Pentaxilta uusi innovatiivinen järjestelmäkamera

Pentaxilta uusi innovatiivinen järjestelmäkamera

Pentax K-S1 on vaativan harrastajan järjestelmäkamera, jossa on useita EISA-palkitun K-3 -kameran ominaisuuksia: simuloitu alipäästösuodin, kuvanvakaaja, todella valoherkkä kenno (ISO 51200). Kamera on kuitenkin suunnattu eri yleisölle, kuin lippulaivamalli K-3. Siinä ei ole sääsuojausta, johon on Pentax-kameroiden kanssa totuttu, vaan painopiste on ollut ulkoasussa ja käytettävyydessä.

”Pentaxilta oli järkevä valinta tehdä kamera vaativammille harrastajille ilman sääsuojausta. Monet vertaavat K-3:n hintaa kilpaileviin malleihin, joissa ei sääsuojausta ole. Uuden K-S1 myötä voimme saavuttaa erittäin houkuttelevan kuluttajahinnan niille kuvaajille, jotka eivät tarvitse suojattua kameraa.”, sanoo Juha Korteniemi maahantuovalta Focus Nordicilta. ”Ilman sääsuojausta kamera on saatu rakennettua pienemmäksi, uusi malli on todella kompakti.”.

Muotoilu

Aivan uusi innovatiivinen kamerarunko LCD-valaistuilla painikkeilla, jotka välittävät kuvaajalle erilaisia tietoa. Esimerkiksi laukaisimen valo palaa vihreänä valokuvattaessa ja muuttuu punaiseksi videokuvatilaan siirtyessä. Kasvojen tunnistusta käyttäessä kahvan valot näyttävät kuinka monta kasvoa on tunnistettu. Sen lisäksi, että toiminto on intuitiivinen, se antaa myös kameralle modernin ilmeen.

Kamera on todella pienikokoinen ja sen muotoiluun on käytetty paljon huomiota. Se tulee saataville kolmessa vakiovärissä, mustana, sinisenä ja valkoisena, mutta sen voi tilata myös kahdesta erikoismallistosta:
Fabric-mallisto: Cotton Beige, Linen Brown, Denim Blue ja Tweed Grey
Night Sky -mallisto: Sunset Orange, Dusk Gold, Moon Silver, Midnight Black ja Dawn Purple

Kenno ja prosessori

Uusi 20 megapikselin APS-C -koon CMOS-kenno ja uusi Prime MII -prosessori mahdollistavat erittäin vähäisen kohinan suurillakin ISO-herkkyyksillä. Tehokas prosessori mahdollistaa myös nopean 5,4 kuvaa sekunnissa sarjakuvausnopeuden.

Kuvanvakaaja, simuloitu alipäästösuodin ja astrotoiminto

Pentax K-S1 -kamerassa on kuvanvakaaja, joka toimii kaikilla K-bajonetin objektiiveilla. Sinun ei tarvitse maksaa enempää ostaessasi uutta kuvanvakaajallista objektiivia. Kuten K-3 -mallissa, myös tässä liikkuvaa kennoa hyödynnetään simuloimaan alipäästösuodinta. Tällä voidaan välttää moiré-virhettä tietyissä olosuhteissa.

Liikutettavalla kennolla voidaan toteuttaa myös monia muita lisätoimintoja. Sitä voidaan käyttää kennon puhdistamiseen pölystä, automaattiseen horisontin suoristamiseen ja tähtivalokuvaamiseen. Astrotilassa kennoa liikutetaan hitaasti, jolla voidaan kompensoida maanpyörimisestä syntyvä epätarkkuus pitkillä valoitusajoilla. Tämän ansiosta saadaan täydellisen tarkkoja kuvia ilman liike-epäterävyyttä (vaatii erikseen myytävän Pentax O-GPS -lisävarusteen.)

Safox IXi+ -tarkennusjärjestelmä

Automaattitarkennusjärjestelmä on todella tarkka ja se sisältää 11 tarkennuspistettä, joista yhdeksän on ristikkäisiä.

Etsin/LCD-näyttö

Optinen etsin tarjoaa 100% etsinkuvan, joka on yksi Pentaxin tunnusmerkeistä. Voit myös työskennellä 3” LCD (Live View) -näytöltä, jossa on 921 000 kuvapistettä.

Video

Voit ottaa K-S1:llä Full HD –videokuvaa (1920×1080) H.264-pakkauksella 30, 25 tai 24 kuvaa sekunnissa. Kamerassa on liitäntä stereomikrofonille.

Älypuhelin tuki

Pentax Flu Card –muistikorttia käyttämällä (lisävaruste), voit säätää kameran asetuksia, ottaa valokuvia, seurata livekuvaa, sekä tallentaa ja ladata kuvia älypuhelimesi kautta. Kamera on myös yhteensopiva langattomien Eye-Fi-muistikorttien kanssa.

HDR

Sisäänrakennettu HDR (High Dynamic Range) toimii jopa RAW-tiedostojen kanssa. HDR-ominaisuudella kamera ottaa kolme kuvaa hyvin nopeasti peräkkäin ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi. Ominaisuuden ansiosta voit saada oikein valotetun kuvan, jossa sekä vaalea, että tumma pää näkyvät selkeästi.

Hinta ja saatavuus

Kameran toimitukset alkavat lokauussa seuraavilla hinnoilla:

Pentax K-S1 kamerarunko. Hinta noin 650 euroa.

Pentax K-S1 18-55mm -kit. Hinta noin 700 euroa.