Panasonicilta uusi zoom-objektiivi

Lumix G X Vario 12–35 mm F2.8 ASPH Power O.I.S. -laajakulmazoom on monipuolinen objektiivi, jossa on korkea valovoima. Laajakulmazoomin kuvakulma vastaa 24–70 mm:n kinokoon objektiivia, joten se sopii erilaisiin kuvauksiin maisemista muotokuviin. Muotokuvaukseen sopii hyvin myös objektiivin 7-lamellisen himmentimen tuottama pehmeä ja miellyttävä tausta.

Uusi objektiivisarja sisältää monia teknisiä edistysaskelia, kuten nanopinnoite, joka minimoi heijastuksia näkyvän valon alueella (380–780 nm). Tämä lisää kuvien terävyyttä ja poistaa haamukuvia sekä heijastuksia.

Objektiivissa on optinen kuvanvakautusjärjestelmä (POWER Optical Image Stabilisator), joka minimoi käden liikkeistä johtuvaa epäterävyyttä. Kuvanvakautusjärjestelmästä on hyötyä varsinkin hämärässä valaistuksessa. Valmistajan mukaan  automaattitarkennus on erittäin nopea ja toimii sujuvasti sekä valokuvauksessa että videokuvauksessa.

Objektiivissa on 14 elementtiä yhdeksässä ryhmässä, mukaan lukien neljä asfääristä linssiä. Objektiivin pituus on 73,8 millimetriä ja paino 305 grammaa. Rakennetta tukee linssin kiinnityskohdassa oleva tiiviste, joka suojaa kameraa vedeltä ja lialta.