Huolehdi oikeasta valaistuksesta: Nikon julkistaa radio-ohjatun SB-5000-salamalaitteen

Huolehdi oikeasta valaistuksesta: Nikon julkistaa radio-ohjatun SB-5000-salamalaitteen

Helsinki, Suomi, 5. tammikuuta 2016: Nikon päivittää arvostetun ammattilaissalamamallistonsa uudella SB-5000:lla. Tämä on Nikonin ensimmäinen radio-ohjausta tukeva salamalaite ja maailman ensimmäinen kompakti salamalaite, jossa on laitteen sisäinen jäähdytysjärjestelmä.*

Erilaisia kuvaustilanteita ajatellen suunniteltu SB-5000 sopii täydellisesti ammattikuvaajille, jotka haluavat vaivattomasti luoda kiinteistä ja erillisistä salamalaitteista muodostuvia monimutkaisia kokoonpanoja. Langattoman radio-ohjauksen ansiosta pääsalaman ja orjasalamien välillä ei tarvitse olla suoraa näköyhteyttä, ja tämä lisää luotettavuutta kirkkaassa auringonvalossa kuvattaessa. Nikonin uuden sisäänrakennetun jäähdytysjärjestelmän ansiosta täydellä teholla toimivalla salamalla voidaan ottaa yli sata kuvaa nopeasti peräkkäin. Tämä rakenteeltaan kevyt ja pienikokoinen, säätimiltään selkeä uusi salamalaite tuo käyttöön verrattomat valaistusominaisuudet kentällä ja studiossa.

Nikon SB-5000

Hallinta vaativissa tilanteissa

Nopea ja luotettava SB-5000 antaa valokuvaajille mahdollisuuden tarttua entistä monipuolisempiin valaistushaasteisiin. SB-5000 tukee radio-ohjausta osana kehittynyttä langatonta valaistuskokoonpanoa, mutta sitä voidaan ohjata myös perinteisillä näkyvillä optisilla signaaleilla. Tämä tarkoittaa, että vanhoja salamalaitteita voidaan edelleen käyttää usean salaman kokoonpanoissa. Yhtenäistetty salaman ohjaus mahdollistaa SB-5000:n ohjauksen kameran valikosta tai Camera Control Pro 2:ta tukevasta tietokoneesta, kun laite on kiinnitetty kameran runkoon. Tämän lisäksi uuden jäähdytysjärjestelmän ansiosta kompaktilla salamalaitteella voidaan ottaa 120 kuvaa 5 sekunnin välein tai 84 kuvaa 3 sekunnin välein ilman ylikuumenemista. Lämpösuojaus ei koskaan ole ollut niin tehokas kuin nyt.

Lisäominaisuudet

  • Tärkeimmät ominaisuudet: SB-5000 tuo käyttöön ohjeluvun 34,5, 24–200 mm:n suuren FX-koon zoomausalueen (14 mm yhdysrakenteisella laajakulmahajottimella) ja kolme valaisukuviota.
  • Pienikokoinen rakenne, selkeä hallinta: Kompakti salaman runko painaa vain 420 g. Selkeässä ohjauspaneelissa on suuri ja helposti luettava tietonäyttö. Salaman välähdyspää kallistuu 7° alaspäin tai 90° ylöspäin sekä kiertyy 180° vaakatasossa oikealle ja vasemmalle.
  • Lisävarusteet: Yhdysrakenteinen laajakulmalle tarkoitettu diffuusori, heijastin ja mukana toimitettava erillinen diffuusori sekä Nikonin lisävarusteena saatavat värisuotimet laajentavat luovien mahdollisuuksien kirjoa entisestään.

Zurab Kiknadze, Product Manager, Lenses, Accessories & Software, Nikon Europe, sanoo:

”Nikon on aina ollut valokuvausalalla luovan valaistuksen edelläkävijä, joka on jatkuvasti osoittanut vahvuutensa luotettavuuden, monipuolisuuden ja kokonaisvaltaisen järjestelmän integroinnin alueilla. Radio-ohjaus takaa, että uusi SB-5000 toimii tehokkaasti myös näköesteiden ja kirkkaan auringonvalon kaltaisista yleisistä ongelmista huolimatta. Uusi jäähdytysjärjestelmä, joka mahdollistaa salamalaitteen väläyttämisen entistä useammin peräkkäin ja estää tarpeettomat virrankatkaisut, varmistaa SB-5000:n erinomaisen hallinnan. Se on erinomainen yleissalama ammattilaisille, jotka vaativat yhtenäisesti vahvaa suorituskykyä.”

*SB-5000 on maailman ensimmäinen kiinni napsautettava pienikokoinen salamalaite, jossa on laitteen sisäinen jäähdytysjärjestelmä (tilanne 1. joulukuuta 2015).