Nokia esittelee kuusi uutta tuotetta, joissa yhdistyvät muotoilu- ja valokuvausinnovaatiot sekä uudet sovellukset ja kokemukset

Nokian uusimmat tuotteet perustuvat markkinoiden johtavaan muotoiluun, edistyksellisiin kameratoimintoihin sekä ainutlaatuisiin sovelluksiin ja kokemuksiin, jotka tekevät elämästä entistä helpompaa ja hauskempaa.

Uutiset lyhyesti:

– Nokian ensimmäinen Windows-tabletti, Nokia Lumia 2520, sisältää sekä LTE- että wlan -yhteyden. Tabletin näyttö on suunniteltu tarjoamaan parhaan luettavuuden niin sisällä kuin ulkonakin.
– Nokia Lumia 1520 ja Nokia Lumia 1320 tuovat palkitun Lumia-muotoilun kuuden tuuman näyttöihin. Iso ruutu tarjoaa uuden sarakkeen tapahtumaruutuja, joiden avulla sovelluksiin ja uusiin kokemuksiin pääsee käsiksi entistä nopeammin ja helpommin.
– Nokia Asha 500Asha 502 ja Asha 503 esittelevät uuden, kirkkaan muotoilun, entistä älykkäämmät kameratoiminnot sekä nopeamman ja intuitiivisemman käyttöliittymän.
– Kaksi uutta  Nokia-lisävarustetta, lataava näppäimistö tablettiin ja langaton latausalusta.
– Nokian innovointi sovelluksien parissa jatkuu Nokia Storytellerin, Nokia Beamerin ja Nokia Video Directorin muodossa.
– Uudet kolmansien osapuolten tekemät sovellukset, mm. Instagram, WhatsApp, Papyrus ja Vine.

Nokia esitteli Abu Dhabin Nokia World-tapahtumassa kuusi uutta laitetta, lisälaitteita, uusia kokemuksia, ja kolmansien osapuolien sovelluksia. Nokia esitteli sen ensimmäisen Windows-tabletin, Nokia Lumia 2520:n, ja isoilla näytöillä varustetut Lumia 1520- ja Lumia 1320 -älypuhelimet. Nokia esitteli myös kolme uutta Asha-mallia – mukaan lukien uuden Asha-ohjelmistoalustan ensimmäisen 3G-älypuhelimen. Laitteet edustavat markkinoiden johtavaa muotoilua, uusia, hehkuvia värejä ja entistä intuitiivisempaa käyttöliittymää edullisessa hintaluokassa. Tänään esitellyt Lumia- ja Asha-mallit jatkavat Nokian perinnettä alan johtavana kuvausinnovaattorina, ja tekevät kuvaamisesta ja kuvien jakamisesta entistä helpompaa. Nokia esitteli myös uusia lisälaitteita, sekä laajan valikoiman Nokian ja kolmansien osapuolien sovelluksia, jotka vievät Lumia- ja Asha-elämykset entistä pidemmälle.

”Mobiililaitteet ovat nyt enemmän kuin koskaan kuluttajien elämän keskipisteessä, kun ihmiset taltioivat ja jakavat kokemuksiaan ollessaan liikkeellä”, kertoo Stephen Elop, Executive Vice President, Devices & Services, Nokia.

”Me kutsumme tänään ihmisiä ympäri maailmaa vaihtamaan Nokiaan. Tuomme markkinoiden johtavan muotoilun ja uusimpia kamerainnovaatioita entistä isompiin laitteisiin ja edullisempiin hintaluokkiin uusimpien Lumia- ja Asha-laitteiden myötä. Nokia-laitteiden tarjoama laatu ja arvo vahvistuvat entisestään tehdessämme yhteistyötä sovelluskehittäjien kanssa tuodaksemme ainutlaatuisia kokemuksia Lumia-laitteille ja Windows Phone -alustalle. Laadun ja arvon merkitys on huomattu myös kuluttajien keskuudessa ympäri maailmaa. Siitä kertovat sekä Lumia- että Asha-älypuhelinten edellisestä vuosineljänneksestä kasvaneet myyntimäärät kuluvan vuoden kolmannella vuosineljänneksellä.”

Lisää tietoja uutuuksista löytyy Nokia Ääni -blogista.

