Samsung NX100 – älykkäällä objektiivilla varustettu kompakti järjestelmäkamera

Samsung NX100 yhdistää kompaktikameran koon ja täysverisen järjestelmäkameran ominaisuudet. Laite painaa painaa ainoastaan 340 grammaa, mutta siinä on paljon älykkäitä ominaisuuksia. NX100:ssa on objektiivi, jonka tarkennusrengasta käyttämällä voidaan säätää ISO-lukua, aukkoa, suljinaikaa, valotusta ja valkotasapainoa. Kameran koosta huolimatta kuvanlaatu ja ominaisuudet peittoavat valmistajan kehujen mukaan useat järjestelmäkamerat.

 

Samsung NX 100:aa  edeltänyt malli Samsung  NX10 oli suurella APS-C-kennolla varustettu peilitön järjestelmäkamera. Samaa tekniikkaa käyttää myös NX100, jonka luvataan ottavan laadukkaita kuvia myös hämärässä.

NX100:ssa on aivan uudenlainen linssi, jota kutsutaan myös iFn-objektiiviksi. Sillä voidaan säätää ISO-luku, aukko, suljinaika, valotus ja valkotasapaino painamalla ensin iFn-painiketta ja sitten kääntämällä tarkennusrengasta. Samalla tavalla voidaan vaihtaa kuvaustila esimerkiksi maisemakuvasta muotokuvaan. i-function-toiminnon avulla kuvaaja voi säätää asetuksia irrottamatta huomiota kuvauskohteestaan.

Tekniset tiedot

NX100 on peilitön 14,6 megapikselin kamera, jossa on APS-C CMOS-kenno ja kolmen tuuman AMOLED-näyttö. Kameran mitat ovat: 120x71x34,5mm ja se painaa 340 grammaa sisältäen akun ja muistikortin. Tuetut kuvaformaatit: RAW, JPEG, DCF, DPOF ja PictBridge . Videokuvaus: 1280×720 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa H.264-muodossa.  Laitteessa on USB 2.0 ja HDMI-ulostulo. Laitteeseen on saatavilla kaksi iFn-toiminnolla varustettua linssiä, mutta NX100:a voidaan käyttää myös muiden Samsung NX -tuoteperheen objektiivien kanssa. Muita lisävarusteita ovat GPS, salama, kameralaukku ja elektroninen etsin. Laitteen suositushinta on 699 euroa.