Nikon D7000 – videokuvausta jatkuvalla tarkennuksella

Nikon on esitellyt digitaalisen D7000 järjestelmäkameran, jonka luvataan tarjoavan poikkeuksellisen hyvää kuvanlaatua, luotettavuutta ja suorituskykyä. Nikon Europen tuotejohtaja Jordi Brinkman toteaa: ”Uusi ja jännittävä D7000 on täydellinen kamerahankinta digitaalisten järjestelmäkameroiden käyttäjille, jotka ovat intohimoisia valokuvauksen harrastajia ja jotka haluavat vapauttaa luovuuteensa kameran lukuisten lisätoimintojen avulla. Uusi kuvakenno, EXPEED 2, automaattitarkennusjärjestelmä ja mittauskenno takaavat tämän erittäin kestävärunkoisen kameran loistavan suorituskyvyn. Itse asiassa siinä on kaikki ominaisuudet, joita kaipaat seuraavalta järjestelmäkameraltasi, ja kaiken lisäksi odottamattoman pienessä paketissa.”

 

Nikon D7000:n Ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 16,2 tehollista megapikseliä ja Nikonin uudistettu DX-kokoinen CMOS-kuvakenno. Uusi EXPEED 2 -kuvankäsittelyjärjestelmä tuottaa entistä parempaa kuvanlaatua, nopeuttaa käsittelyä ja tarjoaa tehokkaita lisätoimintoja. Nikon D7000:n  ISO-herkkyys 100–6 400 on laajennettavissa vastaamaan herkkyyttä 25 600. Kamera tarjoaa tallennustilaa kahden SD-korttipaikan verran; tämä mahdollistaa esimerkiksi videoiden ja valokuvien tallentamisen eri korteille.

 

D7000:n lasisessa pentaprismaetsimessä on noin 100 prosentin kuva-ala ja 0,94-kertainen suurennus. Suljinaika on 1/8 000 sekuntia. Lisäksi magnesiumseoksesta valmistetut ylä- ja takasuojukset suojaavat kameraa, jossa on kestävä tiivistys pölyä ja kosteutta vastaan.

D7000:n uudistettu automaattitarkennusjärjestelmä sisältää 39 tarkennuspistettä ja 9 keskellä sijaitsevaa ristikkäistyyppistä tunnistinta. Kamerassa on  aiheentunnistusjärjestelmä ja tehokkuutta parantava Nikonin uusi 2 016 kuvapisteen RGB-mittauskenno. Sarjakuvaus onnistuu nopeudella 6 kuvaa sekunnissa. Lisävarusteena on saatavissa MB-D11-monitoimiakkuperä, jonka ansiosta virtalähteen vaihtaminen akkuperän ja kameran akun välillä käy saumattomasti. Se myös helpottaa pystykuvausta ja vakauttaa rungon käytettäessä pitkää teleobjektiivia.

 

Full HD (1080p) -videoiden kokoaikainen automaattitarkennus säilyttää tarkennuksen koko videon tallennuksen ajan. Video tallennetaan MPEG4 AVC/H.264 -muodossa, ja kameran stereomikrofoniliitäntä mahdollistaa myös laadukkaan äänentallennuksen.