Nokia Lumia 2520 – Lumia-innovaatiot Nokian ensimmäiseen Windows-tablettiin

Nokian ensimmäinen Windows-tabletti, Nokia Lumia 2520, on suunniteltu käytettäväksi missä tahansa. Värikäs 10,1-tuumainen HD-näyttö on suunniteltu tarjoamaan parhaan mahdollisen luettavuuden tabletilla niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Nokian vuosikymmenten mittaisen osaamisen ansiosta Nokia Lumia 2520 yhdistää sekä 4G LTE-taajuuden, että wlan-yhteyden, 6,7 megapikselin kameran ja ZEISS-optiikan, joka ensimmäistä kertaa tablettiin tuotuna mahdollistaa huippuluokan valokuvauksen myös hämärässä. Nokia Lumia 2520 pohjautuu Windows RT 8.1-käyttöjärjestelmään, joka tarjoaa helpon ja henkilökohtaisen käyttäjäkokemuksen, sekä nopean latauksen – jopa 80% lataus tunnissa.

Nokia Lumia 2520 tarjoaa myös useita ainutlaatuisia ohjelmistokokemuksia yksinoikeudella Lumia-tuoteperheeseen, kuten yhteistyössä DreamWorks Animation -tuotantoyhtiön kanssa kehitetyn ”Dragon’s Adventure”-pelin. Lumia 2520:ssa on myös Nokian kehittämä Storyteller-sovellus, joka tuo täysin uuden tavan koota ja kokea uudelleen kuvat ja videot tarinoina kartalla. Nokia Video Director tarjoaa mahdollisuuden editoida Lumia 2520:lla tai muilla Lumia-laitteilla kuvattuja videoita, ja heittäytyä entistäkin luovemmaksi. Integroidun HERE Maps-palvelun ansiosta Lumia 2520 on ainoa tabletti, joka tarjoaa todellisen ja luotettavan karttatoiminnon – myös ilman internet-yhteyttä. Lumia 2520 tarjoaa myös eksklusiivisen version Nokia Musiikki -palvelusta valmiiksi asennetulla Nokia Mix Radio -palvelulla.

Yhdessä Nokia Lumia 2520:n kanssa esiteltiin myös hyödyllinen ja tyylikäs lisälaite: Nokia Power Keyboard, joka tuo viisi tuntia työskentelyaikaa ja kaksi sisäänrakennettua USB-porttia lisää. Nokia Power Keyboardin ansiosta akunkestoa ei enää tarvitse miettiä. Monitoiminen Lumia 2520:ä suojaava näppäimistö sisältää normaalin näppäimistön lisäksi kosketuslevyn, joten kirjoittaminen onnistuu yhtä helposti kuin kannettavalla tietokoneella. Kun tähän vielä lisätään mukana tulevat MS Office ja Outlook, asioiden tekeminen toimiston tai kodin ulkopuolella ei ole ikinä ollut näin helppoa.

Nokia Lumia 2520 tulee saataville kiiltävän punaisena ja valkoisena sekä mattapintaisena syaanin sinisenä ja mustana. Laitteen arvioitu suositushinta ilman veroja ja muita kuluja on 499 Yhdysvaltain dollaria. Nokia Lumia 2520:n myynnin arvioidaan alkavan tämän vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana Suomessa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, muiden markkinoiden seuratessa pian perässä. Nokia Power Keyboard -näppäimistön arvioitu suositushinta on 149 Yhdysvaltain dollaria.

Lisätietoja uudesta Nokia Lumia 2520:stä löytyy Nokia Ääni -blogista.

Herätä tarinasi elämään Nokia Lumia 1520:lla ja Lumia 1320:lla

Nokia jatkaa innovointia älypuhelimissa ja esittelee ensimmäiset isonäyttöiset Lumia-älypuhelimet, Lumia 1520 ja Lumia 1320 -laitteet. Kuuden tuuman näytön ja uusimpien Windows Phone -käyttöjärjestelmän päivitysten ansiosta Lumia 1520 ja Lumia 1320 sopivat erinomaisesti vapaa-aikaan ja työntekoon. Kolmannen tapahtumaruutusarakkeen tuominen aloitusnäyttöön antaa mahdollisuuden nähdä ja tehdä enemmän isolla näytöllä.

