Sony esittelee digitaalisen kuvaamisen uusia ratkaisuja Photokina-messuilla

Sony paljastaa  A-mount-kameramallien prototyypit sekä uusien E-mount-objektiivien tulevat uutuusmallit

Sony esittelee laajan digitaalisen kuvaamisen tuotevalikoimansa tuotteita Photokina-messuilla. Sonyn osastolla hallissa 5.2 esittelyssä ovat viimeisimmät lisäykset α-malliston (lausutaan‘Alpha’) järjestelmäkameroihin sekä Cyber-shot-kompaktikamerat, Handycam-HD-videokamerat, Bloggie™ Mobile HD snap -kamerat ja myös digitaaliset S-Frame-valokuvakehykset.

 

A-mount-järjestelmäkamerat

Sony esittelee ensimmäistä kertaa Euroopassa uudet järjestelmäkamerat (prototyypit), jotka hyödyntävät Translucent Mirror -teknologiaa. α55 ja α33 on suunnattu vaativille harrastajille ja amatööreille. Ne ovat ensimmäiset Translucent Mirror -teknologiaa käyttävät kamerat jotka tarjoavat kuvaajalle luovia mahdollisuuksia. Toisin kuin perinteisissä digitaalisissa järjestelmäkameroissa, uutuuksien suunnittelu mahdollistaa kompaktissa rungossa nopean kuvaamisen jatkuvalla automaattitarkennuksella niin still- kuin HD-videokuvauksessakin.

Esittelyssä ovat myös uudet kehitteillä olevat A-mount-järjestelmän lisätarvikkeet, joihin kuuluvat salama, akkukahva, vakiozoom ja teleobjektiivi.

E-mount-kiinnitystä käyttävät kamerat: NEX-5 ja NEX-3

E-mount-kiinnitystä tukevien kameroiden, objektiivien ja lisävarusteiden kasvava valikoima on esillä Photokina-messuilla. Pienikokoisissa ja kauniissa NEX-5 ja NEX-3 -kameroissa on APS-C-kokoinen kenno, joka tarjoaa isoa järjestelmäkameraa vastaavan laadun still-kuvissa ja video-otoksissa, mutta myös vaihdettavien objektiivien tuoman luovan vapauden. Esitteillä on seitsemän uuden objektiivin prototyypit, jotka tukevat E-mount-kiinnitystä. Objektiivit tulevat myyntiin vuosien 2011 ja 2012 aikana.

 

 

Lokakuun puolivälistä lähtien saatavilla oleva ohjelmistopäivitys lisää raikasta toiminnallisuutta NEX-5- ja NEX-3-kameroihin. Automaattitarkennus on käytössä myös A-kiinnitteisissä SAM- ja SSM-objektiiveissa, kun hankkii LA-EA1-kiinnitysadapterin. Uusi käyttäjäohjelmointi mahdollistaa useasti käytettävien toimintojen siirtämisen painikkeisiin sekä toiminnon, jolla voi kuvata videota esiasetetulla himmentimen aukolla.

Digitaaliset Cyber-shot-kompaktikamerat

Digitaalisten Cyber-shot-digikameroiden mallisto kattaa runsaasti ominaisuuksia sisältävän W-sarjan, suorituskykyisen H-sarjan sekä erittäin litteän T-sarjan. Cyber‑shotin avainominaisuuksiin kuuluvat AVCHD-teräväpiirtovideo, 3D-pyyhkäisypanoraama ja Superior Auto -toiminto, jonka avulla aloittelevakin kuvaaja yltää hyviin tuloksiin erilaisissa kuvaustilanteissa.

Handycam-HD-videokamerat

Flash-muistiin tai kiintolevylle tallentavissa Handycam-videokameroissa yhdistyvät Sonyn kuvailmaisinteknogia, tehokas digitaalinen prosessointi sekä kehittynyt optinen suunnittelu. Osassa malleista oleva Exmor R™ CMOS -kenno lisää herkkyyttä ja parantaa videokuvan laatua vähentämällä selvästi kohinaa kuvattaessa niukassa valossa. SteadyShot-tekniikka on nyt kolmetoiminen, minkä ansiosta otoksista luvataan tulevan vakaita pitkilläkin polttoväleillä ja jopa kuvaajan kävellessä.

Bloggie Touch™ Mobile HD -videokamera

Bloggie™-perheen uusin tulokas, tyylikäs Bloggie Touch MHS-TS20 sisältää isokokoisen kosketusnäytön, 360° panoraamavideokuvauksen sekä esiinkääntyvän USB-liittimen, jonka avulla kuvattu materiaali on helppo siirtää PC:lle. Kameran ohjelmisto helpottaa valokuvien ja videoleikkeiden jakamista verkkopalveluiden kautta, joihin kuuluu myös Sonyn uusi Personal Space -palvelu.

 

Digitaalinen S-Frame-valokuvakehys

Digitaalisten S-Frame-kehysten valikoima 2010 sisältää malleja, joiden paneelien koot ovat 17,8–25,9 cm (7-10,2”). Hienoimmat niistä näyttävät AVCHD-videoita stereoäänellä. Valikoima sisältää myös D830L:n, joka on akuilla toimiva kannettava valokuva-albumi.