Päästä luovuutesi lentoon Nikonin D5300-järjestelmäkameralla

Helsinki, 17. lokakuuta 2013: Nikonin tänään julkistama D5300-malli on Nikonin ensimmäinen DX-koon digitaalinen järjestelmäkamera, jossa on yhdysrakenteiset Wi-Fi- ja GPS-toiminnot.

Niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kuvaajalle soveltuva D5300 on digitaalinen järjestelmäkamera, joka on suunniteltu luovaan ja monipuoliseen käyttöön. Se innostaa kuvaamaan näyttäviä valokuvia ja elokuvia. Kyseessä on Nikonin ensimmäinen yhdysrakenteisella Wi-Fi-yhteydellä varustettu digitaalinen järjestelmäkamera. Se antaa luoville kuvaajille loistavan mahdollisuuden tallentaa ja jakaa näkemyksiään uskomattoman yksityiskohtaisina valokuvina ja elokuvina. Kameran innovatiivinen 24,2 megapikselin DX-kokoinen CMOS-kenno on erityisesti suunniteltu toimimaan ilman optista alipäästösuodinta (OLPF), joten se tallentaa pienimmätkin yksityiskohdat hämmästyttävän terävinä. Kameran yhdysrakenteinen Wi-Fi-toiminto mahdollistaa kameran liittämisen suoraan älypuhelimeen tai tablettiin, jolloin kuvat voi jakaa heti ottamisen jälkeen. Kameran GPS-toiminto lisää automaattisesti geotunnisteet matkakuviin. Tämä innostava uutuuskamera toteuttaa luovat ideat hämmästyttävän yksityiskohtaisesti ja saa käyttäjänsä huomaamaan itsestään uusia ulottuvuuksia. Valokuvien jakaminen on nyt entistä helpompaa.

Näin kommentoi Marina Gurevich, Product Manager, Consumer D-SLR, Nikon Europe: ”D5300 on erinomainen kamera luoville ja sosiaalisille ihmisille, jotka haluavat jakaa näkemyksensä maailmasta laadukkaina kuvina. Siinä on yhdysrakenteiset Wi-Fi- ja GPS-toiminnot sekä runsaasti muita hienoja ominaisuuksia, kuten suuri herkkyys (jopa ISO 12 800) sekä Nikonin uusi tehokas EXPEED 4 -kuvaprosessori, jotka tuovat jaettaviin kuviin aivan uuden laatuluokan. Kamerassa on suuri, tarkka ja kääntyvä näyttö, joten sitä on miellyttävä käyttää.”

Yhdysrakenteinen Wi-Fi

D5300 on ensimmäinen Nikonin digitaalinen järjestelmäkamera, jossa on sisäänrakennettuna yhdysrakenteinen Wi-Fi-yhteys. Se uudistaa valokuvien jakamisen täysin. Kuvat voi lähettää suoraan kamerasta mihin tahansa iOS™- tai Android™-älylaitteeseen1 ja ladata helposti yhteisöpalveluihin, kuten Facebookiin, Instagramiin tai Twitteriin. Voit jakaa hämmästyttävän laadukkaita kuvia, jotka herättävät varmasti huomiota ja tekevät vaikutuksen kaikkiin katsojiin. Wi-Fi-toiminto on varsin näppärä myös kuvauskäytössä, sillä se mahdollistaa kameran etäohjaamisen siihen liitetyllä älylaitteella. Kuvattavaa näkymää voi myös esikatsella älylaitteen näytöstä. Kun kamerassa on näiden ominaisuuksien lisäksi myös kääntyvä näyttö, mahdollisuudet häikäisevien omakuvien ottamiseen ovat rajattomat.

Yhdysrakenteinen GPS

Jos haluat jakaa jännittäviä kuvia, D5300-kameran yhdysrakenteiset GPS- ja Wi-Fi-toiminnot ovat täydellinen pari. GPS-toiminnolla geotunnisteiden lisääminen kuviin käy helposti ilman ulkoisia sovittimia. Se tallentaa esimerkiksi leveys- ja pituuspiirin sekä korkeuden kuvan EXIF-tietoihin, jolloin matkalla otetut kuvat ovat saman tien valmiita jaettaviksi. Matkakuviin tallentuu entistä enemmän tietoa, ja koska GPS-tietojen tallennus toimii myös silloin, kun kamerasta on katkaistu virta, voit pitää kirjaa kulkureitistäsi myös silloin, kun et kuvaa2. Nikonin ViewNX 2 -ohjelmistolla voit tehdä tietojen perusteella matkakarttoja ja jakaa ne NIKON IMAGE SPACE -palvelussa tai missä tahansa muussa GPS-tietoja tukevassa yhteisöpalvelussa tai kuvanjakosivustossa, kuten Flickrissä.

