollisuuden Nikonin DX-mallistoon. Tämän lisäksi se on myös ensimmäinen Nikon-kamera, jonka yhteystoiminnot mahdollistavat aina käytettävissä olevan, välittömän jakamisen SnapBridgen kautta.

”Elämme visuaalisen talouden uudessa maailmassa, jossa pidämme yhteyttä toisiimme kuvien välityksellä. Harrastelijat ovat yhä laatutietoisempia ja vaativat kameroiltaan yhä enemmän. Siksi olemme innovoineet ennakkoon ja tuoneet FX-koon suorituskyvyn D500:aan vastauksena kuluttajien ja ammattikuvaajien huippuluokan kuvaustekniikalle asettamiin vaatimuksiin,” Tadashi Nakayama, Corporate Vice President, Sector Manager of Marketing Sector, Imaging Business Unit, Nikon toteaa.

Tehopakkaus

Liikettä erittäin hyvin seuraava D500 perustuu samaan seuraavan sukupolven 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmään kuin D5. Kohteen täsmällinen tarkennus nopean sarjakuvauksen aikana jopa noin 10 kuvan sekuntinopeudella takaa täydellisen tuloksen moottoriurheilua ja matkaseikkailuja kuvattaessa. Toiminnantäytteisiä tai koskettavia hetkiä kuvaavat harrastajat voivat nyt ikuistaa tapahtumat 4K UHD -videoiden muodossa, sillä uuden EXPEED 5 -kuvaprosessorin ansiosta D500:llä voi ottaa erittäin laadukkaita kuvia. D500:n laaja herkkyysalue ISO 100–51 200 voidaan laajentaa Hi 5:een (vastaa herkkyyttä ISO 1 640 000) ja ottaa erittäin vaikuttavia kuvia hyvin erilaisissa valaistusolosuhteissa. Tehokas, monipuolinen ja kätevästi hallittava D500 on työkalu, joka muuntaa luovan vision ja intohimon täyteläisiksi kuviksi ja antaa kuvaajille mahdollisuuden toteuttaa visionsa.

Saumaton ja aina käytettävissä oleva SnapBridge-yhteys

D500 on ensimmäinen Nikon kamera, jossa on Bluetooth Low-Energy -tekniikkaan perustuva, aina käytettävissä oleva langaton yhteys älylaitteisiin. Tämä Nikonin uusi innovaatio mahdollistaa kuvien jatkuvan ja välittömän siirron kamerasta älylaitteeseen reaaliajassa välittömästi kuvien ottamisen jälkeen sekä muuntaa valokuvauksen sosiaaliseksi ja yhteisölliseksi elämykseksi. Kuvansiirtoa kamerasta ei tarvitse käynnistää, vaan tämä tehdään automaattisesti, ja virrankulutus pidetään molemmissa laitteissa pienenä liikkuvia käyttäjiä ajatellen.

D500:n tärkeimmät ominaisuudet

1. Tehokas 153 pisteen automaattitarkennus tarkentaa kohteeseen luotettavasti erilaisissa tilanteissa
D500:n Multi-CAM 20K -automaattitarkennusmoduulin 153 tarkennuspisteen tiheä kokoonpano (jossa on 99 ristikkäistä tunnistinta) kattaa erittäin laajan kuva-alan, joten myös nopeasti liikkuviin kohteisiin voidaan tarkentaa tarkasti. Automaattitarkennus on mahdollista keskimmäisessä tarkennuspisteessä -4 EV:hen¹ ja kaikissa muissa tarkennuspisteissä -3 EV:hen¹ asti, minkä ansiosta automaattitarkennusta voidaan käyttää sekä erittäin hämärässä valaistuksessa että matalan kontrastin kohteita kuvattaessa. Uusi automaattitarkennuspiiri ja 180 000 pikselin RGB-kenno tukevat myös automaattitarkennuksen loistavaa toimintaa erilaisissa tilanteissa.
¹ ISO 100, 20 °C.

2. Jopa 200 kuvan nopea sarjakuvaus noin 10 kuvan sekuntinopeudella (14-bittinen pakkaamaton RAW)
D500 tuo käyttöön nopean sarjakuvauksen noin 10 kuvan sekuntinopeudella¹: kameralla voidaan ottaa jopa 200 JPEG-kuvaa ja 200 14-bittistä pakkaamatonta RAW-kuvaa kuvausnopeudesta tinkimättä. Kameran vakaan etsinkuvan ja kaikkien aikojen suurimman, noin 30,8 asteen diagonaalisen katselukulman² ansiosta jopa liikkuvia kohteita voidaan seurata tarkasti laajassa näkökentässä.
¹ Likimääräinen kuvausnopeus täyteen ladatulla EN-EL15-litiumioniakulla, käyttämällä jatkuvaa tarkennusta, vähintään 1/250 sekunnin suljinaikaa ja muita oletusasetuksia.
² Tilanne 6.1.2016, koskee APS-C-koon kuvakennoa käyttäviä digitaalijärjestelmäkameroita. Perustuu Nikonin tekemään selvitykseen.

