Erinomaista monipuolisuutta Nikonin AF-S NIKKOR 200-400 mm F/4G ED VR II:lla

Amsterdam, Alankomaat, 27. huhtikuuta 2010 – Nikon Europe esittelee tänään uuden superteleobjektiivin – AF-S NIKKOR 200-400 mm F/4G ED VR II:n. Tämä objektiivi korvaa suositun AF-S Zoom NIKKOR 200-400 mm f/4G IF-ED VR:n. Siinä on uuden sukupolven tärinänvaimennus (VR II), nanokidepinnoite sekä uusi A/M-tila. Näin se sopii täydellisesti urheilu- ja luontokuvaajille. Tämäntyyppinen superteleobjektiivi on markkinoiden uusin tulokas. Nikon onkin panostanut sekä innovaatioon että laatuun.

Uudenlaisella objektiivilla Nikon laajentaa tuotevalikoimaansa, joka vastaa valokuvaajien tarpeisiin sekä vahvistaa tehokkaiden NIKKOR-objektiivien valikoimaa.

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software, Nikon Europe: ”Nopea edistys optisessa tekniikassa ja Nikonin johtavat tuotteet ovat parantaneet ammattitason objektiivien tarjontaa. Lisätoimintojensa ja parannettujen teknisten ominaisuuksiensa ansiosta AF-S NIKKOR 200-400 mm F/4G ED VR II takaa erinomaiset tulokset. Näin jopa vaativimmat ammattivalokuvaajat voivat olla täydellisen tyytyväisiä tuloksiin.”

Terävämmät kuvat ja parannettu käsittely

AF-S NIKKOR 200-400 mm F/4G ED VR II tarjoaa toisen sukupolven tärinänvaimennuksen (VRII), jonka ansiosta kameralla voidaan kuvata jopa neljä askelta tavallista pitemmillä suljinajoilla. Näin tuotetaan terävämpiä kuvia käsivaralta kuvattaessa.

Lisäksi objektiivissa on aiempien M/A- ja M-tilojen ohella uusi A/M-tila, joka mahdollistaa  automaattitarkennuksen valinnan myös silloin, kun tarkennusrengasta käsitellään kuvauksen aikana.

Vähemmän haamukuvia ja linssiheijastuksia

AF-S NIKKOR 200-400 mm F/4G ED VR II sisältää nyt Nikonin ainutlaatuisen heijastusta vähentävän nanokidepinnoitteen, joka vähentää huomattavasti haamukuvia ja linssiheijastuksia. Neljä ED-lasielementtiä vähentävät sisäisiä heijastuksia ja virheitä. Näin saadaan suurikontrastisia kuvia jopa vaativissa valaistusolosuhteissa.

Objektiivissa on automaattitarkennus ja sisäänrakennettu ultraäänimoottori, joten tarkennus käy nopeasti ja äänettömästi. AF-S NIKKOR 200-400 mm F/4G ED VR II:ssa on kestävä magnesiumrunko, sään- ja pölynkestävä suojus sekä objektiivia suojaava lasi. Näin kamera on suojattu pölyltä ja kosteudelta vaativimmissakin valokuvausolosuhteissa.

Objektiivi painaa vain 3 360 g, ja siinä on joustavat telekuvausmahdollisuudet. Uusi objektiivi on käytännöllinen valinta, jonka ansiosta mukaan ei tarvitse välttämättä ottaa muita suurikokoisia teleobjektiiveja. Objektiivin mukana tulee laadukas ballistinen repputyylinen kantolaukku, jossa objektiivia voi säilyttää turvallisesti.

Tekniset tiedot

  • Polttoväli: 200-400 mm
  • Aukko: f/4
  • Objektiivin rakenne: 24 elementtiä 17 ryhmässä
  • Himmenninlehtien määrä: 9 (pyöreänä sulkeutuvia)
  • Lähin tarkennusetäisyys: 2,0 m (AF); 1,95 m (MF)
  • Suodinkierteen koko: 52 mm
  • Halkaisija x pituus: Noin 124 x 365,5 mm
  • Paino: 3 360 g