Nikon paljastaa Nikkor-perheen uusimman kruununjalokiven: AF-S NIKKOR 58MM F/1.4G -objektiivin

Helsinki 17. lokakuuta 2013: Nikon julkistaa tänään uuden AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G -objektiivin. Kiinteäpolttovälisen FX-koon objektiivin kuvanlaatu rikkoo rajoja. Uusi erinomaiseen kuvanlaatuun tähtäävä ja huolellisesti suunniteltu valovoimainen kiinteäpolttovälinen objektiivi on täysin omaa luokkaansa.

 

Suunnittelukonsepti on tuttu Nikonin legendaarisesta Noct-NIKKOR-objektiivista, mutta optinen rakenne on uusinta uutta, mikä mahdollistaa erinomaisen terävyyden, kontrastin ja tarkkuuden. Objektiivissa on erinomainen erottelukyky, ihastuttava bokeh-taustaefekti ja lyömätön suorituskyky suurimmalla aukolla. Tämä houkutteleekin kuvaajia, jotka haluavat kuvata heikossa valossa tai etsivät ainutlaatuisen yksilöllistä objektiivia.

”Optista rakennetta koskevat innovaatiot ovat vieneet kehitystä huimasti eteenpäin, ja Nikon pyrkii jatkuvasti parantamaan NIKKOR-objektiivien optista ja mekaanista suorituskykyä varmistaakseen niiden kyvyn vangita ja toistaa maailma todenmukaisena. Ja kuitenkin näistä edistysaskelista huolimatta vain silloin tällöin syntyy AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G -objektiivin kaltainen tuote; sen ominaisuudet ylittävät tavanomaiset odotukset. Objektiivi jättää oman yksilöllisen jälkensä, jonka todella ymmärtää vasta lopullista kuvaa katsoessaan. Vain harvoista objektiiveista tulee klassikoita, mutta tämä on vahva ehdokas niiden joukkoon”, sanoo objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava Nikon Europen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze.

Moderni legenda

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G tuo Nikonin arvostetun Noct-NIKKOR-objektiivin edut nykyaikaiseen suuren tarkkuuden valokuvaukseen. Objektiivin kehittäneet Nikonin suunnittelijat onnistuivat parantamaan huomattavasti objektiivin terävyyttä, kontrastia ja tarkkuutta. Lisäksi he onnistuivat vähentämään merkittävästi komaattista heijastusta. Tuloksena syntyi ainutlaatuinen objektiivi, jonka erinomaisen esteettisen hallinnan ansiosta valokuvaajilla on mahdollisuus ilmentää luovuuttaan monin eri tavoin ja luoda valokuvia, jotka todella erottuvat muista.

Valolla piirtämistä

Vaativien valokuvaajien tarpeisiin suunnitellun AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G -objektiivin erinomainen erottelukyky takaa, että kuvauskohteen jokainen yksityiskohta toistuu tarkasti ja virheettömästi. Kohteet toistuvat tarkasti kuvattaessa suurimmalla aukolla f/1,4, ja suurikontrastiset kuvat myös etäisistä kohteista ja heikosti valaistuista näkymistä onnistuvat aukkoa pienentämättä. Nuolimaisia komaattisia heijastuksia on onnistuttu vähentämään tehokkaasti koko kuvassa, joten pistemäiset valonlähteet, kuten katulamput, toistuvat kauniin pyöreinä pisteinä aina kuvan reunoille saakka – objektiivi tarjoaakin ainutlaatuiset mahdollisuudet yökuvaukseen. Vaikka kyseessä onkin suuriaukkoinen objektiivi, valon heikkeneminen kuvan reuna-alueilla on huomioitu tehokkaasti. Näin kirkkaus säilyy koko kuvassa, kun kuvataan suurimmalla aukolla, myös äärettömään tarkennettuna.

Ihastuttava bokeh-efekti

Ainutlaatuisen optisen rakenteen ansiosta AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G tuottaa kuvia, joissa on ihastuttava bokeh-taustaefekti ja hyvä syvyysvaikutelma. Koska kuvan epäterävyyden voimakkuus muuttuu tasaisesti etäisyyden kasvaessa tarkennetusta kohteesta, bokeh-taustaefektiin ei muodostu äkillisiä rajakohtia. Lisäksi bokeh-efektin hienot liukusävyt tarkennuspisteestä taustaan saavat aikaan uskomattoman luonnollisen syvyysvaikutelman. Mittaamalla tarkkuuden ja bokeh-efektin asteen kuvan eri tasoilla (etualalla, tarkennustasolla ja taustassa) Nikonin suunnittelijat saavuttivat täydellisen tasapainon tarkkuuden ja objektiivin poikkeamien välillä. Tuloksena syntyi miltei kolmiulotteinen vaikutelma, jota ei voi mitata MTF-käyrien avulla. Nämä edut koskevat myös videoita: tarkennuksen muuttuessa bokeh-efekti muuttuu uskomattoman tasaisesti, mistä on etua etenkin kuvattaessa tunnelmallisia kohtauksia.

Arvostettua NIKKOR-laatua

Nikonin nanokidepinnoitteen tehokas heijastuksenesto koko näkyvän valon alueella vähentää huomattavasti haamukuvia ja heijastuksia sekä parantaa kuvien kirkkautta ja kontrastia. Kolmea elementtiä hyödyntävä linssitekniikka takaa sekä optisen kirkkauden että heijastusten vähenemisen. Etulinssielementti sijaitsee syvällä objektiivin putkessa, joten heijastuksia ja haamukuvia muodostuu huomattavan vähän myös vastavaloon kuvattaessa. Nikonin SWM-ultraäänimoottori mahdollistaa tasaisen, hiljaisen ja nopean automaattitarkennuksen.

Objektiivi tulee myyntiin 31.10.2013 ja sen suositushinta on 1866 €. Objektiivin mukana toimitetaan oma vastavalosuoja sekä objektiivin pehmeä suojapussi.