Sony julkisti α7R III-järjestelmäkameran

Sony julkisti α7R III-järjestelmäkameran

Sony julkisti tänään uuden, ammatilaisille suunnatun kinokennoisen Sony α7R III kameran, joka tarjoaa 42,4 megapikselin resoluution, sarjakuvausnopeuden 10 kuvaa sekunnissa ja nopean ja täsmällisen automaattitarkennuksen. Malli on täysin uudelleen suunniteltu ammattilaisille ja siinä on mm. päivitetty automaattitarkennus, kaksi SD-korttipaikkaa ja parannettu akunkesto.

Sony α7R III tärkeimpiä tietoja

  •  35 mm: n 42,4 megapikselin taustavalaistu Exmor R ™ CMOS-kuvasensori, jossa on kehittynyt kuvankäsittely
  • Jatkuva kuvaus automaattitarkennuksen ja automaattisen valotuksen kanssa 10 kuvaa sekunnissa, joko äänettömällä kuvauksella tai mekaanisella sulkimella.
  • 399 vaihetunnistuksen AF-pistettä, jotka kattavat kuva-alueen 68%, 425 kontrastitarkenteista AF-pistettä ja noin kaksi kertaa tehokkaampi Eye AF (kuvattavan henkilön silmiin tarkentava automaattitarkennus)
  • 5-akselinen optinen rungon 5,5-askeleen kuvanvakain
  • 4K (UHD) – videokuvaus täydellä pikselienluennalla  (Super 35mm)
  • SuperSpeed ​​USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C ™ -liitin

Uudelleen suunniteltu runko

Sony α7R III on suunniteltu aiempaa enemmän ammattikäyttöön; SD-muistikorttipaikkoja on nyt kaksi ja tiedonsiirtoa varten on nopea USB3 -liitin. Rungosta löytyy joystick, jolla voi esimerkiksi siirtää tarkennusaluetta. Akkukesto on aiempaan verrattuna n. 2,2 kertainen. Elektroninen etsin on sama kuin kalliimmassa α9 -mallissa. LCD -näyttö on uudistettu, resoluutio on 1.44M pistettä ja sen WhiteMagic™ -teknologia parantaa kirkkaissa olosuhteissa katselukokemusta.

Uusi kuvanlaatu

42,4 MP: n korkean resoluution taustavalaistussa Exmor R CMOS -kennossa käytetään aukotonta piirisarjan linssirakennetta ja AR (heijastamatonta) pinnoitetta, mikä parantaa valon keräystehokkuutta merkittävästi ja mahdollistaa kennon suuren herkkyyden matalalla kohinatasolla ja laajalla dynaamisella alueella.

Kuvakennon lukunopeus on aiempaan verrattuna kaksinkertainen, lisäksi BIONZ X ™ -prosessori nopeuttaa käsittelynopeutta noin 1,8 kertaiseksi verrattuna α7R II: een. Nämä komponentit toimivat yhdessä, jotta kamera voi kuvata nopeammin. ISO-herkkyyden alue on 100 – 32000 (laajennettavissa ISO 50 – 102400: een stillkuvissa), dynaaminen alue matalissa herkkyysasetuksissa on 15-aukkoa.

Kenno on rakennettu ilman optista alipäästösuodinta maksimaalisen resoluution saavuttamiseksi. Kamera on varustettu 5-akselisella optisella kuvanvakautusjärjestelmällä joka tuottaa 5,5 askeleen suljinnopeuden edun. Kamerassa on myös useita parannuksia, joilla on pyritty ihon sävyjen oikeaan toistoon.

Laadukas 4K-videointi

Uusi α7R III on suorituskykyinen videokamerana, se tarjoaa 4K (3840×2160 pikseliä) videotallennuksen koko kennon leveydeltä. Kun kuvataan Super 35mm -muodossa, kamera käyttää täyttä pikselien luentaa ilman pikseleiden yli hyppäämistä 5K -resoluutiolla ja tuottaa näin ylinäytteistämällä laadukkaan 4K/UHD videokuvan.

Sony α7R III tukee suoraan HDR-työnkulkua HLG (Hybrid Log-Gamma), ja myös S-Log2 ja S-Log3 ovat saatavilla. Kamera voi myös tallentaa Full HD resoluutiossa maksimissaan 120 kuvaa sekunnissa (100 Mbps) automaattitarkennuksella, mikä mahdollistaa videokuvan tyylikkäät hidastukset.

Kaksi uutta objektiivia

Sony julkisti myös kaksi uutta FE-objektiivia. Kevyt FE 24-105mm F4 G OSS laajakulma zoom-objektiivi tulee myyntiin marraskuussa 2017. Teleobjektiivi FE 400mm F2.8 GM OSS on vielä kehityksen alla ja tarkemmat tiedot siitä julkistetaan myöhemmin, myyntiin tämä objektiivi tulee kesällä 2018.

Sony α7R III tulee myyntiin marraskuussa 2017, hintaluokka 3600€.