Panasonic esittelee viisi kamerauutuutta

Panasonic tuo markkinoille viisi mielenkiintoista kamerauutuutta. Eräs odotetuimmista uutuuksista on DMC-LX5, joka on seuraaja erittäin suositulle LX3:lle. Superzoomien FZ-tuotesarja uudistuu kahdella mallilla, jotka ovat DMC-FZ45 ja DMC-FZ100. Kesän pokkariuutuudet ovat kovaa käyttöä kestävä DMC-FT10 ja Full HD -videokuvaan yltävä DMC-FX700, jossa on kosketusnäyttö.

Valokuvausharrastajien keskuudessa hartaasti odotettu DMC-LX5 on saanut uuden optiikan, prosessorin sekä sensorin, ja kamerassa on koko joukko uusia valokuvauksen harrastajille suunnattuja ominaisuuksia. Uusi optiikka (F2.0 24 mm LEICA DC VARIO-SUMMICRON) minimoi kuvakohinan ja tallentaa kuvat korkearesoluutioisina ja terävinä pienintä yksityiskohtaa myöten. Kameran optinen zoomi on 3,8-kertainen (90 mm), ja 24 millimetrin laajakuvalinssi tekee LX5:stä monikäyttöisen. Uudistunut sensori mahdollistaa täyden kuvanlaadun ISO 800:aan asti ja nostaa maksimiherkkyyden peräti ISO 12800:aan.

LX5:n päälle on sijoitettu uusi videopainike, jota painettaessa kamera aloittaa HD-videon tallentamisen joko AVCHD Lite- tai Motion JPEG -formaatissa. Käyttäjä voi videokuvauksen aikana säätää käsin sulkijan nopeutta ja aukon kokoa. Panasonicin Intelligent Auto -kuvausautomatiikka (iA) toimii sekä valokuvia että videota kuvattaessa. LX5:n rungossa on uudelleen suunniteltu kädensija sekä mahdollisuus kiinnittää ulkoisia apuvälineitä, kuten salama ja sähköinen tai optinen etsin. Kameran linssissä olevassa kuvasuhteen valitsimessa on valittavissa uutuutena 1:1 jo LX3:ssa olleiden 4:3:n, 3:2:n ja 16:9:n lisäksi. Multi Aspect -tilassa LX5 tallentaa kuvan kolmessa kuvasuhteesa (4:3, 3:2 ja 16:9) samanaikaisesti.

Superzoom-hybridikamerat

FZ45 ja FZ100 ovat molemmat täyshybridikameroita sekä valo- että videokuvaukseen. Kamerat sisältävät tehokkaan zoomin ja monipuoliset käyttömahdollisuudet pienessä koossa. Kummankin mallin ominaisuuksiin kuuluvat 24x optinen zoomi (25-600 mm), 14,2 megapikselin kenno ja videopainike, jota painamalla kamerat tallentavat HD-videota joko Full HD AVCHD- (FZ100) tai AVCHD Lite -tilassa (FZ45).

FZ100:n näyttöä voi pyörittää vapaasti akselinsa ympäri sekä kääntää eri kulmiin tarpeen mukaan kuvauksen aikana. FZ100 sisältää paikan ulkoiselle salamalle ja kykenee Burst Shooting -tilassa tallentamaan jopa 11 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla.

Huippuluokan videokuvaa ja kuvausta pinnan alla

Panasonic tuo markkinoille kaksi uutta pokkaria. Kosketusnäytöllinen FX700 sijoittuu kompaktikameroiden kärkiryhmään. 14,1 megapikselin kennolla varustettu kamera on varustettu kirkkaalla 24 millimetrin laajakuvalinssillä. FX700 tallentaa videokuvaa Full HD AVCHD -tilassa. Kosketusnäytöltä säädettävä tarkennus tekee kuvauksesta erittäin helppoa. Viisinkertaisen optisen zoomin sisältävä FX700 tallentaa Burst Shooting -tilassa jopa kymmenen kuvaa sekunnissa.

DMC-FT10 on uusi tulokas kovaa käyttöä kestävään FT-tuoteperheeseen. Pienikokoinen FT10 sisältää 14 megapikselin kennon, nelinkertaisen optisen zoomin ja Mega O.I.S. -teknologian, joka estää kuvauskäden heilahtelun vaikutukset kuvaustulokseen. Kuvausta helpottaa myös Intelligent Auto -kuvausautomatiikka (iA). FT10 tallentaa HD-videokuvaa Motion JPEG -tilassa jopa veden alla. FT10 on vesitiivis kolmen metrin syvyyteen asti ja kestää pudotuksen 1,5 metrin korkeudelta. Rakenteensa ansiosta kamera ei ole altis pölylle, ja se säilyttää toimintakuntonsa jopa kymmenen asteen pakkasessa.

Saatavuus:

DMC-FZ100 tulee saataville jo elokuussa. FZ45, LX5, FT10 ja FX700 tulevat saataville syyskuun aikana. Kameroiden hinnat eivät ole vielä tiedossa.