Sony DSLR-A580 ja DSLR-A560 – vaativan kuvaajan digijärjestelmäkamerat teräväpiirtovideolla

Sony α580 uudella 16.2 M Exmor APS HD CMOS -kuvakennolla, suurella sarjakuvausnopeudella (7fps) sekä Auto HDR -toiminolla.

 • 16.2 megapikselin DSLR-A580 ja 14.2 megapikselin DSLR-A560
 • Nopea sarjakuvaus, jopa seitsemän ruutua sekunnissa
 • Uusi erittäin nopea 15 pisteen kohdetta seuraava automaattitarkennus
  (AF tracking)
 • Teräväpiirtovideokuvaus
 • Kehittyneet kuvatoiminnot, kuten 3D-pyyhkäisypanoraama, Auto HDR sekä Multi Frame -kohinanpoisto

Sonyn uudet digijärjestelmäkamerat DSLR-A580 ja DSLR-A560 on tarkoitettu vaativille valokuvaajille. Molemmissa malleissa on uuden sukupolven Exmor™ APS HD CMOS -kuvakenno, joka yhdessä tehokkaan Sonyn BIONZ -kuvaprosessorin kanssa, tukee nopeatempoista jatkuvaa kuvaamista sekä mahdollistaa valikoiman digitaalisia kuvanyhdistely- ja käsittelytoimintoja.

 

A580 ja A560 kykenevät sarjakuvaukseen 7 kuvan sekuntivauhdilla, kun käytössä on sarjakuvaustoiminto (Speed Priority Continuous Advance). Sonyn Quick AF Live View on myös aikaisempaa kehittyneempi. ”Livekuvan” esikatselun edut maksimoituvat uudelleenkehitetyllä 15 pisteen automaattitarkennuksella, jonka ansiosta liikkuvien kohteidenkin luvataan pysyvät tarkkoina.

A580 ja A560 sopivat yhteen laajan, yli 30 kappaleen valikoiman A-kiinnitystä tukevan Sonyn ja Carl Zeiss-objektiivivalikoiman kanssa. Niissä on myös SteadyShot INSIDE kuvanvakautussysteemi, joka mahdollistaa tärinänkorjauksen käsivaralta kuvattaessa.

Teräväpiirtovideokuvaus

Sekä A580:llä että A560:llä voi kuvata teräväpiirtovideota. Käynnistämällä videotallennuksen Movie-painikkeesta, voi tallentaa yksityiskohtaista teräväpiirtovideota sekä kirkasta stereoääntä joko AVCHD 1080i-formaatissa tai nettiin sopivassa MP4-formaatissa. Iso, korkearesoluutioinen Exmor™ APS HD CMOS -kuvakenno mahdollistaa teräväpiirtovideoiden kuvaamisen taustansumennustoiminnolla.

Kuvaamisen helpottamiseksi näyttöä voi liikutella ylös tai alas. Kirkas kolmen tuuman (7.5 cm) Xtra Fine LCD -näyttö tarjoaa korkeakontrastisen näkymän. Lisäparannuksena on uusi Focus Check Live View -toiminto jonka avulla LCD-näytöltä voidaan suurennoksen avulla varmistaa tarkennuksen onnistuminen reaaliaikaisesti. Syväterävyyden esikatselu saa esiin napin painalluksella.

 

Molemmissa malleissa on 3D-pyyhkäisypanoraamatoiminto, jolla voi ottaa erittäin laajoja panoraamakuvia.  3D-panoraamakuvia voi katsella minkä tahansa yhteensopivan 3D-teräväpiirtotelevision kautta.

Auto HDR on kehittyneempi verrattuna aikaisempiin α-malleihin. Kolmen, nopeasti eri valotusasetuksella otetun kuvan tiedot yhdistetään automaattisesti, jolloin saadaan aikaan yksi kuva, jossa sekä kirkkaiden alueiden että varjojen yksityiskohdat säilyvät. Multi-frame -kohinanpoisto ottaa erittäin nopeasti kuusi kuvaa, joista se luo yhden kohinattoman kuvan, jossa ISO-herkkyys on suurimmillaan jopa 25600.

 

 

Molemmat uudet kamerat tukevat sekä Memory Stick PRO Duo™ (mukaan lukien Memory Stick PRO-HG Duo™) että SD-muistikortteja (mukaan lukien SDHC ja SDXC-formaatit; myydään erikseen).  Memory Stick PRO-HG Duo HX 30MB:n siirtonopeus (sekunnissa) tarjoaa parhaan suorituskyvyn sarjakuvaustoimintoja käytettäessä sekä tietoja siirrettäessä.

Sonyn uusi digijärjestelmäkamera DSLR-A580 tulee myyntiin lokakuussa 2010.

Tuotteen hinnat ovat

 • DSLRA580.CEE5: 950 e
 • DSLRA580L.CEE5: 1.000 e
 • DSLRA580Y.CEE5: 1.220 e

DSLR-A560 on puolestaan saatavilla vuoden 2011 ensimmäisen kvartaalin aikana.

Tuotteen hinnat ovat

 • DSLRA560.CEE5: 775 e
 • DSLRA560L.CEE5: 830 e
 • DSLRA560Y.CEE5: 1.050 e