Nopea Canon EOS-1D X on suunniteltu ammattilaisille

Canon EOS-1D X on uusi digitaalinen järjestelmäkamera ammattilaisluokkaan. Kamera sopii yhtä hyvin urheilukuvaukseen kuin studiotyöskentelyynkin. Uusi 18,1 megapikselin täysikokoinen kenno, uudenlainen automaattitarkennusjärjestelmä, uusi tehokas valonmittaustekniikka ja kaksi uutta DIGIC 5+ -prosessoria ovat kehittyneintä tekniikkaa, jota EOS-kameroista löytyy.

Uusia standardeja tehokkuuteen

EOS-1D X sisältää sekä uusia tekniikoita sekä päivitettyjä ominaisuuksia. Kamerassa on täyden kinokoon 18,1 megapikselin CMOS-kenno ja ISO-herkkyys joka toimii välillä 100–51200, se on myös laajennettavissa arvoon 204800. Kolme kertaa tavanomaista DIGIC 5 -prosessoria nopeampi DIGIC 5+ pystyy käsittelemään suuren määrän kuvadataa nopeasti ja myös vähentämään kuvakohinaa merkittävästi. Valmistajan mukaan kaksi kameran DIGIC 5+ -prosessoria tuottavat kahden valotusaskelen parannuksen kohinanvaimennukseen, joten myös erittäin heikossa valaistuksessa kuvauksen pitäisi onnistua. Jatkuva kuvaus täydellä resoluutiolla onnistuu kuvataajuudella 12 kuvaa/s. Kamerassa on 61 pisteen laaja-alainen automaattitarkennusjärjestelmä, joista 41 on ristikkäistyyppistä, joista edelleen viisi on kaksoisristikkäistyyppisiä. Automaattitarkennuksen esiasetukset on suunniteltu erityisesti haastavia kohteita silmällä pitäen.

Videokuvausta järjestelmäkameralla

EOS-1D X sopii myös videokuvaajille, jotka haluavat hyödyntää EOS-järjestelmän laajaa objektiivi- ja lisävarustevalikoimaa. Valotusta, tarkennusta ja kuvataajuutta voi säätää myös Full HD (1920 x 1080p) -videokuvauksessa. Äänen tasoja voi katsella ja säätää nestekidenäytöllä. Aiempaa pidempi tallennusaika on mahdollinen, koska kamera luo uuden tiedoston 4 gigatavun rajan ylittyessä. Uusi intra-frame-videokoodekki rajoittaa kuvadatan pakkausta, jotta informaatiota säilyy mahdollisimman paljon jälkikäsittelyyn.

Kestävä rakenne

EOS-1D X -kameran runko on valmistettu magnesiumseoksesta. Yhdysrakenteisessa EOS-kennonpuhdistusjärjestelmässä käytetään Canon-objektiivien ultraäänimoottoreista tuttua tekniikkaa, jonka värähtelyt poistavat pölyä ja likaa kennosta. EOS-1D X on pöly- ja kosteussuojattu, kun kameraa käytetään Canonin sääsuojattujen EF-objektiivien kanssa. Uuden suljinmekanismin kerrotaan kestävän 400 000 valotusta.

100 prosentin näyttö

Koko kuva-alan näyttävässä 1 040 000 pisteen suurikokoisessa 8,11 cm:n (3,2 tuuman) Clear View II -nestekidenäytössä on heijastuksia ehkäisevä pinnoite, joka helpottaa kuvien katselua kirkkaassa valaistuksessa. Valikoissa on uusi käyttöliittymä. Uudella automaattitarkennuksen välilehdellä voidaan tehdä tarkennuksen esiasetuksia.

Langatonta kuvien siirtoa WiFi-lähettimellä

EOS-1D X -kameran kanssa julkaistaan WiFi-lähetin WFT-E6, jolla kuvat siirtyvät langattomasti. Lähetin tukee 802.11n WiFi -standardia ja Bluetooth-yhteyttä ulkoisiin GPS-laitteisiin. Kamerassa olevia kuvia on mahdollista myös tarkastella yhteensopivalta näytöltä DLNA[4]-yhteyden avulla.

EOS-1D X -kamera toimii myös uuden GPS-vastaanottimen GP-E1 kanssa. Paikkatiedot voi lisätä EXIF-dataan. GP-E1 hyödyttää erityisesti luontokuvaajia, joiden on tarpeen tallentaa kuvauspaikan sijaintitiedot myöhempää käyttöä varten.

Canon EOS-1D X -kameran tärkeimmät ominaisuudet

  • 18,1 megapikselin täysikokoinen CMOS-kenno
  • Kuvataajuus 14 kuvaa/s (täydellä resoluutiolla 12k/s)
  • ISO 100–51200, laajennettavissa arvoon H: 204800
  • 61 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä
  • 100 000 pikselin RGB-valonmittaus DIGIC 4 -prosessorin avustuksella
  • Full HD 1080p -EOS-videokuvaus
  • Kaksi DIGIC 5+ -prosessoria
  • 1 040 000 pisteen 8,11 cm:n (3,2 tuuman) Clear View II -nestekidenäyttö
  • Ethernet-portti

Canon EOS-1D X on saatavilla huhtikuussa 2012. Kameran alustava svh on 6000 euroa.