Pentaxilta sääsuojattu järjestelmäkamera – Pentax K-30

Pentax K-30 on uusi digitaalinen järjestelmäkamera, joka on suunnattu edistyneille harrastajille. Kyseessä on kompakti sää- ja pölysuojattu kamera, joka sopii hyvin myös aloittelevalle kuvaajalle. Kameran kanssa samanaikaisesti julkaistaan uusi objektiivi PENTAX-DA 50mm f/1.8.

Pentax K-30:n kennon resoluutio on 16 megapikseliä. Kamerarunko kestää valmistajan mukaan vesisateen, hiekan sekä kylmyyttä -10° C saakka. Kamerassa on optinen etsin, ja kolmen tuuman, 920 000 pikselillä varustettu LCD-näyttö.

 

Sarjakuvaustoiminnolla kamera kykenee ottamaan kuusi kuvaa sekunnissa. Suljinaika on pienimmillään 1/6000. Full HD -videokuvaus tapahtuu kuvataajuudella 30 ruutua sekunnissa. ISO-herkkyyttä voidaan säätää välillä ISO 100 ja 12800.

Pentax SAFOX IX+ AF –tarkennus ja yksitoista tarkennuspistettä tarjoavat nopean ja tarkan automaattitarkennuksen. Kromaattinen vaihtelu minimoidaan difraktiolinssin avulla.

Auto picture –toiminto valitsee automaattisesti sopivimmat kuvausasetukset (muotokuva, maisemakuva tai makro) ja lisäksi kamerasta löytyy vielä 19 esiohjelmoitua kuvausasetusta kuten esimerkiksi yökuvaus, muotokuva, kotieläin ja taustavalaistu kuvauskohde.

Pentax K-30 tulee saataville kolmessa värissä: kirkkaan valkoinen, korkeakiilto sininen ja perinteinen musta.

Uusi objektiivi PENTAX-DA 50mm f/1.8 on tarkoitettu Pentax-kameroille, jotka käyttävät K-bajonettia. Kyseessä on kiinteäpolttovälinen (50mm) ja valovoimainen (f/1.8) objektiivi, jonka pyöreillä suljinlamelleilla kuviin saadaan kaunis ”bokeh”. Objektiivi on kompakti, koko (38,5 mm/pituus) ja massa (122 gr).

Saatavuus:

Pentax K-30 -kamera ja PENTAX-DA 50mm f/1.8 –objektiivi saapuvat jälleenmyyjille heinäkuussa.