Zeiss-uutuudet Sony E-bajonetille

Zeiss-uutuudet Sony E-bajonetille

Zeiss julkaisee kokonaan uuden Loxia-sarjan Sonyn E-bajonetille. Nyt julkaistaan 35mm ja 50mm objektiivit valovoimalla F/2.0. Objektiivien ensiesittely on 16. syyskuuta Kölnissä järjestettävässä Photokinassa.

Täydelle kennolle

Sen jälkeen kun Sony julkaisi ensimmäisen peilittömän täyden kennon kameransa, on kysyntä siihen sopiville objektiiveille ollut suurta. Näiden erikoisobjektiivien julkaisua on sen vuoksi jo odotettu. Niissä on mekaaninen aukonsäätö, jota voidaan käyttää tarvittaessa myös portaattomasti, mikä on toivottu ominaisuus videokuvauksessa. Yhdessä Zeissin korkean optisen laadun kanssa, nämä objektiivit sopivat hyvin myös ammattimaiseen elokuvatuotantoon.

Rakenne

Elektronisten kontaktien ansiosta objektiivi välittää kamerarungolle täydet EXIF-tiedot, esimerkiksi käytetyn aukon. Objektiivi tukee myös kameran zoom-toimintoa.

Loxia 35mm -objektiivissa on yhdeksän linssiä kuudessa ryhmässä ja sen lähin tarkennusetäisyys on 30 cm. Se sopii erityisesti maisema- ja arkkitehtuurikuvaamiseen.

Loxia 50mm -objektiivissa on kuusi linssiä neljässä ryhmässä ja sen lähin tarkennusetäisyys on 37 cm. Se on normaaliobjektiivi, joka sopii kaikenlaiseen valokuvaamiseen.

Hinta ja saatavuus

Loxia 50mm toimitukset alkavat lokakuun lopulla. Loxia 35mm toimitukset alkavat myöhemmin, vuoden loppuun mennessä. Ne tulevat maksamaan seuraavasti:

Zeiss Loxia 50mm F/2.0, hinta noin 899 euroa.

Zeiss Loxia 35mm F/2.0, hinta noin 1219 euroa.