Samsung NX500 on edistyksellinen pikkujärkkäri

Samsung NX500 on edistyksellinen pikkujärkkäri

Samsung NX500 on uusi pienikokoinen digijärkkäri, jossa on paljon ominaisuuksia isommasta NX1-mallista. Uutuuden APS-C -kokoinen kenno on isoveljen tapaan 28 megapikselinen ja mukaan on saatu UHD- ja 4K-videotallennuskin (4096×2160).

EV-NX500_006_Front-Filp-Up_Black EV-NX500_003_Top_Brown

Samsung NX500:ssa ei ole etsintä, vaan kuvauksen kohdetta tarkastellaan kolmen tuuman kokoiselta Super AMOLED kosketusnäytöltä, jonka resoluutio on 1,036,000 kuvapistettä. Näyttö kääntyy ylös ja alas, mutta ei sivulle. Tarkennusjärjestelmä on kehittynyt hybridi NX AF system III, joka käyttää hyväkseen sekä kontrasti- että vaihetarkennusta. Tarkennuspisteitä on 209 kpl. Sarjakuvaus onnistuu nopeudella 9 k/s.

Kiinteää salamaa kamerassa ei ole, mutta ulkoisen salaman käyttäminen lisävarustekengässä on mahdollista. Audio-ominaisuuksissa on myös tingitty: kuuloke- ja mikrofoniliitäntöjä ei ole tähän malliin katsottu tarpeelliseksi. NX500:ssa on HDMI-liitäntä, mutta puhtaasta ulostulosta ei ole tässä vaiheessa tietoa. Wi-Fi, Bluetooth ja NFC -valmiudet ovat kamerassa sisäänrakennettuina.

Intervallikuvaus (UHD Time lapse video) onnistuu kameran sisäisellä prosessoinnilla. NX500 pystyy muodostamaan UHD-resoluutioisen videon stillkuvista ilman että kuvia tarvitsee siirtää tietokoneelle. Videon formaatti on HEVC /H.265, joka on toistaiseksi vielä heikosti tuettu editointiohjelmissa. Esimerkiksi Adobe Premiere ja Final Cut Pro X eivät tue vielä tätä formaattia. On kuitenkin syytä odottaa tilanteen paranevan noin puolen vuoden kuluttua.

NX500 ei ole täydellinen kamera, mutta tällä hetkellä se on ylivoimaisesti edullisin APS-C kokoisella kennolla varustettu digijärkkäri joka kykenee 4K-videotallenukseen. Kameran suositushinta Suomessa 16-50mm Power Zoom objektiivin kera on 799 euroa.