Sony Handycam NEX-VG20E videokameralla myös järjestelmäkameran tasoiset valokuvat

Sony Handycam® NEX-VG20E -videokamera tuo mukanaan  uusia mahdollisuuksia korkearesoluutioiseen täyden teräväpiirron video- ja valokuvaukseen.

Manuaalisesti säädettävissä oleva NEX-VG20E on yhteensopiva E-tyypin objektiivivalikoiman kanssa sekä sovittimen avulle myös A-tyypin objektiivien kanssa. Exmor APS HD CMOS -kenno ja 16,1 tehollisen megapikselin resoluutio antavat valmistajan mukaan loistavan videokuvan laadun, joka on lähes kohinaton heikossakin valossa. Sillä saa myös 16 megapikselin valokuvia, RAW-formaatissakin. Isokokoinen kenno antaa hyvän kuvanlaadun niin videoissa kuin valokuvissakin. E-tyypin objektiivit mahdollistavat näyttävän taustansumennuksen (bokeh-efekti).

Täyden teräväpiirron videokuvaus AVCHD-muodossa on nyt mahdollista sekä 50p että 25p-nopeuksilla. 25p:n nopeudella kuvattua materiaalia voi muokata värikylläisemmäksi ja elokuvamaiseksi Cinema Tone Gamma™ ja Cinema Tone Colour™ -toiminnoilla.

Ääni tallentuu Quad Capsule Spatial Array -mikrofonilla, joka tukee stereo- ja 5.1-kanavaista tilaääntä. Videokamerassa on ammattilaistason liitännät ulkoiselle mikrofonille äänentason säätöineen ja ja liitäntä löytyy myös monitorikuulokkeille. Valotusta, aukkoa ja muita asetuksia voi säätää manuaalisesti säätöpyörästä, jota voi käyttää myös LCD-näytön ollessa suljettuna.

Verrattuna aiempaan NEX-VG10E -malliin tärkeimpien toimintonäppäinten sijoittelua on parannettu ja eri kuvaustiloihin (Iris, suljinnopeus, Program AE) pääsee yhdellä painalluksella. Kameraan on lisätty toinen REC-painike low-angle-kuvia varten ja tarkennuspainiketta on suurennettu. Järkevän sijoittelun ansiosta ne löytyvät helposti eikä katsetta tarvitse kääntää kuvaamisen aikana pois etsimestä.

Kameran  7,5 cm:n (3″) XtraFine LCD näyttö kääntyy 270 astetta, mikä helpottaa sommittelua eri asennoissa ja alhaalta päin kuvattaessa. Toiminnot voi valita kosketusnäytöltä.

Sony Handycam NEX-VG20E tärkeimpiä ominaisuuksia

  • E-tyypin vaihto-objektiivisessa videokamerassa on 16,1 megapikseliä, AVCHD 50p/25p ja uusi kosketusnäyttö
  • 16,1 megapikselin Exmor APS HD CMOS -kenno
  • 50p/25p:n progressiivinen AVCHD-teräväpiirtovideo
  • Järjestelmäkameran tasoiset 16 megapikselin valokuvat RAW-tuella*
  • Entistä parempi äänenlaatu Quad Capsule Spatial Array -mikrofonilla ja stereo/5.1- äänityksellä
  • Manuaalisäädöt, paranneltu ergonomia, uusi tukeva kädensija sekä kätevät toimintopainikkeet
  • 7,5 cm:n (3”) Xtra Fine LCD Tru-Black -kosketusnäyttö
  • Entistä laajempi valikoima E-tyypin objektiiveja

*tehokas 16 megapikselin resoluutio JPEG-formaatin valokuvissa

Handycam® NEX-VG20 on saatavissa ilman objektiivia (NEX-VG20EB) tai settinä, johon kuuluu monikäyttöinen E-tyypin SEL18200 F3.5-6.3 -objektiivi, jossa on 11-kertainen optinen laajakulmaobjektiivi sekä sisäänrakennettu Steadyshot-kuvanvakaaja (NEX-VG20EH). Objektiivin sulava ja hiljainen automaattitarkennus on kätevä niin videoita kuin valokuviakin kuvattaessa.

E-tyypin objektiiveissa on seitsemän erilaista vaihtoehtoa, joista löytyy sopiva kaikkiin kuvaustilanteisiin. Lisävarusteena on saatavissa LA-EA2-sovitin, jolla kamerasta tulee yhteensopiva myös A-tyypin optiikan kanssa. Translucent Mirror -teknologia tukee vaihetunnistukseen perustuvaa automaattitarkennusta, jonka ansiosta myös nopeasti liikkuvat kohteet saa kuvattua terävinä.

Täyden teräväpiirron Handycam NEX-VG20E-videokamera E-tyypin objektiivilla tulee myyntiin marraskuussa 2011. Tuotteiden hinnat ovat 1800 euroa (Nex-VG20E) ja 2500 euroa (Nex-VG20HE 12/200 Kit).