Panasonicin uutuuskamerat selviävät hankalissakin olosuhteissa

Panasonic esitteli viisi uutta HD-tason videokuvaa tallentavaa kameraa, joilla voi tallentaa laadukkaita kuvia ja HD-tason videokuvaa sateesta tai huonoista valaistusolosuhteista huolimatta.

Pistoolikamerat HX-WA10, HX-DC10 ja HX-DC1

HX-WA10 on kamera ihmisille, jotka tarvitsevat hankalia olosuhteita sietävää kameraa. Helppokäyttöisen WA10:n käyttäjän ei tarvitse valita eri kuvaustilaa valokuvia tai videota varten. WA10 sopii hyvin ulkokuvaukseen, sillä se toimii vedessä metrin syvyyteen asti 60 minuutin ajan IPX8-standardin mukaisesti. Videokuvaa kamera tallentaa Full HD -tarkkuudella (1920×1080) tarvittaessa myös veden alla. Hyvien kuvien ottamisen luvataan sujuvan myös hämärässä uuden BSI-kennoteknologian (Backside Illumination) ansiosta.

MPEG-4 AVC -tallennusmuoto tekee videotiedostojen editoinnista ja jakamisesta Internetissä helppoa. Kameran mukana toimitettava ohjelmisto HD Writer VE 1.0 tukee myös YouTubea ja Facebookia.

HX-WA10:n lisäksi Panasonic julkaisee HX-DC10:n ja HX-DC1:n. BSI-kennolla varustettu DC10 tallentaa videokuvaa Full HD -tarkkuudella ja valokuvia kompaktikameroiden luokassa harvinaisella 16 megapikselin tarkkuudella. HX-DC1 tallentaa Full HD -videokuvaa MP4-muodossa ja valokuvat 14 megapikselin tarkkuudella.

Matkakamerat TA20 ja TA2

HM-TA20 on helppokäyttöinen ja pieni. Se on lisäksi vesitiivis, iskunkestävä ja pölyltä suojattu. Se sopii hyvin matkakameraksi ja mahtuu taskuun esimerkiksi hiihto- tai vaellusreissuilla.

Panasonic TA20:n runkoon on integroitu USB-liitin. Kuvattujen videoiden ja valokuvien jakaminen netissä on helppoa, sillä niitä voi editoida jo kamerassa. Kun kamera kiinnitetään tietokoneeseen, sen mukana toimitettava sovellus käynnistyy automaattisesti ja nopeuttaa tallenteiden siirtämistä esimerkiksi Facebookiin tai YouTubeen. TA20 toimii web-kamerana ja ääniominaisuuksiensa ansiosta se soveltuu myös äänen tallentamiseen.

HM-TA20:n lisäksi Panasonic tuo markkinoille HM-TA2:n, jonka ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa pimeäkuvausta helpottava Night View Mode, 3-tuumainen kosketusnäyttö sekä runkoon kiinnitettävä kolmijalka, joka helpottaa kameran käyttöä web-kamerana.

Hinnat ja saatavuus

HX-WA10, HX-DC10, HX-DC1, HM-TA20 ja HM-TA2 tulevat myyntiin kesäkuussa 2011. Laitteiden hintoja ei toistaiseksi ole julkistettu.