Sony NEX-5N -kamerassa on 16,1 megapikseliä ja Full HD 50p -tallennus

Sony NEX-5N tarjoaa kuvanlaatua ja järjestelmäkameran luovia mahdollisuuksia pienessä koossa. NEX-5N on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja nopeaksi.  Kameran laukaisuviive on vain noin 0,02 sekuntia. Myös automaattitarkennus on merkittävästi nopeampi kuin aikaisemmassa NEX-5-mallissa.

Kamerassa on 16,1 tehollisen megapikselin Exmor APS HD CMOS -kenno ja BIONZ-prosessori. NEX-5N:n muotoilu on kehittynyt NEX-5:n pohjalta ja sen runko on valmistettu magnesiumseoksesta. Kameran paksuus on ohuimmillaan vain 23,3 mm. Maksimaalinen herkkyys on ISO-25600, mikä auttaa saamaan hämärässä valossa teräviä kuvia käsivaralta kuvattaessa.

NEX-5N:llä voi kuvata täyden teräväpiirron AVCHD -videoita stereoäänellä ja nopeudella 50p . Ruutujen enimmäismäärä sekunnissa on nyt 60 ruutua aikaisemman 30 ruudun sijaan. Kuvattaessa 24p:n nopeudella, videoon saadaan elokuvamaista vaikutelmaa. Tracking Focus, kohdetta seuraava automaattitarkennus,  toimii valokuvia kuvattaessa. Se mahdollistaa kohteen valinnan ja terävän tarkennuksen kosketusnäytön kautta myös silloin kun kohde liikkuu.

Valotus on säädettävissä myös videokuvauksen aikana – vaihtoehdot ovat ohjelmoitu, aukko/suljin-automatiikka sekä täysin manuaaliset tilat (PASM) – kuten järjestelmäkamerassa. Stereoäänenlaatua valmistaja kehuu kehittyneeksi muokattujen mikropiirien ansiosta. Niiden pitäisi vähentää tuulen ääntä erityisesti hiljaisia tilanteita kuvattaessa.

NEX-5N on Sonyn ensimmäinen E-tyypin vaihto-objektiivinen digikamera, jossa on uudenlainen Photo Creativity -kosketusvalikko. Taustansumennuksen, valotuksen, Picture Effect -toiminnon ja muut asetukset voi esikatsella LCD-kosketusnäytön ja säätöpyörän avulla.

NEX-C3:ssa esitelty Picture Effect -toiminto mahdollistaa efektien tuomista kuviin jo kuvausvaiheessa. Käytettävissä on 11 erilaista tilaa ja 15 tehostetta mukaan lukien uudet HDR Painting, Soft Focus, Miniature, Rich-Tone Monochrome ja Soft High-key. Muita taiteellisia kuvaustoimintoja on 3D-pyyhkäisypanoraama, Soft Skin, Auto HDR, käsivara-hämärätila ja Anti Motion Blur -tila.

NEX-5N tallentaa sarjakuvaus-asetuksella (Speed Priority Continuous) kuvia jopa 10 fps:n nopeudella (todellinen nopeus riippuu kuvausolosuhteista ja muistikortista).

Kameran 7,5 cm:n (3″) Xtra Fine LCD -näyttö kääntyy 80° ylöspäin ja 45º alaspäin.

Sony NEX-5N tärkeimpiä ominaisuuksia

 • Pieni laukaisuviive ja nopea automaattitarkennus
 • 16.1 tehollista megapikseliä
 • Exmor APS HD CMOS -kenno ja uusi BIONZ-prosessori mahdollistavat ISO 25600 -herkkyyden
 • 10 fps:n sarjakuvaus (Speed Priority Continuous -tilassa)
 • Täyden teräväpiirron videokuvaus nopeudella 50p/25p, manuaalitarkennus, valotus (P/A/S/M) täysin käyttäjän säädettävissä sekä entistä parempi ääni
 • Kääntyvä 7,5 cm:n (3”) Xtra Fine LCD -kosketusnäyttö ja helppokäyttöinen Photo Creativity -valikko
 • Magnesiumrunko vain 23,3 mm paksu (rungon etuosasta LCD-näytön pintaan)

Objektiivit ja lisävarusteet

 • Kaikkien uusien NEX-kameroiden kanssa yhteensopivien E-tyypin objektiivien valikoima pitää nyt sisällään myös uudet Carl Zeiss Sonnar T* E 24mm F1.8 ZA ja E 50mm F1.8 OSS -objektiivit sekä E 55-210mm F4.5-6.3 OSS-telezoomin.
 • Vaihtoehtoinen LA-EA2-sovitin, jossa Translucent Mirror -teknologia™ on sisäänrakennettuna, mahdollistaa vaihetunnistukseen perustuvan automaattitarkennuksen lähes kaikilla A-tyypin objektiiveilla valokuvia tai videota kuvattaessa. Saatavilla on myös vaihtoehtoinen elektroninen etsin FDA-EV1S, XGA OLED Tru-Finder™, joka takaa korkean resoluution/kontrastin sekä laajan katselukulman.
 • Lisävarusteissa on myös uusi tyylikäs kameralaukku (LCS-EB50) ja objektiivisuojus (LCS-EL50), jotka suojaavat kameraa ja objektiivia naarmuilta. Olkahihna (STP-XS3) sopii hyvin runkoon siinä olevan, nopeasti liitettävissä olevan rakenteen ansiosta. Pehmeässä kantolaukussa (LCS-EMF) kulkevat mukana E-tyypin kameran runko ja siihen kiinnitetyn objektiivin lisäksi toinen objektiivi sekä muut tarvikkeet.

Sonyn vaihto-objektiivinen digikamera α NEX-5N tulee myyntiin syykuussa 2011 ja se on saatavilla mustana ja hopeanvärisenä.

Hinnat

 • NEX-5N (runko): 615 e
 • NEX-5NK (sis. 18–55 mm): 745 e
 • NEX-5ND (sis.16 mm F2.8 & 18-55 mm): 850 e
 • NEX-5NY (sis. 18-55 mm & 55-210 mm´): 950 e
 • SEL-55210: 395 e
 • SEL-24F18Z : 895 e
 • SEL-50F18: 345 e