Sony esittelee ensimmäiset Translucent Mirror -teknologiaan perustuvat digikamerat

Sonyn kevyet ja pienikokoiset uutuusmallit α55 ja α33 ottavat jopa 10 kuvaa sekunnissa käytettäessä erittäin nopeaa kohdetta seuraavaa automaattitarkennusta (AF tracking). Lisäksi molemmilla kameroilla voi kuvata teräväpiirtovideota.

 • α55 (SLT-A55V) 16.2 megapikseliä ja α33 (SLT-A33) 14.2 megapikseliä
 • Huippunopea sarjakuvaus, jopa 10 kuvaa sekunnissa AF-tarkennuksella
 • Kautta aikojen ensimmäinen Quick AF -teräväpiirtovideo jatkuvalla vaiheteknologian AF-tarkennuksella videokuvauksen aikana
 • Entistä parempi Quick AF Live View, kolmen tuuman (7,5 cm) kääntyvä
 • LCD-näyttö sekä elektroninen etsin 1,15M resoluutiolla sekä 100 %:n kuva-alalla
 • Älykkäät kuvaustoiminnot, kuten 3D-pyyhkäisypanoraama, Auto HDR sekä
 • Multi frame -kohinanpoisto

 

Sonyn vaihto-objektiivisten kameroiden α-perhe kasvaa uusilla pienikokoisilla α55– ja α33-malleilla. Ne ovat ensimmäiset Sonyn kamerat, jotka hyödyntävät Translucent Mirror -teknologiaa – innovatiivista optista systeemiä. Toisin kuin tavalliset digijärjestelmäkamerat, Translucent Mirror -teknologia hyödyntää puoliläpäiseviä peilejä, jotka jakavat optisen väylän pääkuvasensorin ja erillisen automaattitarkennussensorin välillä.

Täyden resoluution kuvaus jopa 10 kuvan sekuntinopeudella sekä AF tracking -toiminnolla

Translucent Mirror -teknologia mahdollistaa nopeatempoisen kuvaamisen: α55 ottaa 10 kuvaa sekunnissa ja α33  7 kuvaa sekunnissa Continuous Priority AE -toiminnolla. Valmistaja kertoo että kyseessä on  maailman suurin sarjakuvanopeus automaattitarkennuksella millään vaihto-objektiivisella kameralla, joissa on APS-C kokoinen kuvakenno.

Uusi 15 pisteen kohdetta seuraava automaattitarkennus –  AF Tracking varmistaa nopean tarkennuksenhallinnan. Jopa liikkuvien kohteiden luvataan pysyvän terävinä jatkuvan kuvauksen aikana. α55- ja α33 kameroilla on mahdollista ikuistaa jopa vain sekunnin murto-osan kestäviä tapahtumia.

 

Maailman ensimmäinen Quick AF Full HD videokuvaus*

Molemmissa kameroissa on iso Exmor™ APS HD CMOS kuvakenno, joka mahdollistaa teräväpiirtovideoiden kuvaamisen taustansumennustoiminnolla.

Quick AF -teräväpiirtovideokuvaus tulee α55- ja α33-kameroiden myötä: Translucent Mirror -teknologia mahdollistaa videokuvauksen teräväpiirtotarkkuudella (AVCHD 1080i) yhdessä AF tracking -toiminnon kanssa. Myös reaaliaikainen videon esikatselu on mahdollista etsimen kautta toisin kuin digitaalisissa järjestelmäkameroissa, joissa kohotettu peili estää valon pääsyn optiseen etsimeen videokuvauksen aikana.

Valokuvaajien keskuudessa kiitosta saanut Sonyn Quick AF Live View -systeemi on nyt entisestään kehitetty. Korkearesoluutioisen livekuvan esikatselu yhdistettynä laadukkaaseen automaattitarkennukseen on mahdollista – jopa silloin kun kyseessä on nopeasti liikkuva kohde.

Kirkas kolmen tuuman (7,5 cm, 16:9) Xtra Fine LCD -näyttö tarjoaa yksityiskohtaisuutta sekä kontrastia. Sitä voi kallistaa ja kääntää vapaasti (enintään 270 astetta) missä kulmassa tahansa, mikä helpottaa kuvaamista.

Tarkka elektroninen etsin 1.15 miljoonan pisteen resoluutiolla tuottaa laadukasta kuvaa 100 %:n kuva-alalla. Valotuksen, syväterävyyden sekä värien säädöt voi esikatsella heti joko etsimestä tai LCD-näytöltä. Kuvien sommittelua helpottaa vaihdettava ruudukko etsimessä ja LCD-näytöllä sekä uusi digitaalinen tason mitta.

 

Luovat mahdollisuudet

α55 ja α33 sopivat yhteen laajan A-kiinnitystä tukevan objektiivivalikoiman kanssa. Molemmissa on myös SteadyShot INSIDE -kuvanvakautussysteemi, joka mahdollistaa tärinänkorjauksen käsivaralta kuvattaessa.

Molemmissa kameroissa on lisäksi 3D-pyyhkäisypanoraamatoiminto, jolla voi ottaa upeita, erittäin laajoja panoraamakuvia. 3D-kuvia voi katsella minkä tahansa yhteensopivan 3D teräväpiirtotelevision kautta. SLT-A55 on Sonyn ensimmäinen α-kamera, jossa on myös integroitu GPS, jonka avulla kuvien maantieteellinen paikannus onnistuu helposti.

Auto HDR on kehittyneempi verrattuna aikaisempiin α-malleihin. Kolmen nopeasti eri valotusasetuksella otetun kuvan tiedot yhdistetään automaattisesti, jolloin saadaan aikaan yksi kuva, jossa sekä kirkkaiden alueiden että varjojen yksityiskohdat säilyvät. Multi-frame -kohinanpoisto ottaa erittäin nopeasti kuusi kuvaa, joista se luo yhden kohinattoman kuvan, jossa ISO-herkkyys on suurimmillaan jopa 25600.

 

Molemmat uudet kamerat tukevat sekä Memory Stick PRO Duo™ (mukaan lukienMemory Stick PRO-HG Duo™) että SD-muistikortteja (mukaan lukien SDHC- ja SDXC-formaatit; myydään erikseen). Memory Stick PRO-HG Duo HX 30MB:n siirtonopeus tarjoaa parhaan suorituskyvyn sarjakuvaustoimintoja käytettäessä sekä tietoa siirrettäessä.

Sonyn uudet Translucent mirror -järjestelmäkamerat α55 ja α33 ovat saatavilla Syyskuusta 2010 eteenpäin ja niiden hinnat ovat:

 • SLTA33.CEE5 800 e
 • SLTA33L.CEE5 850 e
 • SLTA33Y.CEE5 1.100 e
 • SLTA55V.CEE5 900 e
 • SLTA55VL.CEE5 950 e
 • SLTA55VY.CEE5 1.200 e