Panasonicilta uusi kompakti järjestelmäkamera Lumix GF5

Lumix GF5 on Panasonicin uutuusmalli pienien järjestelmäkameroiden luokkaan. Se seuraa edeltäjäänsä, viime vuonna esiteltyä DMC-GF3 mallia, joka nimettiin maailman pienimmäksi järjestelmäkameraksi, Uusi GF5 ei ole kuitenkaan edeltäjäänsä pienempi, vaan ominaisuuksiltaan monipuolisempi.

Panasonicin uutuusjärjestelmäkameran koko mallinimi on Lumix DMC-GF5. Kamera on lähes yhtä pieni kuin GF3. Uutuusmalli on saanut uuden ulkoasun, jossa on lisäksi entistä parempi otepinta ja selkeät painikkeet.

Olennaisin muutos aiempiin malleihin verrattuna on uusi 12,1 megapikselin Live MOS -kenno, joka mahdollistaa ISO-herkkyysarvon 12 800 (laajennettu). GF5:n päivitetyn Venus Engine -kuvaprosessorin Multi-NR-kohinanpoistotekniikan ansiosta kuvien kohina on valmistajan mukaan hyvin pientä, signaali-kohinasuhde on jopa 6 dB parempi kuin aiemmassa mallissa.

Verrattuna aiempiin malleihin automaattitarkennus on nopeampi ja tarkempi. Lumix-järjestelmäkameroiden tavoin GF5:ssä on Contrast AF -ominaisuus, joka toimii hyvin erityisesti valovoimaisella optiikalla kuvattaessa. Vasteaika on vain 0,09 sekuntia. Kamerassa on myös Touch AF -toiminto, jolla tarkennus onnistuu koskettamalla haluttua kohdetta kameran LCD-näytöllä. GF5:n kolmetuumaisessa LCD-näytössä on 920 000 kuvapistettä.

Creative Control -toiminnon avulla kuviin voidaan lisätä erilaisia tehosteita, kuten Miniature Effect, Low Key ja Toy Effect. Tehosteiden säätö on mahdollista tehdä portaattomasti näytöltä seuraten eri parametrien vaikutuksia kuvaan.

Full HD videot voi tallentaa halutessaan suoraan MP4-muotoon, mikä yksinkertaistaa videoiden jakamista esimerkiksi YouTubessa. Kamerassa on integroitu stereomikrofoni, jonka ääntä valmistaja kehuu korkealaatuiseksi.

Lumix DMC-GF5 tulee myyntiin kesäkuussa, ja se on saatavilla pakettina, johon sisältyy 14–42 mm:n vakiozoom-objektiivi tai X-sarjan 14–42 mm:n PowerZoom-objektiivi. Hintaa ei ole vielä vahvistettu.

Järjestelmäkameroita voi verrata Vertaa.fi sivuilla.