Panasonic julkistaa GH2-kameran ja 3D-linssin G-sarjan kameroille

Panasonic julkistaa tänään Photokina-tapahtumassa Lumix DMC-GH2:n, joka on seuraaja suositulle GH1-mallille. Kameran lisäksi Panasonic julkistaa G-sarjan kameroille kolme objektiivia, joista mielenkiintoisin mahdollistaa 3D-valokuvaamisen.

 

Lumix DMC-GH2 on  G-sarjan uusi lippulaiva. Micro Four Thirds -kameroissa on peilikameroiden ominaisuudet kompaktissa koossa. GH2 sopii harrastajalle, joka etsii laadukasta kameraa valokuvaukseen ja teräväpiirtovideoiden kuvaukseen. Kameralla voi myös ottaa kolmiulotteisia valokuvia lisävarusteena hankittavan 3D-linssin avulla.

DMC-GH2

GH2-kamerassa on G2-mallista tuttu kääntyvä kosketusnäyttö ja LVF-etsin (Live View Finder), jotka tekevät kameran käytöstä helppoa.

 

Käyttäjä joutuu usein valitsemaan erittäin nopeasti valokuvien ja videon välillä. Muiden Lumix-kameroiden tavoin myös GH2:ssavideokuvaaminen käynnistyy yhdellä napin painalluksella, joten videot tallentuvat valokuvaamisen lomassa. GH2 tallentaa valinnan mukaan täysteräväpiirtovideota (1080i) 50i-tarkkuudella tai teräväpiirtovideota (720p) 50p-tarkkuudella. Tarkennusta voi ohjata kosketusnäytöltä myös videokuvauksen aikana.

 

GH2:ssa on seitsemän valmista kuvatilaa sekä custom-tila, jossa käyttäjä voi tehdä väri-, kirkkaus- ja kylläisyyssäädöt itse. Säätöjen vaikutukset kuvaan näkyvät heti näytöllä. Cinema mode luo videoihin elokuvan tuntua tallentamalla ne 24p-tilassa, jossa onnistuvat elokuvalle ominaiset asteittaiset muutokset. Variable mode -tilassa liikettä voi tallentaa nopeutettuna tai hidastettuna.

Innokkaat videoharrastajat voivat kytkeä GH2:n kuvattaessa erilliseen näyttöön, jolloin kuvaustilannetta voi seurata suuremmalta ruudulta.

Kamerassa on kymmenen valmista filmitilaa, joiden avulla videoihin voi lisätä halutun tunnelman ilman jälkieditointia.

DMC-GH2:sta tulee myyntiin kaksi kit-versiota:

  • LUMIX G VARIO HD 14-140 mm / F4.0-5.8 ASPH. /MEGA O.I.S. (H-VS014140)
  • LUMIX G VARIO 14-42 mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.  (H-FS014042)

Keskeisiä ominaisuuksia:

  • täysteräväpiirto (1920x1080i)
  • Cinema mode – 24p
  • HDMI-ulostulo tallennettaessa, jolloin kuvausta voi seurata ulkoiselta näytöltä

3D-linssi

GH2:n lisäksi Panasonic esittelee 3D-objektiivin G-sarjan kameroille. Uusi Lumix G 12.5 (H-FT012) -objektiivi on kooltaan pienikokoinen. Sen avulla otetut 3D-kuvat ovat vääristymättömiä, ja objektiivi pystyy käsittelemään myös liikkuvaa kuvaa ilman viiveitä. Objektiivissa on kaksi optista järjestelmää, jotka luovat 3D-kuvankäsittelyjärjestelmille stereokuvan oikeasta ja vasemmasta linssistä. Objektiivilla otettuja 3D-kuvia voidaan katsella 3D-VIERA-televisioista. 3D-linssi sopii GH2:n lisäksi aiemmin esiteltyihin G2-kameroihin tänään julkistettavan, 3D-ominaisuuksia tukevan ohjelmistopäivityksen jälkeen.

 

Panasonic on aiemmin tänä vuonna julkistanut 3D-Viera-television, kaksi 3D-blu-ray-soitinta ja SDT750-videokameran, jossa on mukana 3D-linssi.

Kaksi uutta objektiivia G-sarjan kameroille

GH2:n ja 3D-linssin lisäksi Panasonic julkisti G-sarjan kameroille Lumix G 14 mm -objektiivin ja Lumix G Vario 100-300 mm -objektiivin.

  • Lumix G 14 mm / F2.5 ASPH (vastaa 28 mm perinteistä linssiä) on nopea yleisobjektiivi (H-H014).
  • Lumix G Vario 100-300 mm (max zoom vastaa perinteistä 600 mm linssiä) ultrateleobjektiivi sopii esimerkiksi urheilu- ja luontokuvaukseen (H-FS100300).

 

 

Saatavuus

GH2 ja kaikki kolme objektiivia tulevat markkinoille marraskuussa. Laitteiden hinnat eivät ole vielä tiedossa.