Lumia 1520 sisältää Nokian uusimpia kamerainnovaatioita. 20 megapikselin PureView-kamera ja optinen kuvanvakain mahdollistavat terävien kuvien ottamisen myös hämärässä. Lumia 1520:ssä on käytössä jo Lumia 1020:ssä esitellyt ylinäytteistys- ja zoom-teknologia. Uusien Nokia Camera- ja Nokia Storyteller-sovellusten lisäksi, Lumia 1520:ssä on myös kuuden tuuman värikäs 1080 pisteen full-HD-näyttö, jonka ansiosta näyttöä on helppo lukea myös ulkona. Nokia Rich Recording-teknologian ja neljän sisäänrakennetun mikrofonin audiotallennusominaisuuksien ansiosta laitteella voidaan ottaa korkealaatuista videokuvaa. Laitteeseen valmiiksi asennetun Microsoft Officen ansiosta tiedostoja pystyy helposti editoimaan ja jakamaan.

Lumia 1320 tarjoaa niin ikään monia huipputason Lumia-innovaatioita suurella kuuden tuuman 720 pisteen näytöllä, ja tuo Nokia Camera-sovelluksen edulliseen hintaluokkaan. Laajan kuvaussovellusvalikoiman lisäksi Lumia 1320 tarjoaa Nokia Musiikin, joka tuo suosikkikappaleet ilmaiseksi käden ulottuville ilman mainoksia, sekä HERE-kartta- ja sijaintipalvelut perille löytämisen helpottamiseksi.

Nokia Lumia 1520 tulee saataville keltaisena, valkoisena, mustana ja kiiltävän punaisena. Laitteen arvioitu suositushinta ilman veroja ja muita kuluja on 749 Yhdysvaltain dollaria. Nokia Lumia 1520:n myynnin arvioidaan alkavan tämän vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana  Suomessa, Hong Kongissa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa sekä muilla valikoiduilla Euroopan markkinoilla, muiden markkinoiden seuratessa.

Nokia Lumia 1320 tulee saataville oranssina, keltaisena, valkoisena ja mustana. Laitteen arvioitu suositushinta ilman veroja ja muita kuluja on 339 Ýhdysvaltain dollaria. Nokia Lumia 1320:n myynnin arvioidaan alkavan vuoden 2014 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Kiinassa ja Vietnamissa, muiden valikoitujen Aasian ja Euroopan markkinoiden sekä Intian seuratessa.

Lisää Nokia Lumia 1520- ja Lumia 1320 -laitteista Nokia Ääni -blogissa.

Nokia Asha 500, Asha 502 ja Asha 503 yhdistävät kauniin muotoilun monipuoliseen mobiilikokemukseen

Asha-perheen uusimmat jäsenet tekevät seuraa suositulle Nokia Asha 501:lle, ja nostavat edullisten älypuhelininnovaatioiden riman entistäkin korkeammalle. Kaikki kolme tänään esiteltyä mallia perustuvat Nokian muotokieleen ja tuovat uuden, kristallinkirkkaan vivahteen yhdistämällä läpinäkyvän pinnan ja rohkean sisemmän värin. Menetelmän ansiosta rakenne on kestävä ja elegantti. Viiden megapikselin kameralla varustettu Nokia Asha 503 tukee 3G-yhteyksiä. Laite on saatavilla sekä Single- että  Dual-SIM -versiona.

Nokia Asha 500, Asha 502 ja Asha 503 sisältävät uudistetun  Asha-alustan ja tekevät siirtymisen toiminnosta toiseen entistäkin intuitiivisemmaksi.Uuden Asha-käyttöliittymän avulla kuvia on entistä helpompi ja nopeampi jakaa sosiaalisissa verkoissa. Kameran saa käynnistettyä yhdellä pyyhkäisyllä ja otetun kuvan pystyy jakamaan yhdellä painalluksella. Fastlane tuo käyttäjille toisen aloitusnäytön, joka mahdollistaa nopean pääsyn usein käytettyihin sovelluksiin sekä omiin sosiaalisen median suosikkiyhteisöihin. Ilmainen viestittely on tärkeä ominaisuus kuluttajille, ja WhatsApp-sovellus on tulossa Nokia Asha 501 -laitteelle. Nyt esitellyille Asha-laitteille se on saatavilla myöhemmin

