Sony SLT-A57 -kameralla 12 kuvaa sekunnissa

Sony SLT-A57 (α57) on kohtuuhintainen kamera täyden teräväpiirron progressiivisella kuvauksella ja uudella Auto Portrait Framing -toiminnolla. Sonyn käyttämän Translucent Mirror -tekniikan avulla valo pääsee samanaikaisesti sekä CMOS-kennolle että AF-kennolle, joten nopea vaihepohjainen automaattitarkennus onnistuu sekä valokuvia että videota kuvattaessa. Reaaliaikainen esikatselu voidaan tehdä korkearesoluutioiselta Tru-Finder-etsimeltä myös videoita kuvattaessa. Lopullinen kuva näyttää samalta kuin näytöltä katsottuna. Sony SLT-A57 on varustettu 16,1 megapikselin Exmor™ APS HD CMOS -kennolla ja uusimman sukupolven BIONZ-prosessorilla.

Sony SLT-A57 mahdollistaa nopan sarjakuvauksen – jopa 12 ruutua sekunnissa – uudella Continuous Advance Priority AE Tele-zoom -asetuksella. Se suurentaa kennon keskiosassa olevan kuvan 1,4-kertaiseksi, minkä vuoksi se sopii hyvin lähikuvien ottamiseen nopeista tilanteista. Tarkennus toimii valmistajan mukaan hyvin myös silloin kun kohde liikkuu. Kamerassa on 15-pisteen automaattitarkennus kolmella ristikkäissensorilla ja TTL-vaihetunnistukseen perustuva automaattitarkennus. Parannettu versio Object Tracking AF -toiminnosta pitää kasvot tai muut valitut kohteet tarkennettuina myös silloin kun taustalla on häiriötekijöitä.

Full HD -kuvauksessa herkkä, jatkuva vaihetunnistukseen perustuva automaattitarkennus pyrkii säilyttämään myös liikkuvat kohteet terävästi tarkennettuina kuten valokuvattaessa. AVCHD (Ver. 2.0) progressiivinen yhteensopivuus tarkoittaa, että Full HD -elokuvia voidaan kuvata korkealla 50p-nopeudella (progressiivinen), jolloin mahdollistaa sulavan ja sumentumatoman liikkeen. Valittavissa on myös 25p:n kuvaus, jos materiaalille halutaan elokuvallinen ilme.

Sonyn uusi Auto Portrait Framing auttaa aloittelevia kuvaajia luomaan laadukkaita muotokuvia. Käyttämällä kasvontunnistusta sekä kultainen leikkaus -sommitelmaa kamera tunnistaa kohteen asennon, ja viimeistelee kuvan luoden tiukasti rajattuja, ammattilaistyylisiä kuvia pystyyn tai vaakaan. Kamera tallentaa alkuperäisen kuvan yhdessä optimaalisesti viimeistellyn kuvan kanssa, mikä mahdollistaa vertailun näiden kahden version välillä.

2x Clear Image Zoom kaksinkertaistaa objektiivin suurennoksen, jos kuvaaja haluaa päästä lähelle kohdetta. Sonyn By Pixel Super Resolution -teknologia säilyttää valmistajan mukaan erinomaisesti kuvien yksityiskohdat jopa silloin kun käytetään superzoomia.

Kuvan sommittelu, tarkennus ja valotuksen reaaliaikainen esikatselu tapahtuu elektronisella Tru-Finder-etsimellä. 1440k pisteen resoluutiolla ja 100-prosenttisella kuva-alalla. Näytettävä informaatio on käyttäjän valittavissa ja vaihtoehdoissa on esimerkiksi digitaalinen horisontti ja sommitteluruudukko. Informaatio voidaan näyttää joko Tru-Finder-etsimellä tai 7,5 cm (3.0-type) Xtra Fine LCD -näytöllä, jonka kulma on säädettävissä. Kamera sisältää Picture Effects -toimintoja 11 tehostetyyppillä ja 15 variaatiolla.

Sony SLT A57 -kameraan on saatavilla myös lisätarvikkeita. Akkukäyttöinen HVL-LE1 LED-videovalo laajentaa videokuvausmahdollisuuksia sisällä tai vähässä valossa. Aktiivisille kuvaajille sopivat ACC-FM1A-tarvikesetti sekä uudelleen ladattava NP-FM500H-akku. Pieni ja monipuolinen LCS-AMB-laukku suojaa kameraa, ja kamera on helppo kaivaa sieltä nopeasti esiin tarvittaessa.

Sony α57 (SLT A57) tärkeimpiä ominaisuuksia

 • Sarjakuvaus 12 ruutua sekunnissa, jatkuvalla automaattitarkennuksella
 • Full HD 50p -video P/A/S/M-säädöillä
 • Auto Portrait Framing -toiminto
 • Clear Image Zoom -toimintolähikuviin
 • Korkearesoluutioinen elektroninen Tru-Finder™ -etsin 100-prosenttisella kattavuudella
 • 16,1 megapikselin Exmor™ APS HD CMOS -kenno
 • Laajennettu herkkyysalue ISO 100-16000
 • 15-pisteen automaattitarkennus kolmella ristikkäissensorilla

Sony SLT-A57 on saatavilla huhtikuun alussa. Tuotepakettien hinnat alla.

 • SLTA57.CEE5 (runko) 800 euroa
 • SLTA57K.CEE5 (sis. 18-55mm) 900 euroa
 • SLTA57Y.CEE5 (sis. 18-55 + 55-200 mm) 1100 euroa

Comments are closed.