Uskomaton kuvanlaatu

D5300:n sydän on 24,2 megapikselin DX-kokoinen CMOS-kenno, joka takaa todenmukaiset ja yksityiskohtaiset kuvat. Tämä innovatiivinen kuvakenno on erityisesti suunniteltu toimimaan ilman optista alipäästösuodinta (OLPF), ja se ottaa kaiken irti jokaisesta megapikselistä, jotta objektiivin edessä oleva kohde tallentuisi mahdollisimman tarkasti. NIKKOR-objektiivia käytettäessä pienipiirteiset kohteet, kuten karvat tai höyhenet, toistuvat täydellisesti.

Suuri ISO-herkkyys (jopa 12 800, laajennettavissa arvoa 25 600 vastaavaksi) yhdessä Nikonin uuden tehokkaan EXPEED 4 -kuvaprosessorin kanssa varmistaa entistäkin selkeämmät valokuvat ja videot myös heikoissa valaistusolosuhteissa. Erittäin tarkan 2 016 kuvapisteen RGB-mittauskennon lähettämien tietojen avulla kameran aiheentunnistusjärjestelmä optimoi automaattivalotuksen, automaattitarkennuksen ja automaattisen valkotasapainon ja takaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun. Sarjakuvauksella voi ottaa jopa 5 kuvaa sekunnissa, jolloin nopeat liikkeet ja ilmeet tallentuvat juuri oikealla hetkellä. Myös tarkennus osuu kohdalleen, sillä älykäs 39 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on keskellä 9 ristikkäistyyppistä sensoria, on aina tilanteen tasalla.

Tuore näkökulma

Monipuolinen D5300 sisältää kaiken, mitä mielenkiintoisten ja inspiroivien kuvien ottamiseen tarvitaan; tavoitteena on rohkaista kuvaajia löytämään oma tapansa valokuvata. Kameran suuressa 8,1 cm:n (3,2 tuuman) ja tarkassa 1 037 000 pisteen nestekidenäytössä on laaja katselukulma. Näytön kääntäminen, kallistaminen ja kiertäminen avaa uusia näkökulmia ja tekee valokuvaamisesta ja videokuvaamisesta entistä mielenkiintoisempaa.

Lisää mahdollisuuksia tarjoavat kameran eri työkalut, jotka tuovat vaativatkin ammattilaistekniikat helposti jokaisen ulottuville. Esimerkiksi HDR (laaja dynaaminen alue) tuottaa erinomaisen lopputuloksen suurikontrastisissa olosuhteissa, ja 16 kuvausohjelmaa takaavat nopeat ja täydelliset kuvat erilaisissa tilanteissa. Kamerassa on myös runsaasti erikoistehosteita valokuville ja videoille. Voit kokeilla erikoisiakin ideoita esimerkiksi käyttämällä yksittäisiä värisävyjä tunnelman luomiseen tai tavoittelemalla retrovaikutelmaa lelukameratehosteella.

Inspiroivia Full HD -videoita

Jos luova visiosi vaatii videokuvaa, ratkaisu on D5300:n D-video-toiminto, joka tallentaa sulavat ja yksityiskohtaiset Full HD -videoleikkeet jopa 50p/60p:n kuvataajuudella. Kuvauksen voi aloittaa vaivattomasti painamalla videon tallennuspainiketta, ja kamera takaa HD-kuvauksen vaatiman erinomaisen suorituskyvyn ja tarkkuuden. Jatkuva reaaliaikanäkymän automaattitarkennus huolehtii kuvattavan kohteen tarkkuudesta hurjimmassakin vauhdissa, ja kamera myös seuraa kohdetta kohteen seurannan tai automaattisen kasvotarkennuksen avulla. Kameran yhdysrakenteinen stereomikrofoni ja yhteensopivuus Nikonin ulkoisen ME-1-stereomikrofonin kanssa takaavat kirkkaan ja selkeän äänen videoihin. Ja kun tuorein otoksesi on valmis jaettavaksi, voit kytkeä kameran HDMI-lähdön kautta suoraan teräväpiirtotelevisioon ja nauttia videoista ja valokuvista loistavalla teräväpiirtolaadulla.