Nokia Asha 500, Asha 502 ja Asha 503 tulevat saataville punaisena, keltaisena, vihreänä, syaaninsinisenä, valkoisena ja mustana. Uusien Ashojen myynnin arvioidaan alkavan tämän vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Nokia Asha 503 tarjoaa 3.5G-yhteydet, kolmen tuuman Gorilla Glass 2 -näytön, ja LED-salamalla varustetun viiden megapikselin kameran. Asha 503 tulee saataville sekä Single-SIM että Dual-SIM-versiona. Laitteen arvioitu suositushinta ilman veroja ja muita kuluja on 99 Yhdysvaltain dollaria, ja sen arvioidaan olevan jatkossa saatavilla Aasian ja Tyynenmeren alueella, valikoiduilla Euroopan markkinoilla, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Lähi-idässä.
Nokia Asha 502:ssa on kolmen tuuman näyttö, LED-salamalla varustettu viiden megapikselin kamera, ja se on saatavilla Dual-SIM-versiona, ja sen arvioitu suositushinta ilman veroja ja muita kuluja on 89 Yhdysvaltain dollaria, ja sen arvioidaan olevan jatkossa saatavilla Aasian ja Tyynenmeren alueella, valikoiduilla Euroopan markkinoilla, Afrikassa ja Lähi-idässä.

Kahden megapikselin kameralla varustetussa Nokia Asha 500:ssa on 2,8 tuuman näyttö. Laite on saatavilla sekä Single-SIM että Dual-SIM-versioina. Laitteen arvioitu suositushinta ilman veroja ja muita kuluja on 69 Yhdysvaltain dollaria, ja sen arvioidaan olevan jatkossa saatavilla valikoiduilla Euroopan markkinoilla, Aasian ja Tyynenmeren alueella, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Lähi-idässä.

Lue lisää uusista Asha-malleista Nokia Ääni -blogista.

Sovelluksilla enemmän irti innovaatioista

Uusimmista Lumia-laitteista saa eniten irti uusien sovellusten avulla, joita ovat muun muassa:
– Nokia Video Director – luo, editoi ja jaa muokattuja videoita suoraan Lumia 2520:sta.
– Nokia Beamer – jaa kokemuksia ja ideoita helposti ystävien tai kollegoiden kanssa suuntaamalla puhelimesi mihin tahansa HTML5:llä toimivaan näyttöön. Voit jakaa tiedostot, kartat, paikkatiedot tai jopa kameran etsimen isommalla näytöllä.
– Nokia Storyteller – sisällyttää puhelimella ottamiisi valokuviin HERE:n tarjoamat sijaintitiedot ja luo kronologisen kollaasin kartalle kuvien avulla.
– Dreamworks Animationin Dragon’s Adventure – eksklusiivinen koko perheen kokemus Lumia 2520:lle.
– Instagram – yhteisö kuvien ja videoiden jakamiseen.
– Papyrus ja InNote – sovelluksia, jotka mahdollistavat käsin kirjoitetut muistiinpanot.
– Vine – suosittu videopalvelu.

Myös Asha-ekosysteemiin tulee lisää sovelluksia, mukaan lukien suositut viestisovellukset WhatsApp ja LINE, PicFeed ja PicTag -kuvaussovellukset, sekä ESPN Sports Hub.

Lisätietoja uusista mahdollisuuksista sovelluskehittäjille, sekä Lumialle ja Ashalle tulevista sovelluksista löytyy osoitteesta developer.nokia.com.

Langaton lataus helpottaa liikkuvan ihmisen elämää

Uusi Nokia DC-50-langaton latauslevy mahdollistaa langattoman latauksen milloin ja missä vain, tehden siitä helpompaa ja nopeampaa. Langatonta Qi-standardia tukeva Nokia DC-50 on yhteensopiva langattomasti latautuvien Nokia Lumia-laitteiden kuten Lumia 1520:n, Lumia 1020:n, Lumia 925:n ja Lumia 920:n kanssa. Nokia DC-50 -latauslevyn arvioitu suositushinta ilman veroja ja muita kuluja on 99 Yhdysvaltain dollaria, ja sen myynnin arvioidaan alkavan maailmanlaajuisesti tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.