Panasonic julkistaa 3D-blu-ray-soittimen

Panasonicin 3D-blu-ray-soittimen vahvuuksia ovat erinomaiset kuva- ja äänentoisto-ominaisuudet sekä monipuoliset verkkotoiminnot

Helsinki, 26. huhtikuuta, 2010. Panasonic laajentaa 3D-tarjontaansa julkistamalla DMP-BDT300-blu-ray-soittimen. Laite on maailman ensimmäisiä täysteräväpiirtoon pystyvistä 3D-blu-ray-soittimia.

Panasonicin uusi 3D-blu-ray-soitin sisältää alan edistyksellisintä tekniikkaa. BDT300 hyödyntää Panasonic Hollywood Labsin kehittämiä, uuden sukupolven uniPhier LSI-prosessoreita, joiden laskentavoima takaa, että laite pystyy esittämään täysteräväpiirtoisten 3D-elokuvien sisältämän informaatiomäärän sujuvasti. Soitin käyttää täysteräväpiirtoisten (1980×1080) 3D-kuvien muodostamiseen sekvenssitekniikkaa, jossa vasemmalle ja oikealle silmälle näytetään vuorotellen erillisiä täysteräväpiirtokuvia. Aivot muodostavat näistä kolmiulotteisen näkökokemuksen. BDT300:n toistama kuva on erittäin laadukas, ja se toimii saumattomasti 3D- televisioiden kanssa.

3D-blu-ray-levyjen lisäksi DMP-BDT300 toistaa laadukkaasti myös tavalliset blu-ray-, DVD- ja CD-levyt. Adaptive Chroma Upsampling -tekniikka parantaa blu-ray-levyjen värien toistoa. Enhanced Full HD Upsampling -tekniikka puolestaan parantaa DVD-tasoisten materiaalien yksityiskohtien toistoa.

DMP-BDT300 sisältää useita edistyksellisiä verkkotoimintoja, kuten VIERA CAST -tekniikan, jonka ansiosta laitteen kanssa yhteensopivia internet-sivustoja voidaan katsella suoraan televisiosta. Laite on myös DLNA-yhteensopiva, joten video- ja kuvamateriaalien katselu onnistuu tietokoneelta tai langattomasti kotiverkosta.

Laitteessa on SD-muistikortinlukija ja USB-portti. Näin omien digikuvien tai -videoiden katselu on helppoa. Soitin toistaa AVCHD-, MPEG2-, MP3-, JPG-, DivX Plus HD- ja MKV-tiedostomuotoja.

Poikkeuksellisen miellyttävän digitaaliäänen tuottavan BDT300:n ääniominaisuudet ovat monipuoliset. BDT300:ssa on kaksi HDMI-liitintä, joista toista voidaan käyttää pelkän äänen siirtoon. Ratkaisu parantaa äänenlaatua kotiteatterijärjestelmissä, joissa HDMI-liitäntä on vanhempi kuin 1.4-versio. Jos vahvistimessa ei ole ollenkaan HDMI-liitäntää, käytettävissä on BDT300:n analoginen 7.1-ulostulo.

DMP-BDT300 on saatavilla Panasonicin jälleenmyyjiltä huhtikuun lopulla. Laitteen suositushinta on 549 euroa (sis. alv 22 %).