Nikon esitteli COOLPIX P7000-kameran

Nikon Europe on esitellyt COOLPIX P7000-mallin.  Kamera on varustettu NIKKOR-laajakulmaobjektiivilla, jossa on 7,1-kertainen  zoom ja jonka peittoalue on 28–200 mm (35 mm:n kameran polttoväliksi muunnettuna). Siinä on optinen tärinänvaimennus (VR), kaksi ED-lasielementtiä ja Nikonin uusi EXPEED C2 -kuvankäsittelyjärjestelmä.

 

Suuri 10,1 tehollisen megapikselin, 1/1,7 tuuman CCD-kenno tuottaa laajan dynaamisen alueen ja hyvän suorituskyvyn kuvattaessa heikossa valaistuksessa. Kamerassa on kolmen tuuman nestekidenäyttö (920 000 kuvapistettä). Optisessa etsimessä on dioptriasäätö.

 

COOLPIX P7000 sisältää sisäisen harmaasuotimen, jonka avulla valotustoimintoja voidaan laajentaa todella kirkkaissa olosuhteissa. Kameran herkkyysalue on ISO 100–3 200, ja se on laajennettavissa arvoon Hi 1 (vastaa herkkyyttä ISO 6 400). D-Lighting -toiminto auttaa suurikontrastisissa valaistusolosuhteissa. Uusi keinohorisonttitoiminto voidaan ottaa käyttöön nestekidenäytössä, jos halutaan varmistaa, että kamera on asetettu vaakasuoraan.

COOLPIX P7000 -kamerassa on HD-elokuvien tallennustoiminto tarkkuudella 720p. Stereoääntä voidaan tallentaa samanaikaisesti yhdysrakenteisen mikrofonin avulla, ja mikrofoniliitäntä mahdollistaa ulkoisen mikrofonin käytön. HDMI-liitännän kautta kuvia voi katsella ulkoisilla teräväpiirtonäytöillä.

Kuvat voidaan tallentaa parannellussa NRW+ (COOLPIX RAW) -muodossa, jonka pakkaamaton digitaalinen negatiivi mahdollistaa edistyneen kuvankäsittelyn. NRW+-tiedostot ovat yhteensopivia Nikonin tuotteiden mukana tulevan ViewNX 2 -ohjelmiston sekä valinnaisen Capture NX2 -kuvankäsittelyohjelmiston kanssa.

 

P7000:ssa on myös perinteisen mallinen valitsin, jolla valotuksen korjausta voidaan hallita 1/3 EV:n välein. Muita usein käytettyjä toimintoja voidaan hallita manuaalisesti pikavalikkovalitsimella. Käyttäjäasetustoiminnon avulla käyttäjä voi vaihtaa zoomausasennon esiasetettuun polttoväliin, aivan kuin käytössä olisi vaihdettavat objektiivit. Kunkin zoomausasennon asetuksia voidaan myös mukauttaa käyttötarkoituksen mukaan. Zoom-muistitoiminnon ansiosta mikä tahansa polttoväliasetus voidaan ottaa käyttöön yhdellä kosketuksella manuaalisen tilanvalitsimen avulla.

 

COOLPIX P7000 on yhteensopiva Nikonin i-TTL-salamalaitteiden, 21 mm:n polttoväliä vastaavan näkökentän tuottavan WC-75A-laajakulmalisäkkeen ja ML-L3-infrapunakauko-ohjaimen kanssa. P7000 toimitetaan ViewNX 2 -ohjelmiston, pitkäkestoisen MH-24-akun ja EN-EL14-laturin kanssa. Kameran käyttömahdollisuuksia voidaan laajentaa ulkoisen mikrofonin avulla (ei saatavana Nikonilta). Kameran suojaamiseen voidaan käyttää lisävarusteena saatavaa kantolaukkua (CS-P06).