Pienikokoinen zoom-objektiivi uuteen Nikon D3300-kameraan

Helsinki 7. tammikuuta 2014 – Nikon julkistaa tänään pienikokoisen AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II -zoom-objektiivin, joka lanseerataan yhdessä Nikonin uuden perustason digitaalisen D3300-järjestelmäkameran kanssa.

NIKKOR 18–55mm VR II sopii hyvin ensimmäiseksi objektiiviksi, jolla ikuistat arjen hetket todentuntuisesti. Se on erittäin kevyt versio yhdestä Nikonin suosituimmista objektiiveista. Tämä objektiivi painaa vain 195 grammaa, ja on varustettu sisäänvedettävällä objektiivimekanismilla. Se on pienikokoinen ja erittäin käytännöllinen. Kolminkertainen zoom kattaa suositut 18–55 mm:n polttovälit, mikä sopii useimpiin kuvaustilanteisiin. Uusi optinen suunnittelu tuottaa teräviä, korkean kontrastin kuvia ja HD-elokuvia. Nikonin tärinänvaimennusjärjestelmä takaa selkeämmät kuvat kuin koskaan.

“Nikonin 18-55 mm:n objektiivi on jo pitkään toiminut aloitteleville valokuvaajille hyvänä ensimmäisenä objektiivina ja johdattajana NIKKOR-optiikan maailmaan. Jotta voidaan tyydyttää laajan käyttäjäkunnan kiinnostus, oli tärkeää taata, että tämä objektiivi on edullinen, monipuolinen ja vahva suoriutuja. Huomattavasti kompaktimpana ja helpommin kuljetettavana Nikonin uusi 18–55 mm:n objektiivi täyttää nämä kriteerit tarjoten paranneltua kuvanlaatua edullisuudesta ja monipuolisuudesta tinkimättä”, kertoo Zurab Kiknadze, Product Manager, Nikon Europe.

Arkiset hetket

Monikäyttöisellä NIKKOR 18–55mm VR II -zoom-objektiivilla on helppo ikuistaa parhaat hetket imartelevista muotokuvista vauhdikkaisiin tapahtumiin. Kompakti ja kannettava objektiivi tuottaa kuvia ja HD-elokuvia eloisilla väreillä ja erinomaisella terävyydellä. Kolminkertainen optinen zoom tarjoaa monipuolisen, laajakulmasta keskinkertaiseen telekuvaukseen vaihtelevan perspektiivin, joka sopii kaikkeen kuvaukseen aina maisemista ja sisäkuvista muotokuviin sekä kaukana tapahtuvaan toimintaan. Se on hyvä objektiivi kuljetettavaksi mukana ja ihanteellinen, kun matkustetaan vähin varustein.

Tärinänvaimennus

Kompaktista koosta huolimatta objektiivi sisältää Nikonin tärinänvaimennusjärjestelmän selkeitä ja teräviä kuvia varten, kuvaatpa sitten ryhmäkuvia laajakulmalla hämärässä tai tarkennat kaukana oleviin kohteisiin. Nikonin tärinänvaimennustekniikka on suunniteltu vakaaseen käsivaralta kuvaamiseen, mikä mahdollistaa kuvaamisen jopa neljä kertaa hitaammilla suljinajoilla ilman kameran tärähtämisestä johtuvaa liike-epäterävyyttä. Kuvaaminen hämärässä merkitsee usein sitä, että kamera käyttää hitaampia suljinnopeuksia. Tärinänvaimennuksen avulla voi kuitenkin nauttia terävistä kuvista ilman jalustaa tai salamaa. Otokset ovat myös terävämpiä tarkennettaessa kaukana oleviin kohteisiin tai otettaessa lähikuvia.

Digitaalinen suunnittelu

AF-S NIKKOR 18–55mm VR II -objektiivi on suunniteltu täyttämään digitaalisen valokuvauksen vaativat tarpeet. Optinen suunnittelu sisältää 11 linssielementtiä kahdeksassa ryhmässä, ja asfäärinen linssielementti vähentää pallopoikkeamaa ja muita vääristymiä, taaten hyvän tarkkuuden ja kontrastin. Nikonin SWM-ultraäänimoottorin tekniikka mahdollistaa hiljaisen, nopean ja tarkan automaattitarkennuksen, mikä on todellinen etu elokuvia kuvattaessa.

Erittäin helposti kannettava

Objektiivi painaa ainoastaan 195 grammaa ja on vain 76 mm pitkä ulosvedettynä. Objektiivissa on sisäänvedettävä objektiivimekanismi, mikä tekee siitä pienimmillään vain 59,5 mm:n pituisen. Kompaktina, kevyenä ja monipuolisena se on täydellisen monikäyttöinen objektiivi aloitteleville digitaalista järjestelmäkameraa käyttäville valokuvaajille.

Objektiivi tulee myyntiin 6.2. suositushintaan 235 €.