3. Pienikokoisen DX-järjestelmän ainutlaatuiset edut – parannettu joustavuus telekuvauksessa
Nikonin DX-koon D500:n kuvakulma vastaa polttoväliltään noin 1,5 kertaa suuremman objektiivin kuvakulmaa.¹ Tämä mahdollistaa telekuvauksen entistä pienemmillä, kevyemmillä ja polttoväliltään lyhyemmillä objektiiveilla, samalla kun suorituskyky on lähes FX-koon D5-huippumallin veroinen. Vakio-objektiivi AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR, D500:aan kiinnitettynä vain noin 1 340 g painava³, maailman kevyin² 5-kertaisella zoomauksella varustettu normaali zoom-objektiivi, parantaa kameran monipuolisuutta entisestään.
¹ 35 mm:n kameran polttoväliksi muunnettuna.
² Koskee 2.7.2015 saatavilla olleita, APS-C-koon kuvakennoon perustuvia, vaihdettavia objektiiveja käyttävien digitaalijärjestelmäkameroiden kanssa yhteensopivia, 5-kertaisella zoomauksella varustettuja normaaleja zoom-objektiiveja, joiden suurin aukko on f/2,8 laajakulma-asetuksella. Perustuu Nikonin tekemään selvitykseen.
³ Mukaan lukien akku, XQD-/SD-muistikortti ja objektiivi.

4. Ammattilaistuotantoon sopiva 4K UHD -video
D500 pystyy tallentamaan jopa 29 minuuttia 59 sekuntia¹ 4K UHD (3 840 × 2 160) 30p/25p/24p- ja 1080/60p-videoita, ja käytettävissä on myös samanaikainen HDMI-lähtö. Kameralla voi luoda myös ajastettuja 4K UHD -videoita. Full HD- ja HD-tiloissa D500:n elektroninen tärinänvaimennustoiminto² vähentää kameran tärähtämisen vaikutuksia vaaka-, pysty- ja kiertosuunnissa videoita käsivaralta kuvattaessa, kun taas aktiivinen D-Lighting-toiminto säilyttää valo- ja varjoalueiden yksityiskohdat, mikä takaa videoaineiston luonnollisen kirkkauden.
¹ Tallennetaan eri tiedostoihin.
² Kuva-ala on DX-koon videomuodossa hieman pienempi.

5. Uuden EXPEED 5 -kuvaprosessorin herkkyys on jopa ISO 51 200, joka voidaan laajentaa Hi 5:een (vastaa herkkyyttä ISO 1 640 000)
D500:n uuden, myös D5:ssä käytettävän EXPEED 5 -kuvaprosessorin vakio-ISO-herkkyysalue on 100–51 200, joka on laajennettavissa alaspäin Lo 1:een (vastaa herkkyyttä ISO 50) ja ylöspäin Hi 5:een (vastaa herkkyyttä ISO 1 640 000). Sillä voi ottaa hämmästyttävän teräväpiirtoisia kuvia, mutta samalla vähentää kohinaa jopa suurilla ISO-asetuksilla. Uusi 180 000 pikselin RGB-kenno (noin 180 000 pikseliä) parantaa kameran kehittyneen aiheentunnistusjärjestelmän toimintaa entisestään, ja valokuvien välkynnänvähennystoiminto vähentää valotuksen vaihteluita jopa välkkyvien valonlähteiden tapauksessa.

6. Suuritarkkuuksinen, kallistettava 8 cm:n (3,2 tuuman) kosketusnäyttö tekee kuvauksesta ammattilaisille ja kokeneille harrastajille entistä miellyttävämpää
D500:n kosketusnäyttö tuo käyttöön erilaisia toimintoja, muun muassa kuvien välittömän vaihdon kuvauspalkin ja tekstinsyötön avulla (D5:n tapaan), automaattisen kosketustarkennuksen ja kosketuslaukaisimen (valokuvattaessa). Kolmiakseliseen saranarakenteeseen perustuva kallistuva näyttö tukee joustavaa, käyttäjää häiritsemätöntä reaaliaikanäkymäkuvausta, joten käyttäjä voi kuvata mukavassa asennossa. D500:n suuren 8 cm:n (3,2 tuuman) näytön merkittävästi parannetun 2 359 000 pisteen tarkkuuden ansiosta käyttäjä voi valita ja vahvistaa kameran tarkentaman kohteen uskomattoman tarkasti.

7. SnapBridge yhdistää D500:n älylaitteisiin Bluetooth Low-Energy -toiminnolla
D500 on Nikonin ensimmäinen kamera, jossa on lyhyen kantaman Bluetooth Low Energy -tiedonsiirtoon perustuva, aina käytettävissä oleva yhteys älylaitteisiin.¹ Ottamalla erilaisia palveluita käyttöön käyttäjä voi automaattisesti siirtää D500:lla otetut kuvat älylaitteeseen sekä lähettää ne automaattisesti NIKON IMAGE SPACE -palveluun. Valokuvaajat voivat myös selata kameraan tallennettuja kuvia älylaitteellaan ja vilkaista otoksiaan matkalla. SnapBridge upottaa kuviin automaattisesti kuvien käsittelyä helpottavat sijainti- sekä päivämäärä- ja kellonaikatiedot, mikä lisää D500:lla otettujen kuvien arvoa ja käyttömukavuutta.
¹ iOS- ja Android™-pohjaiset älypuhelimet ja tabletit.

8. Langaton lähetin WT-7/A/B/C (lisävaruste) mahdollistaa nopean langallisen ja langattoman lähiverkkoliikenteen
Nikonin langaton lähetin WT-7/A/B/C on tarkoitettu ammattilaisille, joiden on siirrettävä kuvat nopeammin kuin mikä sisäisellä langattomalla lähiverkkotoiminnolla on mahdollista. Kun se liitetään D500:aan, kuvat ja videotiedostot voidaan siirtää tietokoneisiin¹ tai FTP-palvelimelle sekä langallisen että langattoman lähiverkkoyhteyden kautta. D500:n ja langattoman lähettimen WT-7/A/B/C yhdistelmää voidaan käyttää langattomana lähiverkkotukiasemana, jolla voidaan vaivattomasti muodostaa yhteys tietokoneisiin ja älylaitteisiin.
¹ Vaatii Wireless Transmitter Utility -sovelluksen (ladattavissa Nikonin sivustosta).