Panasonic esitteli maailman pienimmän järjestelmäkameran

Panasonic on esitellyt maailman pienimmän ja kevyimmän järjestelmäkameran. Lumix DMC-GF2:n luvataan pystyvän pienestä koostaan huolimatta hämmästyttävän hyvään kuvanlaatuun.  Full HD -videokuvaus (1920×1080, 50i) on myös mahdollista.

 

DMC-GF2 on uusi tulokas Panasonicin suosittuun G-tuoteperheeseen, jossa käytetty peilitön Micro Four Thirds -järjestelmä pyrkii yhdistämään perinteisten järjestelmäkameroiden kuvanlaadun ja kompaktikameroiden käyttömukavuuden. Uudistetulla salamatekniikalla varustettu Lumix DMC-GF2 on fyysisiltä mitoiltaan 19 prosenttia edeltäjäänsä pienempi, ja se sisältää entistä monipuolisemmat kuvausominaisuudet. GF2 on tarkoitettu niille, jotka haluavat ottaa laadukkaita valokuvia, mutta eivät halua kantaa raskasta järjestelmäkameraa mukanaan.

Kosketusnäyttö, sisäänrakennettu salama ja Full HD

GF2 on varustettu Panasonicin uudella graafisella käyttöliittymällä, joka hyödyntää kameran kosketusnäyttöä entistä tehokkaammin, ja valokuvaaminen on helppoa. Käyttäjä voi esimerkiksi tarkentaa kuvan haluamaansa kohteeseen napauttamalla kohdetta kosketusnäytöllä. Myös kameran sulkijan voi laukaista kosketusnäyttöä napauttamalla.

Panasonic DMC-GF2

GF2:n sisäänrakennetussa salamassa on uusi pop-up -mekanismi, joka vähentää linssin ja salaman välisestä lyhyestä etäisyydestä johtuvaa ns. vinjettiefektiä. Sisäänrakennetun salaman avulla GF2:lla on mahdollista ottaa laadukkaita kuvia myös sisätiloissa sekä hämärässä ilman erillistä salamalaitetta, mikä miellyttää pokkarikameroihin tottuneita valokuvauksen harrastajia.

Panasonic DMC-F2 salama

Panasonic DMC-GF2Videokuvaamisen aloittaminen on nopeaa. GF2:ssa on erillinen painike videokuvaukselle, jonka avulla Full HD -videokuvaus käynnistyy välittömästi. Kameran mikrofoni tallentaa äänet Dolby Digital Stereo -standardin mukaisesti. Wind Cut -toiminto estää tuulen suhinan tallentumisen ääniraidalle.

Kokemattomien videokuvaajien apuna on muista Lumix-kameroista tuttu iA-kuvaustila (intelligent Auto), jonka ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa optinen kuvanvakautus (O.I.S.) ja automaattinen kasvojen tunnistus, joka säätää tarkennuksen, sulkijan aukon ja kontrastin, ja tallentaa ihmisten kasvot mahdollisimman aidoissa väreissä.

Kokoonpanovaihtoehdot

  • DMC-GF2CEC – 14 mm pancake, F2,5
  • DMC-GF2KEC – 14-42 mm zoom, F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.

Tärkeimpiä ominaisuuksia

  • 12.1 megapikselin huippunopea Live MOS -kenno
  • Full HD video (1920×1080, 50i)
  • Kolmen tuuman ja 460 000 pisteen LCD-kosketusnäyttö
  • 3D-yhteensopiva
  • Sisäänrakennettu salamavalo
  • Erittäin kevyt ja pienikokoinen: rungon paino 265 grammaa
  • Viisi värivaihtoehtoa: musta, hopea, valkoinen, punainen ja pinkki

Yhteensopivuus 3D-linssien kanssa

Kolmiulotteisuus on tullut jäädäkseen. Panasonic on jo tuonut markkinoille 3D-televisioita, 3D-blu-ray-soittimia sekä 3D-videokameran. GF2 on 3D-yhteensopiva. Kolmiulotteisia valokuvia voi ottaa Panasonicin uuden 3D-objektiivin (Lumix G H-FT012) kanssa.

Uusi 14 mm pannukakkulinssi

Toinen kahdesta markkinoille tulevista GF2-kokoonpanoista on varustettu uudella 14 mm pannukakkulinssillä (Lumix G H-H014), joka painaa 55 grammaa.

Hinnat ja saatavuus

GF2 tulee markkinoille tammikuussa 2011. Kokoonpanovaihtoehtojen hinnat eivät toistaiseksi ole tiedossa. GF2:n ja muiden G-sarjan mallien kanssa yhteensopiva 3D-objektiivi ja 14 mm pannukakkulinssi ovat jo saatavilla.