Nokia 808 PureView – kännykkä 41 megapikselin kameralla

Nokia väittää aloittaneensa uuden aikakauden älypuhelimien kuvaustoiminnoissa. Nokia 808 PureView on ensimmäinen älypuhelin, joka on varustettu Nokia PureView -kuvausteknologioilla, jotka Nokian mukaan mahdollistavat korkealaatuiset kuvaustoiminnot Nokian laitteissa myös tulevaisuudessa.

Nokia 808 PureView yhdistää 41-megapikselin sensorin, Carl Zeiss -optiikan ja Nokian kehittämän pikselin ylinäytteistysteknologian. Näillä saadaan Nokian mukaan uskomattoman tarkkoja ja yksityiskohtaisia kuvia. Kameran suorituskykyä kehutaan vieläpä erinomaiseksi hämärässä valaistuksessa ja valokuvat voidaan tallentaa kompaktissa tiedostokoossa, jolloin niiden jakaminen  sähköpostitse, sosiaalisissa verkostoissa ja  multimediaviesteinä on vaivatonta.

Nokia kehuu myös Nokia 808 PureView -puhelimen äänentallennusominaisuuksia: Laitteessa on CD-laatuinen äänentallennus Nokia Rich Recording -teknologian avulla. Videokuvaus onnistuu tarkkudella HD 1080p ja äänentoistossa voi käyttää Dolby Headphone -teknologiaa, jonka avulla mikä tahansa stereoääni saadaan kuulokkeihin kuulostamaan surround-ääneltä.

Alla Nokian oma, kameran teknologiaa selventävä video.