Paras kuvanlaatu kuluttajakameroiden luokassa

Helsinki, 7. tammikuuta 2014 – Nikon julkistaa uuden digitaalisen D3300-järjestelmäkameran, joka sopii jokaiselle kuvaajalle riippumatta aikaisemmasta kuvauskokemuksesta. Pieni ja kevyt Nikon D3300 on tehokas ja helppokäyttöinen kamera joka kulkee kätevästi mukana. Nyt on mahdollista nauttia digitaalisen järjestelmäkameran laadusta todella helposti.

Nikonin kätevän opastilan avulla olet valmiina kuvaamaan upeita valokuvia ja videoita joka tilanteessa. Älykkäiden ominaisuuksiensa ansiosta D3300 pystyy toistamaan paljon yksityiskohtia ja tuottamaan selkeitä kuvia myös suurilla ISO-herkkyyksillä heikossakin valaistuksessa kuvattaessa. Parannettuja ominaisuuksia ovat ilman optista alipäästösuodinta toimiva 24,2 megapikselin CMOS-kenno, laaja ISO-herkkyysalue (arvoon ISO 12 800 saakka) ja Nikonin tehokas uusi EXPEED 4 -kuvaprosessori sekä sarjakuvaus jopa 5 kuvaa sekunnissa.

Nikonin langattomalla mobiiliyhteyssovittimella valokuvat on myös helppo jakaa yhteisöpalveluissa, missä ne varmasti erottuvat edukseen verrattuna älypuhelimilla otettuihin kuviin.

”Nikon D3300 on erinomainen valinta digitaalisen järjestelmäkameran käyttöä aloitteleville kuvaajille ja sopii niin perhetapahtumien kuin opiskelijaelämänkin kuvaamiseen. Opastila helpottaa kameran käyttöä, ja erinomaisen kuvakennon ja suuren ISO-herkkyyden yhdistelmä varmistaa muihin tämän segmentin kameroihin verrattuna ylivoimaisen kuvanlaadun. Kun kuvat on lisäksi helppo jakaa mobiililaitteiden välityksellä, D3300-kameralla saat tarinoillesi niiden ansaitseman huomion”, sanoo Marina Gurevich, Product Manager, Consumer D-SLR, Nikon Europe.

Huippuluokan kuvanlaatu

Kameran 24,2 megapikselin kenno on erityisesti suunniteltu toimimaan ilman optista alipäästösuodinta, joten se tallentaa terävästi pienimmätkin yksityiskohdat. Kuvat ovat erittäin kirkkaita erityisesti NIKKOR-objektiivilla kuvattaessa. Tehokkaan EXPEED 4 -kuvaprosessorin ja laajan ISO-herkkyysalueen (12 800, laajennettavissa herkkyyttä 25 600 vastaavaksi) ansiosta myös heikossa valaistuksessa suurilla ISO-herkkyyksillä saadaan tarkkoja ja selkeitä kuvia, joiden sävyalue on runsas. Kun sarjakuvaus tapahtuu viiden kuvan sekuntinopeudella, pystyy tallentamaan toiminnan, nopeat liikkeet ja ilmeet juuri oikealla hetkellä. Vaikka kohde liikkuisi nopeastikin, tarkennus onnistuu aina 11 pisteen automaattitarkennusjärjestelmän ja keskellä olevan ristikkäistyyppisen tunnistimen ansiosta.

Opastila: Vaiheittaiset ohjeet

Opastila on kätevä valita kameran rungon yläosassa olevasta tilavalitsimesta, ja siinä voi opetella kameran asetusten käyttöä sekä kuvien ottamista, katselua, poistamista ja muokkausta. Innokkaat valokuvaajat voivat opetella myös miten muotokuviin saa kauniin sumean taustan, miten toiminta pysäytetään kuvaan tai miten heikossakin valaistuksessa saa selkeitä kuvia. Opastila pyytää käyttäjää valitsemaan, millaisen valokuvan tai videon hän haluaa ottaa. Selkeät vaiheittaiset ohjeet ja lopputulosta havainnollistavat kuvat auttavat aloittelijaa ja valokuvaustaitojaan hiovaa tuottamaan upeita valokuvia ja videoita. Opastilan avulla on myös helppo oppia hallitsemaan kameran tärkeimmät toiminnot jopa käyttöopasta avaamatta.

Erikoistehosteet

Kameran 13 erikoistehostetta antavat käyttäjälle mahdollisuuden tuottaa hauskoja ja omintakeisia kuvia ja videoita. Erikoistehosteisiin sisältyvät muun muassa värejä kirkastava Pop ja retrovaikutelman luova Lelukameratehoste. Helpolla panoraamalla voi puolestaan tehdä avarista maisemista tai kaupunkisilueteista upeita panoraamoja. Tehosteita on helppo käyttää, ja niitä voi esikatsella reaaliaikaisesti kameran suuresta nestekidenäytöstä.

Iloa Full HD -elokuvista: D-video

Nikon D3300 ei ole vain upeita kuvia tuottava kamera – sillä on vaivatonta kuvata myös laadukkaita videoita. Kameran D-videotilassa voidaan tallentaa Full HD -videoaineistoa jopa 50p/60p:n kuvataajuudella jatkuvaa automaattitarkennusta käyttäen, jolloin nopeankin toiminnan kuvaaminen on nykimätöntä. Yhdysrakenteinen stereomikrofoni ja yhteensopivuus Nikonin ulkoisen ME-1-stereomikrofonin kanssa varmistavat, että elokuvat sekä näyttävät että kuulostavat upeilta.

