Panasonicin taskukokoiset videokamerat vastaavat nopeaan kuvaustarpeeseen

Panasonic tuo markkinoille kaksi poikkeuksellisen pienikokoista videokameraa. Molemmat uutuudet kykenevät Full HD -tallennukseen (1920×1080) ja niiden avulla videot siirtyvät kätevästi YouTubeen tai Facebookiin.

HM-TA1 – pieni koko, suuri kuvanlaatu

TA1 on kompakti täyteen HD-tarkkuuteen kykenevä mobiilikamera, joka sujahtaa mainiosti rintataskuun tai olkalaukun sivutaskuun. Kamera on erittäin helppokäyttöinen ja nopeasti kuvausvalmis, jos yllättävä kuvaustarve osuu kohdalle. TA1 tallentaa videokuvaa Full HD -tarkkuudella MPEG-4 AVC -muodossa. Tarvittaessa videotiedostot voi tallentaa myös Applen iFrame -formaatissa, jolloin niiden käsittely Applen iMoviessa on vaivatonta.

TA1:een on integroitu USB-liitin, joten kameran voi liittää tietokoneeseen ilman erillistä USB-kaapelia. Mukana tulee sovellus, jonka avulla videotiedostot voi lähettää suoraan YouTubeen tai Facebookiin. Valokuvien ottaminen onnistuu helposti erillisellä valokuvapainikkeella. TA1 tallentaa kuvatun materiaalin SD-, SDHC- tai SDXC-muistikortille.

HDC-SDX1 – pieni ja pippurinen

SDX1 on maailman pienin kuluttajakäyttöön tarkoitettu videokamera. Se painaa laitteen mukana toimitettavan akun kanssa vain 229 grammaa. Kamera tallentaa videokuvaa Full HD -tarkkuudella joko AVCHD- tai MPEG-4 AVC -muodossa. Videot voi tallentaa myös iFrame-muodossa, jolloin ne ovat helposti editoitavissa Applen iMoviella. Entistä tehokkaampi HYBRID O.I.S. -kuvanvakautusteknologia osaa estää kuvauskäden liikkumisen aiheuttaman kuvan epätarkentumisen sekä ranteen että koko käsivarren liikkuessa joko vertikaalisesti tai horisontaalisesti.

SDX1:n LCD-näyttö toimii virtakytkimenä, ja kamera on käyttökunnossa noin sekunnin kuluttua näytön avaamisesta. SDX1:n runsaiden ominaisuuksien käyttö on helppoa kosketusnäytön ansiosta. Kamerassa on 35,8 millimetrin laajakuvalinssi, 20-kertainen optinen zoomi (23x Intelligent Zoom) ja Wind Noise Canceller -teknologia, joka vähentää tuulen suhinan aiheuttamia häiriöääniä. Intelligent Auto -kuvausautomatiikka (iA) sekä kasvojentunnistusteknologia helpottavat kuvaamista. SDX1 valitsee automaattisesti parhaat kuvausasetukset, tunnistaa kasvot ja kohdentaa kuvan niihin.

SDX1 tallentaa videot SD-, SDHC-, ja SDXC-muistikorteille. Kameran mukana toimitettavan sovelluksen avulla videot saa ladattua YouTubeen ja Facebookiin nopeasti ja vaivattomasti.

Videopuhelut Skypen kautta

Sekä TA1 että SDX1 ovat liitettävissä tietokoneeseen USB-liitännän avulla, ja niitä voi käyttää webbikamerana esimerkiksi Skype-videopuheluissa.

Saatavuus:
HDC-SDX1 on saatavilla elokuun lopulla. HM-TA1 tulee saataville syyskuussa. Kameroiden hinnat eivät ole vielä tiedossa