Älykäs muotoilu

D5300:n runko on vielä pienempi ja kevyempi kuin edeltävässä mallissa (D5200), ja kääntyvä nestekidenäyttö on suurempi. D5300:lla onkin ilo kuvata. Tämä erittäin kevyt kamera (runko painaa vain 480 g ilman akkua ja muistikorttia) on ihanteellinen matkakumppani, ja sen muotoilu takaa pitävän otteen. Värivaihtoehdot ovat musta, punainen ja harmaa. Suuri ja tarkka nestekidenäyttö toistaa valokuvien ja videoiden jokaisen yksityiskohdan. Näytön kirkkautta voi säätää, mikä parantaa kuvan näkyvyyttä erittäin kirkkaassa tai vähäisessä valaistuksessa kuvattaessa. Uudenlainen pentapeili kasvattaa etsimen suurennuksen noin 0,82-kertaiseksi, mikä helpottaa otosten sommittelua. Nikonin erinomainen ergonomia, helppokäyttöiset valikot ja kosketuspainikkeet usein tarvittaville toiminnoille, kuten D-video- ja reaaliaikanäkymä-toiminnolle, tekevät kameran käytöstä nopeaa ja johdonmukaista, jolloin kuvaaja voi keskittyä ideoimiseen.

NIKKOR-objektiivien, salamalaitteiden ja järjestelmien yhteensopivuus

Yksi D5300:n kiistattomia etuja on sen yhteensopivuus Nikonin monipuolisen NIKKOR-objektiivivalikoiman ja tehokkaiden lisävarusteiden kanssa. Kun yhdistät jonkin näistä monikäyttöisistä lisävarusteista D5300-kameraan, huomaat pian yhdistelmän rajattomat mahdollisuudet. NIKKOR-objektiivien optinen suorituskyky on maailmankuulu, ja D5300 on yhteensopiva kaikkien DX-koon objektiivien kanssa. Valitse perus- tai matkakäyttöön sopiva kompakti zoom, valovoimainen kiinteäpolttovälinen objektiivi, jolla saa kauniin bokeh-efektin (taustan epäterävyyden), tai laajakulma- tai mikro-objektiivi – joka tilanteeseen löytyy varmasti sopiva. Mikä tahansa niistä on niin tarkka ja joustava, että saat kaiken irti kameran 24,2 megapikselin tarkkuudesta: valokuvien elävät värit ja kontrastit häikäisevät, ja erilaiset tehosteet monipuolistavat videokokeiluja. Nikon-salamalaitteet, kuten SB-400 ja SB-700, puolestaan mahdollistavat valaistuksen luovan käytön, ja lisävarusteena saatavilla langattomilla kauko-ohjaimilla, kuten WR-R10:llä ja WR-T10:llä, voit ohjata kameran tärkeimpiä toimintoja vaikka ilman näköyhteyttä.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

– Yhdysrakenteinen Wi-Fi ja GPS
– 24,2 megapikselin DX-kokoinen kenno, jossa ei ole optista alipäästösuodatinta
– ISO-herkkyys 100–12 800 (laajennettavissa ISO 25 600:aa vastaavaksi) takaa erinomaisen kuvanlaadun heikossa valaistuksessa
– Nopea ja tehokas EXPEED 4 -kuvaprosessori
– 39 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jonka keskiosassa on neljä ristikkäistyyppistä tunnistinta
– Nikonin aiheentunnistusjärjestelmällä varustettu 2 016 pisteen RGB-mittauskenno
– Sarjakuvausnopeus 5 kuvaa/s
– Suuri, kääntyvä näyttö: 8,1 cm:n (3,2 tuuman) nestekidenäytössä on laaja katselukulma ja suuri – 1 037 000 pisteen tarkkuus
– 1 080/60/50/25/24p Full HD -elokuvatoiminto
– HDMI-lähdön tuki
– Yhdysrakenteinen stereomikrofoni ja ulkoisen mikrofonin tuloliitäntä
– HDR ja Aktiivinen D-Lighting
– Erikoistehosteet valokuviin ja elokuviin
– 16 kuvausohjelmaa
– Etsimessä aiempaa parempi suurennus (noin 0,82-kertainen) uudenlaisella pentapeilillä
– Pieni ja kevyt runko: koko noin 125 x 98,0 x 76,0 mm, paino vain 480 g (ilman akkua ja muistikorttia)
– Onnistunut muotoilu takaa hyvän kuvausotteen
– Parannettu graafinen käyttöliittymä ja selkeämmät valikot
– Kolme värivaihtoehtoa: musta, punainen ja harmaa
– Laajennettava järjestelmä: yhteensopiva kaikkien DX-koon NIKKOR-objektiivien ja Nikon-salamalaitteiden kanssa
– Yhteensopiva langattomien WR-R10- ja WR-T10-kauko-ohjainten kanssa

Suositushinnat ovat: D5300 pelkkä runko, 875 €, D5300 + 18-55mm, 990 € ja
D5300 + 18-140mm, 1225 €. Kamera tulee myyntiin 14.11.2013.