Vaivaton yhteys

Nikon D3300 -kameralla otetut kuvat voi lähettää suoraan kamerasta mihin tahansa iOS™- tai Android™-älylaitteeseen1 ja ladata helposti yhteisöpalveluihin, kuten Facebookiin, Instagramiin tai Twitteriin. Laadukkaat kuvat ja sisäänrakennetut kuvanmuokkausmahdollisuudet herättävät varmasti huomiota.

Wi-Fi-toiminto on näppärä myös kuvauskäytössä, sillä kuvattavaa näkymää voi esikatsella älylaitteen näytöstä ja kameraa etäohjata siihen liitetyllä älylaitteella ja ottaa vaikkapa omakuvia.

Älykäs muotoilu ja luonteva käyttö

Nikonissa on erinomainen ergonomia, helppokäyttöiset valikot ja painikkeet usein tarvittaville toiminnoille, kuten D-video- ja reaaliaikanäkymä-toiminnolle. Kameran käyttö on siten nopeaa ja johdonmukaista. 7,5 cm:n (3 tuuman) tarkassa 921 000 pisteen ja laajan katselukulman nestekidenäytössä kuvat näkyvät selkeinä. Kätevästi kameran takapuolella sijaitsevan i-painikkeen avulla voi ohittaa kameran päävalikon ja muuttaa nopeasti asetuksia kuvauksen aikana. Selkeän, laajan optisen etsimen (kuva-ala noin 95 % ja 0,85-kertainen suurennus) ansiosta saa täydellisesti ajoitettuja valokuvia nopeasti liikkuvista kohteista etäisyydestä riippumatta. Uutta D3300-kamerassa on se, että etsintä kuvaamisessa käyttävät voivat valita perinteisen tai graafisen käyttöliittymän, jossa asetukset voi valita intuitiivisesti animaation avulla.

Pieni koko

Nikon D3300 -kameran pieni koko ja erinomainen kuvanlaatu tekevät digitaalisen järjestelmäkameran käytöstä entistä houkuttelevampaa. Uuden, pienikokoisen, NIKKOR 18–55mm VR -objektiivin ansiosta D3300 on huomattavasti pienempi kuin monet muut digitaaliset järjestelmäkamerat. Uskomattoman kevyt runko painaa vain 410 g (ilman muistikorttia ja akkua), ja värivaihtoehtoina ovat musta, punainen ja harmaa. Kamera on myös helppo pitää vakaana, sillä siinä on suuri ja mukavantuntuinen kahva.

NIKKOR-objektiivien, salamalaitteiden ja järjestelmien yhteensopivuus

Nikon D3300 -kameran, kuten Nikonin kaikkien digitaalisten järjestelmäkameroiden kiistattomia etuja on yhteensopivuus Nikonin monipuolisen NIKKOR-objektiivivalikoiman ja tehokkaiden mutta helppokäyttöisten lisävarusteiden kanssa. NIKKOR-objektiivien optinen suorituskyky on maailmalla tunnettu, ja D3300 on yhteensopiva kaikkien DX-koon objektiivien kanssa. Valitse perus- tai matkakäyttöön sopiva kompakti zoom, valovoimainen kiinteäpolttovälinen objektiivi, jolla saa kauniin bokeh-efektin (taustan epäterävyyden) tai laajakulma- tai mikro-objektiivi – joka tilanteeseen löytyy varmasti sopiva. Kaikki objektiivit ovat niin tarkkoja ja monipuolisia, että saat kaiken irti kameran 24,2 megapikselin tarkkuudesta. Valokuvissa ja videoissa on kirkkaat värit ja selkeät kontrastit. Objektiivin lisäksi myös ulkoinen salamalaite Nikon SB-300 on pienikokoinen ja kevyt, ja sillä aloittelijankin on helppo ottaa kauniisti valaistuja kuvia. Salamalaite lisää päivällä otettujen kuvien vaikuttavuutta, parantaa hämärässä otettuja kuvia ja tuo kohteen yksityiskohtia enemmän esiin myös hankalassa vastavalossa.

D3300 suositushinta on 585 € (runko).

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

• 24,2 megapikselin DX-kokoinen kenno, jossa ei ole optista alipäästösuodinta
• Opastila: selkeät vaiheittaiset ohjeet
• Erinomainen kuvanlaatu heikossa valaistuksessa: ISO-herkkyys 100–12 800 (laajennettavissa herkkyyttä ISO 25 600 vastaavaksi)
• Nopea ja tehokas EXPEED 4 -kuvaprosessori
• Sarjakuvausnopeus 5 kuvaa/s
• Tarkka 11 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä ja keskellä oleva ristikkäistyyppinen tunnistin
• Nikonin aiheentunnistusjärjestelmällä varustettu 420 kuvapisteen RGB-mittauskenno
• D-video: Full HD -videoita jopa kuvataajuudella 50/60p
• Yhdysrakenteinen mikrofoni ja yhteensopivuus Nikonin ME-1-stereomikrofonin kanssa
• Helppo langaton yhteys Nikonin WU-1a-mobiilisovittimella
• Erikoistehostetila: 13 tehostetta valokuville ja elokuville
• 6 kuvausohjelmaa
• Suuri nestekidenäyttö: 7,5 cm (3,0 tuumaa), laaja katselukulma ja 921 000 pisteen tarkkuus
• Optinen etsin: kuva-ala noin 95 % ja 0,85-kertainen suurennus
• Pieni ja kevyt runko: koko noin 124 x 98 x 75,5 mm, paino vain 410 g (ilman akkua ja muistikorttia)
• Pienikokoinen, sisäänvedettävä objektiivi: AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II
• Muotoilu takaa tukevan otteen
• Kolme värivaihtoehtoa: musta, punainen ja harmaa
• Laajennettava järjestelmä: yhteensopiva kaikkien DX-koon NIKKOR-objektiivien ja aloitteleville kuvaajille tarkoitettujen Nikon-salamalaitteiden kanssa